Noordelijke evenementen om in de kerststemming te komen

lightfestivals in het Noorden

Voor het Light festival hoef je komend weekend niet naar Amsterdam. Ook in de Noordelijke hoofdsteden zijn volop activiteiten om in de kerststemming te komen. Zo zijn Leeuwarden en Groningen natuurlijk prachtig verlicht maar er worden ook 2 bijzondere,  evenementen georganiseerd die leuk zijn om naar toe te gaan.  Bijvoorbeeld LUNA in Leeuwarden en WinterWelvaart in Groningen.

Leeuwarden Urban Night Adventure

Zo heeft de Friese hoofdstad haar eigen light festival namelijk het Leeuwarden Urban Night Adventure ook wel LUNA genoemd. Het begint op het Zaailand met een prachtige lichtshow, geprojecteerd op een van mooiste gevels van Leeuwarden, die van het Paleis van Justitie. De door de Leeuwarder kunstenaars Beun&Haas gemaakte video-mapping is geïnspireerd op Alma-Tadema.

LUNA 1
LUNA in Leeuwarden

Na de opening worden vijftien lichtkunstwerken in binnenstad op een verrassende manier in de spotlights gezet. Met behulp van de kaart op www.lunafestival.nl kun je een eigen route uitstippelen of de gidsen van A Guide to Leeuwarden volgen.

WinterWelVaart

En wat dacht je van de WinterWelVaart in Groningen. Van 16 t/m 18 december zijn er historische schepen te zien in en rond de Hoge en Lage der A. Zowel aan boord van de verlichte historische schepen als op de kade is er het hele weekend muziek en wordt er een cultureel programma aangeboden.

WinterWelvaart Groningen

Ook is er een gezellig kerstmarkt, maar dan één met een knipoog! Dus zonder Bratwust en mierzoete lekkernijen. Wel zijn er gezellige houten huisjes waar je een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en allerhande snuisterijen kunt vinden.

Maar er is meer te beleven. Eigenlijk te veel om hier te noemen. Kijk even op www.winterwelvaart.nl daar vind je alle activiteiten.

Dus op naar het Noorden voor deze 2 bijzondere evenementen.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*