HEMA viert haar verjaardag met spectaculaire aanbiedingen

De HEMA bestaat 90 jaar en dat vieren zij met verschillende spectaculaire aanbiedingen. Een van die aanbiedingen is een 3-daagse stedentrip naar een verrassingsbestemming in Europa, inclusief vlucht en accommodatie. En dat voor slechts 90,– per persoon. Als je de kosten voor de toeristenbelasting, de transfer en de kosten voor de reis- en annuleringsverzekering buiten het kostenplaatje houdt. 

Een koopje denk je misschien. Totdat je alle voorwaarden doorleest en ziet dat aan deze aantrekkelijke aanbieding toch wel wat mitsen en maren kleven.

Vlieg naar een onbekende bestemming in Europa

Ik hou van verrassingen, maar dan wel als ik weet naar welke plaats ik ga, vanaf waar ik kan vertrekken en wat het gaat kosten. Voor de rest laat ik mij graag verrassen. Bij deze HEMA-actie is de bestemming inderdaad een verrassing. Je weet namelijk pas een week nadat je gereserveerd hebt waar je naartoe je gaat. Het kan dus zo maar zijn dat je naar Rome of Barcelona vliegt, maar ook dat je ergens terecht komt waarvan je nog nooit hebt gehoord hebt of wat helemaal niet op je wensenlijstje staat.

Maar ook vanaf een onbekende luchthaven

Heb je een vertrekdatum gevonden dan moet je ook een luchthaven selecteren. Hierbij kun je kiezen uit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Weeze, Bremen, Keulen-Bonn, Brussel, Charleroi of Lille. Dat kan dus ook een buitenlandse luchthaven zijn.

Dát is wel iets om rekening mee te houden. Zeker als je je reis extra budget wilt maken door de combinatie met een goedkoop treinkaartje! Gelukkig kun je een voorkeur aangeven voor minimaal 4 van deze luchthavens en hoor je binnen binnen 7 dagen na reservering vanaf welke  luchthaven je vertrekt. Dus heb je nog even tijd om je reis er naartoe te regelen. Ook dan hoor je in welk 3-sterrenhotel je overnacht. Dit is overigens o.b.v. logies; het  ontbijt is niet inbegrepen. Daarnaast betaal je nog toeristenbelasting aan het hotel en moet je rekening houden met de zogenaamde transferkosten, oftewel de kosten voor het vervoer van en het vliegveld naar je hotel. Die komen er dus nog bij.

Kortom er zijn dus wel wat zaken die de nodige aandacht vragen en de kosten op kunnen drijven. Zoals:

 • De toeslag van 30.- p.p. die je betaalt als je vertrekt  op donderdag, vrijdag of zaterdag;
 • Je tussen 21 december t/m 4 januari niet kunt vertrekken;
 • Het vliegveld vanaf waar je vertrekt zomaar in Duitsland of in België  kan liggen;
 • De kosten voor toeristenbelasting per land kunnen verschillen;
 • Dat de transferkosten en de kosten voor het ontbijt en de overige maaltijden er nog bij komen.

Maar vind je dat juist een uitdaging en heb je nog wat vrije dagen tegoed dan is dit natuurlijk wel een aantrekkelijke actie van HEMA. Ik ben dan ook heel erg benieuwd of jij van deze actie gebruik gaat maken en wat je uiteindelijk bestemming is geworden. Laat je het me weten?

Op de pagina van Hema tickets vind je regelmatige aanbiedingen waarmee je voordelig de hort op kunt.

 

 

 

 

 

6 Reacties

 1. Ik ben zelf nooit echt super fan van zo’n aanbiedingen omdat ik nu al lang genoeg reis om te weten dat er echt ontelbaar veel addertjes onder het gras zitten zeg maar bij soortgelijke dingen. Het is een leuk concept, niet weten waar naar toe maar op srprs.me kan je ook zo’n soortgelijke vakantie boeken (als in “niet weten waar naar toe”) en daar is het toch wat duidelijker (ook qua prijs categorie kan je leuk kiezen). Dus het idee is wel fijn maar ik zou het niet doen! Wat wel héél leuk is, is dat je dit zo uitgebreid hebt verteld, hopelijk lezen veel mensen het die van plan waren om het te boeken. Zo zijn ze toch op de hoogte van alle extra kosten die er bij komen!

  • Hallo Naomi, bedankt voor je uitgebreide reactie, je compliment en de tip die je tussen de regels door nog even gaf. Altijd leuk te weten welke mogelijkheden er nog meer zijn om je op reisgebied te laten verrassen.

 2. Wat goed om deze punten nog even extra te benadrukken! Reken maar dat heel veel mensen uiteindelijk toch niet gaan wegens de kleine letters en dan voor niks betaald hebben. Mij lijkt het erg leuk, zo’n verrassisngsreis! 🙂

  • Het is zeker zinvol om de kleine lettertjes goed te lezen. Want nu zie je dat je ook buitenlandse luchthavens zijn waarvan je kunt vertrekken.
   Daarnaast kan het ook zo maar voorkomen dat je heel vroeg moet vliegen. En dan wordt het wel een ander verhaal.
   Zelf zou ik dus niet van deze aanbieding gebruik maken. Dan betaal ik liever iets meer voor iets minder verrassingen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*