Zaterdag 8 oktober blogde ik een half jaar op Mam is de hort op.  Een blog voor ondernemende vrouwen die graag de hort op gaan zonder dat je budget er helemaal aan op gaat. 

Voordat ik hiermee begon had ik al mijn blog Lots ideas of Marion waar ik schreef over mijn hoofd vol ideeën. Daar deelde ik zaken waardoor ik geïnspireerd werd,  liet ik mijn (handmade) creaties zien en deelde ik tips en trucs op voornamelijk creatief gebied. 

Maar ik had meer ideeën. Maar dan op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken. En die pasten niet onder die noemer. Zo is Mam is de hort op ontstaan. Nu een half jaar later zijn er heel veel leuke dingen gebeurd. Vandaar even een terugblik. Kijk je mee?

Van Blogger naar WordPress

Voor Lots ideas of Marion blogde ik op blogger waarop je heel simpel een gratis blog kunt aanmaken. Voor Mam is de hort op stapte ik over naar de gratis versie van WordPress, vanwege de professionele uitstraling, maar minder eenvoudig te snappen dan Blogger.

Bezoekers mijlpaal in augustus

Bloggen doe ik natuurlijk niet alleen voor mijn eigen lol. Ik hoop natuurlijk ook dat anderen er plezier aan beleven. Ik ben daarom gek op statistieken waarin je kunt zien hoe vaak een stukje wordt bekeken. Een mijlpaal in bezoekersaantallen ontstond doordat ik in Mag ik een glas kraanwater? #Bij hartje Zwolle tagde. Dit leverde mij in de maand augustus 2551 bezoekers op. Gigantisch toch!

Van gratis naar eigen domein

In september had ik weer een meevaller. In mijn artikel “ik heb gewonnen” kun je nog eens lezen dat ik vanwege het eerste lustrum van het interessante blog van Blogtrommel een eigen domein heb gewonnen met ondersteuning. Gelukkig heeft Just Host al mijn blogs overgezet (was bij de “Prijs” inbegrepen) maar ik moest wel een nieuw thema maken en een nieuwe lay-out in elkaar flansen. Daar ging nogal wat tijd en energie inzitten. Maar nu is alles naar mijn wens en sinds september ga ik verder op www.mamisdehortop.nl

Blogbekendheid

Bloggen doe ik niet alleen voor mijn eigen plezier, ik vind het juist leuk als anderen iets hebben aan mijn tips op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Daarom probeer ik een beetje bekendheid te genereren. Dat lukt aardig doordat Mam is de hort op is opgenomen in de top 10 van leukste reisblogs en zelfs een keer trending is geweest. Ook prijkt mijn blog tussen de reisblogs van de Blogtrommel Startsuper, een leuk initiatief van Blogtrommel.

Wat staat er op “de rol”.

  • Wat zou het leuk zijn om eens een review te schrijven over een product of een hotelverblijf. Ik zou ook wel een eetgelegenheid uit willen uitproberen of een evenement willen bezoeken om er vervolgens een stukje over te schrijven;
  • Maar samenwerken met andere bloggers daar ben ik ook voor in. Heb je een tip of tric die helemaal past in het motto: simpel weg voor niet teveel en wil je jouw ideeën met mij delen? Neem gerust contact met op en misschien kun je gastblogger worden.
  • Daarnaast hoop ik natuurlijk op meer volgers op Facebook en Twitter.

Kortom er is nog genoeg werk aan de winkel.