Reizen

Navigatie voor op de fiets

Alweer een poosje geleden deelde ik op Facebook deze fietsroutes die de ANWB had geselecteerd en door Hotelspecials in een blog waren verwerkt. Maar naast mooie fietsroutes stond er ook een handige tip in dit artikel. Namelijk deze:

Gebruik je telefoon als navigatie

Ga je met de fiets “de hort op” dan kun je natuurlijk kiezen voor een fietskaart of een knooppuntenboekje maar tegenwoordig kun je ook een speciale fiets app installeren. Bijvoorbeeld de de Fiets!-app of de ANWB fiets-app. Hiermee kun je een route uitstippelen en kun je voorkomen dat je verdwaalt.

Lijkt deze fiets app je wat? Kijk dan even op ANWB app. Wellicht kun je voor komend weekend een leuke route uitstippelen. Op de gratis app vind je 20 fietsroutes met informatie over wat er onderweg te zien is, of er horeca is en er schijnt ook informatie over fietsservicepunten te worden gegeven. Meestal is dit bij een horecagelegenheid waar ze een fiets reparatie kit beschikbaar hebben. Altijd handig voor pech onderweg.

Geen internet nodig

Als je de fiets app gebruikt dan heb je geen internetverbinding nodig. Hij werkt namelijk op GPS.  En als je alleen de volgorde van je knooppunten wilt zien dan kun je de GPS ook uitzetten en dat spaart je batterij van je telefoon.

Kortom het lijkt mij een reuze handige app voor als je een fietstocht gaat maken. Temeer omdat de routes voortdurend up tot date worden gehouden. Heb je aan de gratis routes niet genoeg en wil je zelf een route samenstellen? Neem dan een abonnement.  Hiermee krijg je toegang tot de knooppuntenplanner en nog eens 20 kant-en-klare ANWB fietsroutes. En mis je knooppunten? Dan kun je een mailtje sturen naar fietsen@anwb.nl. Wellicht dat jouw verzoek wordt gehonoreerd met een leuke route bij jou in de omgeving.

Gebruik jij op de fiets een navigatiesysteem? 

 

 

 

  1. Ik kijk altijd op de fietsrouteplanner van de Fietsersbond via Internet, ik weet niet of ze een app hebben.
    Je hebt het over GPS zonder Internetverbinding, wat ik niet helemaal snap. Er moet toch ergens tussen je smartphone en GPS gecommuniceerd worden?
    Gaat dat dan zonder data?

  2. Nee, maar ik fiets ook niet echt over onbekende oorden. Anders zou het zeker handig zijn denk ik.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén