Reizen

Gastblogger bij Liefde voor Reizen

Gastblog Liefde voor Reizen

Grenzeloos skiplezier in de Italiaanse Dolomieten - Liefde voor Reizen

Op 10 februari reageerde ik spontaan op een tweet van Liefde voor Reizen waarin zij een oproep deden voor gastbloggers. Omdat ik op Mam is de hort op schrijf over hoe je simpel weg kunt gaan voor niet teveel en wij in de voorjaarsvakantie op wintersport naar de Italiaanse Dolomieten zouden gaan, leek het mij leuk om daar een blog over schrijven.

Jesper reageerde gelijk en ondanks dat hij zelf niets heeft met wintersport, maar de beelden en gezelligheid die hij vaak voorbij ziet komen wel kan waarderen, wilde hij een blog over mijn reis graag plaatsen. Dus bij deze: Grenzeloos skiplezier in de Italiaanse Dolomieten geschreven door Marion Stam. Vorige week maandag  was het zover. Mijn eerste gastblog, geplaatst op #liefdevoorreizen. Maar omdat mijn artikel alleen zichtbaar was op die website en niet op Mam is de hort op kun je het HIER ook lezen!

Voor- en nadelen van gastbloggen

Natuurlijk is gastbloggen hartstikke leuk en enorm goed voor je ego; er kleven voor- maar ook nadelen aan. Je blog komt onder de aandacht van een een groter publiek (Liefde voor Reizen heeft op Facebook ruim 3000 volgers) en het levert naamsbekendheid op waardoor je je netwerk kunt uitbreiden.

Maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Want ondanks dat mijn artikel prominent op de website van Liefde voor Reizen staat en door de lezers van dát platform is gelezen, zie ik daarvan weinig terug in mijn bezoekersaantallen. Wellicht dat er mensen zijn geweest, die na het lezen van mijn stukje hebben doorgeklikt naar Mam is de hort op om te zien wat ik nog meer te bieden heb. Maar dat zijn er geen honderden. Daarnaast kost het veel (extra) tijd want aan een gastblog besteed je toch meer tijd omdat je wilt dat het een goed stuk is.

Kortom er zijn voor- en nadelen aan gastbloggen. Desalniettemin vond ik het erg leuk om te doen en ik wil Jesper van Liefde voor Reizen nogmaals bedanken voor de mogelijkheid die hij mij heeft geboden. En mocht er weer een verzoek komen om een gastblog te schrijven dan zal ik dat zeker in overweging nemen.

Wat vind jij van gastbloggen?

11 Reacties

 1. Verena

  Zelf heb ik nog geen gastblog geschreven, mede omdat ik denk dat het niet veel oplevert. Wel leuk dat je zo krachten van bloggers bundelt!

 2. Gastbloggers zijn leuk maar meestal voor een korte tijd. Had er een paar maar stopten helaas heel snel

 3. Ik weet niet of ik daar zelf bij stil zou staan om te gaan kijken naar de uiteindelijke schrijfster – ik heb nog geen gastblog gedaan, maar zou er nu toch inderdaad eerst eens goed moeten over nadenken 😮

 4. Je ego wordt natuurlijk flink gestreeld als je voor zoiets gevraagd wordt! Maar zou inderdaad ook denken aan de “nadelen”… Zou het zelf niet zo snel doen, denk ik. Wel heel leuk dat je het hebt kunnen / mogen doen: toch weer een ervaring rijker!

 5. Ik ben er niet zo’n fan van. Als ik op een blog kom, lees ik liever de blogger zelf dan een gastblogger.

 6. Ik vind het leuk. Ik merk nu nog verkeer van 1 blog naar mij. Niet altijd werkt het zo goed maar dan hebben ze wel van mij gehoord.

 7. Ik vind gastbloggen heel leuk. Je leert de persoon waarmee je samenwerkt beter kennen en je wisselt elkaars lezers/ fans zo een beetje uit. Zo kom je in contact met blogs die je misschien nog niet kende.

 8. Ik heb altijd te weinig tijd om me te verdiepen in gastbloggen. Toch is het leuk om dingen uit te wisselen en zo nieuwe volgers te krijgen, als dat dan tenminste lukt.

 9. Ik kom weinig blogs tegen zoals de mijne, ik zou wel een keer willen gastbloggen maar ik ben denk ik nog te klein of onbekend in bloggerland om te weten waar ik het moet zoeken. Ik waardeer uiteindelijk iedereen die mijn blog leest, ik schrijf omdat ik dat leuk vind. Vinden 10 anderen dat ook leuk? Gaaf! Vinden 1000 mensen dat ook leuk? Helemaal gaaf! Maar uiteindelijk bloggen we omdat we dat zelf leuk vinden toch?

 10. Ik ben er zelf niet zo’n fan van. Ook omdat ik helemaal niet zo’n interesse heb in een artikel van een gastblogger meestal: ik kom daar voor de blogger zelf, niet voor iemand anders.

  • marion.stam

   Daar ben ik deels het mee eens. In sommige gevallen is het leuk om eens een artikel van een andere blogger te lezen en zo zijn of haar blogs te ontdekken.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén