Workum

Wie wil er nou niet in Workum wonen?

Tijdens mijn bezoek aan Workum, de 7e plaats van mijn Friese 11 steden route vanuit Hollands perspectief kwam ik niet verder dan de etalage van de plaatselijke makelaar waar ik de leukste objecten te koop zag staan. Bij het zien van een voormalig kerkgebouw of verbouwde woonboerderij die financieel ook nog eens binnen handbereik zijn begon ik gelijk te fantaseren hoe het zal zijn: ‘wonen in zo’n kneuterig plaatsje als op het Friese platteland’.

Woningen te koop in Workum

Bijvoorbeeld dit fraaie kerkgebouw van een voormalige Remonstrantse Kerkgemeenschap. Dus wil je statig wonen in een voormalig kerkgebouw met aangebouwde consistorie, grijp dan je kans. Bron: Funda

Workum kerk te koop
Kerkgebouw in Workum

Heb je of wil je minder geld aan een huis besteden. Dan is deze monumentale woning met prachtige klokgevel en de vele historische elementen gelegen aan ‘t Sud 111,  in het centrum van Workum  misschien iets voor jou. Het huis ligt aan de Elfstedenroute. Dus mocht het ooit weer eens echt gaan vriezen dan zit je zowel aan de voor- als achterzijde van dit monumentale pandje op de eerste rij! Wie wil dat nou niet.

Historisch pand in Workum
Historisch pand

Wat heeft Workum echt te bieden? 

Maar stel dat je echt huis en haard verhuist om in Workum te gaan wonen. Wat heeft  dit stadje dan echt te bieden. Want waar doe je je boodschappen? Gaan je kinderen naar (de basis) school en later naar het voortgezet onderwijs? Hoe is het vervoer geregeld? Want er moet natuurlijk ook normaal geleefd worden.

Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Het heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman Museum tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden.

Daarnaast zijn er goede verbindingen met plaatsen als Bolsward, Sneek en Leeuwarden maar ook de Randstad ligt op ongeveer 1 uur rijden.

Je boodschappen kun je bij de Friese grootgrutter Poiesz doen. Wil je een uitgebreider aanbod of let je op de kleintjes dan is er ook een Jumbo en een Aldi in Workum. Ook zijn er 3 basisscholen, maar voor het middelbaar onderwijs moet je wel de “stad” uit. Maar dat is gebruikelijk in Fryslân. Er is wel een station met een directe lijn naar de Friese hoofdstad en met de bus ben je in 1,5 uur in Den Helder en in krap 2 uur sta je op het station van Groningen. En Workum ligt vlakbij de Afsluitdijk.

Dus mocht je na het zien van deze schitterende monumentale woningen of dit oude kerkgebouw besluiten om je (definitief ) in Workum te vestigen dan kun je de lusten van het platteland en de bedrijvigheid van de Randstad prima combineren.

Wil je een weekend of langer van het Friese platteland genieten? Op Hotels.nl vind je verschillende  overnachtingsmogelijkheden in Workum en directe omgeving.

Droom jij weleens over een huisje op het Friese platteland?

p.s. de getoonde huizen kunnen inmiddels verkocht zijn.

 

Related Posts

3 thoughts on “Wie wil er nou niet in Workum wonen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.