Air miles

Air Miles wat kun je er nou echt mee

Ik spaar al jaren Air Miles. Tijdens mijn wekelijkse boodschappen, maandelijkse tankbeurt of wanneer ik een bouwmarkt bezoek wordt er, voordat ik ga afrekenen altijd gevraagd of ik Air Miles spaar. Natuurlijk! Dus overhandig ik mijn inmiddels wat gehavende blauwe pasje en iedere keer wordt mijn spaarsaldo automatisch opgehoogd met “vliegende mijlen”. 

Ongemerkt heb ik een aardig saldo bij elkaar gespaard. Maar altijd te weinig om er iets echt leuks mee te doen.  Want hoewel Air Miles het populairste spaarprogramma van Nederland is, kun je er niet zoveel mee doen! Althans dat vind ik.

Bij welke winkels kun je Air miles sparen?

Want zo zijn er niet zoveel winkels en ketens aangesloten bij het spaarprogramma. Je kunt namelijk alleen Air Miles sparen als je koopt bij Albert Heijn, Shell, Praxis, Etos, Essent en bij Mastercard. Voorheen deed V&D ook mee, maar helaas bestaat die niet meer. En ook bij Gall&Gall werd er niet naar mijn pasje gevraagd. Het aantal winkels waar je kunt sparen is dus niet zo erg groot. En dat is jammer, want als je echt iets met je Air Miles wilt doen dan heb je er heel veel nodig.

Air Miles winkels
overzicht van winkels waar je Air Miles kunt/kon sparen

Waar kun je je mijlen verzilveren?

Het aantal bedrijven waar je je gespaarde punten kunt inwisselen is namelijk groter dan waar je ze kun “verdienen”. Zo kun je bij Bol.com inleveren voor een cadeaucard. Maar als je iets koopt bij de winkel van ons allemaal dan krijg je geen Air Miles. En dat is bij veel winkels en bedrijven zo. En dat is raar, vind ik.

Daarnaast moet je wel heel veel Air Miles hebben om er überhaupt iets mee te kunnen. Met mijn huidige saldo van 2100 punten kan ik nog niet eens één kaartje voor de Efteling kopen. En wil ik een weekendje weg via Hotelspecials dan belooft de website dat ik vanaf 1000 Air Miles plus bijbetaling, alle Air Miles-hotels kunt boeken. In werkelijkheid is dat een heel beperkt aantal hotels. En de upgrade of het gratis ontbijt die je erbij krijgt, ontvang je pas vanaf 2000 punten. En dat laatste is vaak al bij de prijs inbegrepen, dus waar heb je het dan over.

6 tips om sneller Air Miles te sparen

Gelukkig vond ik op de website van financieel info nu een aantal tips die mij een handje kunnen helpen om mijn spaarsaldo te vergroten.

 1. Houd de bonusmiles-acties in de gaten van de deelnemende bedrijven;
 2. Vraag een tweede Air Miles pas aan. Geef die aan je partner, je kind of aan je ouders en vraag of hij/zij voor jou wil sparen;
 3. Koppel je bonuskaart van de Albert Heijn aan je Air Miles pas. Je hoeft dan bij de kassa alleen je bonuskaart te showen en je Air Miles worden gelijk bijgeschreven;
 4. Bekijk regelmatig het overzicht van deelnemende online winkels op de site van Air Miles;
 5. Zet de Air Miles app op je mobiel. Ik heb me laten vertellen dat wanneer je dat doet, je extra Air Miles krijgt!
 6. En ben je je Air Miles pas vergeten? Vraag de verkoper om een aantekening op je kassabon te maken zodat de punten de volgende keer alsnog bijgeschreven kunnen worden.

Wil je nog meer tips en trucs voor simpel weg voor niet teveel?  Kijk dan even op mijn Facebook pagina Wil je geen enkele update missen? Geef deze pagina dan een dikke DUIM!

Wat doe jij met je gespaarde  Air Miles? 

Related Posts

8 thoughts on “Air Miles wat kun je er nou echt mee

 1. Ik ben er onlangs achter gekomen dat als je zelf scant bij AH en het bedrag is hoger dan (ik geloof) 25 euro, de kassa vraagt of je airmiles in wilt leveren. Ik heb dat steeds gedaan en dan haalt de kassa 5 euro van het te betalen bedrag af.
  Gisteren waren mijn airmiles op en zal ik weer even moeten gaan sparen voordat ik weer in kan leveren….

  1. Meestal kun je, als je je e-mailadres nog weet je wachtwoord opvragen. Dan kun je daarna kijken hoe groot je saldo is en wat je ermee kut doen.

 2. Al jaren bestel ik hier filmkaartjes voor. Deze zijn door de week geldig. Maar ik kan nu alleen nog maar sparen via de Etos. Dus schiet niet echt op. Verder zit hier niks.

  1. Voorheen tankte ik nog wel eens bij Sheldon vanwege de airmiles. Maar dat zie je ook in de prijs van de benzine. Doe ik dus ook niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.