Gastblogger bij Liefde voor Reizen

Gastblog Liefde voor Reizen
Grenzeloos skiplezier in de Italiaanse Dolomieten - Liefde voor Reizen

Op 10 februari reageerde ik spontaan op een tweet van Liefde voor Reizen waarin zij een oproep deden voor gastbloggers. Omdat ik op Mam is de hort op schrijf over hoe je simpel weg kunt gaan voor niet teveel en wij in de voorjaarsvakantie op wintersport naar de Italiaanse Dolomieten zouden gaan, leek het mij leuk om daar een blog over schrijven.

Jesper reageerde gelijk en ondanks dat hij zelf niets heeft met wintersport, maar de beelden en gezelligheid die hij vaak voorbij ziet komen wel kan waarderen, wilde hij een blog over mijn reis graag plaatsen. Dus bij deze: Grenzeloos skiplezier in de Italiaanse Dolomieten geschreven door Marion Stam. Vorige week maandag  was het zover. Mijn eerste gastblog, geplaatst op #liefdevoorreizen. Maar omdat mijn artikel alleen zichtbaar was op die website en niet op Mam is de hort op kun je het HIER ook lezen!

Voor- en nadelen van gastbloggen

Natuurlijk is gastbloggen hartstikke leuk en enorm goed voor je ego; er kleven voor- maar ook nadelen aan. Je blog komt onder de aandacht van een een groter publiek (Liefde voor Reizen heeft op Facebook ruim 3000 volgers) en het levert naamsbekendheid op waardoor je je netwerk kunt uitbreiden.

Maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Want ondanks dat mijn artikel prominent op de website van Liefde voor Reizen staat en door de lezers van dát platform is gelezen, zie ik daarvan weinig terug in mijn bezoekersaantallen. Wellicht dat er mensen zijn geweest, die na het lezen van mijn stukje hebben doorgeklikt naar Mam is de hort op om te zien wat ik nog meer te bieden heb. Maar dat zijn er geen honderden. Daarnaast kost het veel (extra) tijd want aan een gastblog besteed je toch meer tijd omdat je wilt dat het een goed stuk is.

Kortom er zijn voor- en nadelen aan gastbloggen. Desalniettemin vond ik het erg leuk om te doen en ik wil Jesper van Liefde voor Reizen nogmaals bedanken voor de mogelijkheid die hij mij heeft geboden. En mocht er weer een verzoek komen om een gastblog te schrijven dan zal ik dat zeker in overweging nemen.

Wat vind jij van gastbloggen?

2 Reacties

    • Daar ben ik deels het mee eens. In sommige gevallen is het leuk om eens een artikel van een andere blogger te lezen en zo zijn of haar blogs te ontdekken.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kort maar krachtig tag vanwege 100ste blogpost - Mam is de hort op
  2. Mijn vakanties door de jaren heen - Mam is de hort op

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*