Slapen

Hoe aantrekkelijk is de hotelovernachting van het Kruidvat

Kruidvat hotelovernachting

Hotelovernachting voor 11,99 las ik in de advertentie van het Kruidvat die ik gisteren in mijn mailbox vond. Nu weet ik dat het Kruidvat wel vaker kassakrakers aanbiedt, zoals bijvoorbeeld de voordelige treinkaartjes. Maar dan weet je ook gelijk wat je krijgt voor het bedrag wat je ervoor betaalt: namelijk een dagticket die je van A naar B brengt en weer terug.
Maar wat krijg je voor een overnachting waarvoor je slechts 11,99 per persoon betaalt? Ik heb het voor je uitgezocht.

Wat moet je doen

Je koopt vanaf vandaag in een van de winkels van het Kruidvat een “Hotelovernachting”. Hierbij krijg je een aparte kassabon waarop een activatiecode staat, waarmee je online een hotelovernachting kunt reserveren. Het is dus heel belangrijk dat je je kassabon goed bewaart en niet in een moment van verstandsverbijstering in de prullenbak gooit.

Vervolgens ga je naar Hotelmomentvoucher om te zien welke hotels allemaal meedoen.
Eerlijk gezegd zou ik dát eerst doen omdat het toch wel handig is of er een hotel bij staat die aan jouw wensen voldoet en of dát hotel ook beschikbaar is op de voor jou gewenste datum. De actie is namelijk geldig van 12 april t/m 31 oktober 2016.

Zit er een leuk hotel bij dan kun je via de button ‘Boek je hotel’ een reservering maken. Doe dit wel vóór 1 juli 2016 want anders verliest de activatiecode haar waarde.
Heb je geboekt dan moet je nog even je geduld bewaren. Binnen 24 uur ontvang je een bevestiging van je reservering. Die heb je echt nodig want anders kun je niet aantonen dat je hebt gereserveerd en moet je een speciaal telefoonnummer bellen wat vaak een hoop gedoe is.

En dan ga je de hort op

Dan is de dag aangeboden dat je naar het hotel gaat van jouw keuze. Naast je handbagage en alles wat je nog meer neemt tijdens een weekendje weg moet je ook je reserveringsbevestiging en de aparte kassabonnen met activatiecodes meenemen want die moet je bij aankomst in het hotel overhandigen.

Ben je bij aankomst in het hotel je activatiecodes vergeten dan  kan het hotel  €50,– borg per kamer in rekening brengen. En moet je na je verblijf alsnog de reserveringsbevestiging en de aparte kassabonnen met activatiecodes naar het hotel sturen.
Daarna krijg je je borg wel teruggestort maar wel na aftrek van €12,50 aan administratiekosten.

Hoe voordelig is deze hotelovernachting

Want er komen natuurlijk altijd nog kosten bij. Zoals toeristenbelasting (wat per hotel en plaats verschilt) en boekingskosten van € 5,–. En als je uitstapje in het weekend is dan betaal je ook nog een zaterdagtoeslag van € 5,–. per persoon. Daarnaast heeft ieder hotel maar een deel van het aantal kamers ter beschikking gesteld voor deze actie. Dus de kans op vol=vol is zeker aanwezig.
Ook zijn de boekingen zonder ontbijt. Dus als je die erbij wilt boeken dan betaal toch gauw nog € 15,– per persoon meer. En je moet niet vergeten dat je je boeking niet kunt wijzigen of kunt annuleren.

Als je alles bij elkaar optelt dan zit je al gauw op 35,– per persoon voor een overnachting + ontbijt als je deze in het weekend hebt gepland. Wat dus eigenlijk niets of weinig verschilt met een overnachting die je boekt via bijvoorbeeld Hotelspecials of Hotels.nl waar ik een fan van ben. Omdat je daar gelijk kunt zien of het hotel en weekend dat je wilt nog vrij is zonder te investeren in een activatiecode die je eerst moet kopen en waarbij je moet afwachten of het hotel op de datum dat jij kunt nog vrij is. En waarbij je vaak kosteloos kunt annuleren. Én waar je ook geen bonnetjes hoeft te bewaren waarmee  je misschien maanden later,  moet aan kunnen tonen dat je gereserveerd hebt. Omdat de bevestiging bij deze hotelaanbieders gewoon in je mailbox zit. Wat wel zo relaxed is.

Ga jij een hotelovernachting boeken met deze aantrekkelijke actie van het Kruidvat?

  1. Als je een overnachting zonder ontbijt reserveert dan heb je inderdaad zelf de keuze. Maar ik vind het vaak verwennerij zo’n hotelontbijt.

  2. Soms kunnen dit soort aanbiedingen lonend zijn. Ik gebruik bijvoorbeeld al nooit een ontbijt in een hotel als het enigszins mogelijk is om zonder ontbijt te reserveren. Ontbijten kun je vaak veel gezelliger, lekkerder en goedkoper elders in de stad.
    Maar zoals je zegt, vaak ben je uiteindelijk net zo veel kwijt (en staat er ook minder druk op) wanneer je relaxt op een andere manier boekt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén