Ik schreef al eens over mijn heimwee naar restaurant la Place,  die door de teloorgang van V&D in bijna geen binnenstad meer te vinden is. Ik kwam er graag om tijdens het shoppen even een broodje kruiden-roomkaas te eten. Gelukkig heeft in 2016 Supermarktketen Jumbo een groot aantal externe filialen van La Place overgenomen waarvan er ook een aantal in de grote steden te vinden is.

Lunch with a view

Bijvoorbeeld in Amsterdam: namelijk op de zevende verdieping van de openbare bibliotheek, aan de Oosterdokskade 143. Op loopafstand van het Centraal Station. In deze bibliotheek, die vrij toegankelijk is, vind je op de zevende etage een la Place restaurant. En vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het centrum van Amsterdam.

Afgelopen maandag toen ik met mijn dochter in de hoofdstad was, hebben wij daar een hapje gegeten. En dat voelde weer als vanouds. De bedrijvigheid in de open keuken waarin de meest lekkere gerechten werden klaargemaakt, de ongedwongen sfeer en ook mijn favoriete broodjes kruiden-roomkaas waren nog gewoon in het assortiment te vinden.

Maar los dat je daarvan, vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over de stad Amsterdam. Helemaal gratis. Waarvan je ook zonder aankoop bij la Place kunt genieten.

Uitzicht vanaf het terras van la Place. Je kunt Nemo zien liggen.

 

Gratis uitzicht op de “oude” stad Amsterdam