Reizen

Koop een boek en ga gratis met de trein

boek lezen trein

Vandaag 25 maart, begint de boekenweek. Tijdens deze week staat het Nederlandse boek centraal en zijn er weer verschillende acties. De leukste actie vind ik dat je op de laatste zondag van de boekenweek gratis met de trein mag reizen, als je in het bezit bent van het Boekenweekgeschenk.

Gratis boekenweekgeschenk

Dus als je slim bent dan koop je in de Boekenweek, voor € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Je krijgt dan het boekje Makkelijk leven, geschreven door Herman Koch helemaal gratis bij je boekenaankoop. En dat is nog niet alles. Op zondag 2 april kun je namelijk gratis met de NS reizen. Mits je in het bezit bent van het boekenweekgeschenk.

Dit jaar is boekenweekgeschenk het boekje Makkelijk leven, geschreven door Herman Koch. Herman Koch ken je misschien nog wel van zijn boek het Diner, in 2009 winnaar van de NS Publieksprijs, dat ook is verfilmd. Maar hij is ook bekend van de serie Jiskefet die niet meer te zien is op televisie maar wel te volgen is op internet.

Makkelijk leven

Tom Sanders is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken en hij leidt een gelukkig leven met Julia en twee volwassen zonen, van wie de jongste, Stefan, zijn oogappel is. Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna – op wie Tom en Julia niet dol zijn – opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag? Of loont het misschien meer om de adviezen uit zijn zelfhulpboeken in praktijk te brengen, zoals zijn bekende richtlijn ‘Probeer problemen niet altijd op te lossen door eraan te denken; vaak worden ze eerder opgelost door er niet aan te denken’?

Gratis met de trein

Dus als je zondag 2 april gratis “de hort op” wilt gaan, koop dan in de boekenweek een boek en ontvang daarbij het gratis boekenweekgeschenk. Het boekenweekgeschenk is dan je treinticket waarmee je op 2 april de hele dag gratis mag reizen.  Dus als de conducteur langskomt zorg er dan voor dat je het boekenweekgeschenk bij de hand hebt en je de voorkant van het boek kan laten zien.

Ik wens je veel lees en (gratis) treinplezier.

Wil je altijd als de eerste op de hoogte zijn van tips om simpel weg te gaan voor niet teveel volg mij dan op Facebook of op Twitter.

Dit artikel bevat een affiliatie link.

  1. Wat een goede tip! Kom er gelukkig nog optijd achter!

  2. Ha, ik moet bekennen dat ik dit ook niet wist! Bedankt voor de tip. Dat maakt een boek kopen deze week helemaal de moeite waard! 🙂

  3. Wat een goede tip! Meestal kom ik daar echt veel te laat achter, nu een keertje niet 😊

  4. Dat is wel een heel mooie actie, vind ik persoonlijk! 🙂

Geef een reactie

Thema door Anders Norén