Geen abonnementskosten meer voor de OV-fiets

geen abonnementskosten meer voor OV-fiets

Sinds dit jaar heb ik een OV-fietsabonnement waarmee ik voor slechts 3,35 euro per dag op het NS-station een fiets kan huren. Voor dit abonnement betaal ik 10,– per jaar, maar dan kan ik wel op bijna 300 locaties 2 fietsen huren. De fietsen staan meestal in een bewaakte stalling op het station of in een door je zelf te bedienen fietskluis of fietscarrousel. Zo kun je altijd over een fiets beschikken. En daar hou ik van. Ik maak namelijk regelmatig gebruik van een OV-fiets, bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg.

Goed nieuws

Betaalde ik in 2016 voor mijn OV-fietsabonnement nog 10,– euro per jaar. In 2017 gaat dát veranderen. En op een positieve manier. Vanaf 1 januari 2017 rekent de NS geen abonnementskosten meer. Je betaalt dan alleen nog voor het gebruik van de OV-fiets. De kosten van een ritprijs worden wel iets hoger namelijk € 3,85 per 24 uur. Nog steeds geen geld dus. Wil je ook eens gebruik maken van een OV-fiets lees dan even verder. Ik vertel je precies hoe het werkt.

Wat heb je nodig

Om een OV-fiets te kunnen huren, heb je 2 dingen nodig: een OV-fietsabonnement en  persoonlijke OV-chipkaart, waaraan je fietsabonnement wordt gekoppeld. Het werkt dus niet met een anonieme OV-kaart. Maar aan een OV-fietsabonnement zijn geen abonnementskosten meer verbonden.  En is vanaf 2017 dus gratis. De NS incasseert alleen per jaar ter verificatie van je persoons- en betaalgegevens € 0,01. Ja je leest het goed: 1 eurocent.

Wat zijn de voordelen van een OV-fiets

Reis je met de trein ? Dan is de OV-fiets heel handig voor het laatste stukje van je reis bijvoorbeeld als je naar een vriendin gaat, naar het museum of een zakelijke lunch. Maar hij is ook ideaal als je een stedentrip maakt, op de fiets beleef je de stad op een heel andere manier.

Je kunt de fiets op verschillende huren en zijn altijd klaar voor gebruik. Het zadel van de fiets kun je zelf eenvoudig hoger of lager zetten en de banden kun je  in de stalling oppompen.  Daarnaast zijn alle OV-fietsen voorzien van een goed slot en anti-lekbanden. De kans dat je een lekke band krijgt, is dus erg klein.  Krijg je onderweg toch een lekke band? Breng de OV-fiets dan terug naar de fietsenstalling waar je deze hebt gehuurd en de band wordt gratis geplakt.

Veel voordelen dus. Wil je gelijk een OV-fietsabonnement aanschaffen, klik dan HIER.

Heb jij een OV-fietsabonnement?

 

 

2 Reacties

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Soms zeggen mensen weleens dat als je niet in De 9 Straatjes bent geweest, je niet in Amsterdam bent geweest.
  2. Fietsen door de Ooijpolder - Mam is de hort op
  3. Regenachtig rondje Zwolle - Mam is de hort op

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*