Reizen

De Friese 11 steden vanuit Hollands perspectief

Op 1 augustus 2016 woon ik 15 jaar in Friesland. En in die 15 jaar heb ik nog nooit “de Elfstedentocht” gedaan. Dat is misschien logisch omdat er de laatste 15 jaar geen mogelijkheid is geweest om deze route te schaatsen. Maar ook alle andere mogelijkheden heb ik niet benut. Je kunt namelijk de Elfstedenroute op verschillende manieren doen: op de fiets, per kano met een boot. Maar nee, het is er niet van gekomen.

Dat gaat veranderen. Deze zomer ga ik mijn eigen Elfstedentocht doen: ik ga  11 Friese steden bezoeken en er een stukje over schrijven. Maar dan vanuit Hollands perspectief. Want ik ben en blijf een (vliegende) Hollander is Fryslân.

Dus van de gebaande paden af

Het is natuurlijk heel makkelijk om alle toeristische trekpleisters te bezoeken die in de gidsen worden aangeprezen,  maar het is des te leuker om daar mijn sausje over te gieten. Ik wil toch een beetje de andere kant laten zien.

Daar heb ik een beetje hulp bij nodig

Woon jij in één van de Friese elf steden of ken je ze goed? Laat me dan gerust weten waar ik moet zijn om er simpel weg even uit te zijn voor niet teveel. Dus waar moet ik zijn om lekker te eten, te overnachten? Hoe kan ik het me beste verplaatsen en bij wie moet ik daarvoor zijn? Of weet je een leuke tuin, een hofje of een (kringloop)winkel die nog niet zo bekend is bij het grote publiek?

En wat is er nog meer te beleven in:

 1. Leeuwarden,
 2. Sneek,
 3. IJlst,
 4. Sloten,
 5. Stavoren,
 6. Hindeloopen,
 7. Workum,
 8. Bolsward,
 9. Harlingen
 10. Franeker,
 11. Dokkum.

Heb je een leuke tip mail die dan naar marionstam25@gmail.com of laat een berichtje achter op de Facebook pagina van Mam is de hort op. Dan zorg ik ervoor dat jij deze zomer de leukste tips  voor de Friese elf steden op een presenteerblaadje krijgt.

Wat weet jij van de Friese elf steden?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén