5 dingen die ik zeker meeneem als ik op wintersport ga

Wat ik altijd meeneem op wintersport

Ik ga op wintersportvakantie en neem mee. Naast mijn skiuitrusting en wat kleding neem ik niet veel mee. Mijn ski’s heb ik online gereserveerd en hoef ik alleen op te halen dus alleen het hoogst noodzakelijke stop ik in mijn koffer. Toch zijn er een aantal zaken waar ik niet buiten kan tijdens mijn vakantie: er zijn 5 spullen die ik zeker meeneem als ik op wintersport ga. En dat zijn:

Polsbeschermers

Vorig jaar brak onze zoon zijn pols tijdens het snowboarden. Al tijdens de eerste afdaling kwam hij zo ongelukkig ten val dat zijn vakantie in een klap/val ten einde was. Dat gaat hem niet nogmaals gebeuren. Vandaar dat een stel polsbeschermers dit jaar zeker meegaat. Polsbeschermers zijn er in allerlei varianten maar wij kozen voor de  polsbeschermers van Sinner te koop bij Bol.com. Deze geven extra bescherming  tegen letsel aan de polsen. Ze passen gemakkelijk onder je handschoenen en de klittenbandsluiting zorgt voor een goede pasvorm.

Actioncam

Natuurlijk is het leuk om je verrichtingen en acties vast te leggen en gelijk te delen op sociale media. Maar doe dit niet met je mobiele telefoon. Enerzijds omdat de kans groot is dat je je mobiel verliest op de piste. En soms moet je ook geen twee dingen te gelijk willen doen. Een actioncam die vastzit op je helm is een goed alternatief. Je kunt je helemaal concentreren op  je eigen afdaling en ’s avonds knutsel je je filmpje in elkaar en online zetten is ook zo gepiept.

Boxje

Wij alle vier houden van muziek. En onze zoon heeft een beetje dezelfde muzieksmaak als wij, dus staat zijn mobiel vol met goede muziek. Om daar in ons chalet van te genieten is het handig om een klein boxje mee te nemen dat je kunt aansluiten op je telefoon.

Wintersport collage
Dingen die ik beslist meeneem als ik op wintersport ga

Selfie-stick

Nog zo’n attribuut dat mee mag op vakantie. Hoewel ik hem niet vaak zal gebruiken gaat de selfie-stick wel de koffer in. Al is het alleen maar om een leuke gezinsfoto te maken voor onze kerstkaart van dit jaar.

Lensjes voor de mobiele telefoon

Ik wist helemaal niet van het bestaan af totdat ik de blog las van Fotografille over de clip up lens voor je smartphone, te koop bij de Hema. Dit clip on lenzen-setje kun je voor iedere smartphone gebruiken omdat je hem met een clip over de camera van je smartphone schuift. Lijkt me reuze handig voor de wintersport en dat voor slechts 5,–. Ik heb hem gelijk gekocht en ga hem binnenkort uitproberen.

Wat mag er in jouw koffer niet ontbreken als je op wintersport gaat?

1 Trackback / Pingback

  1. Wintersport fabels die je gerust in de wind kunt slaan - Mam is de hort op

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*