Eten & drinken

Mac Donalds hamburger die je thuis zelf kunt maken

Mac Donalds hamburger die je thuis zelf kunt maken

Ook zo’n fan van een hamburger Mac Donalds? Of toch niet. Heb je het wel gezien: die lange rij wachtenden of bestellingen waar geen eind aan lijkt te komen. Maar vind je af en toe zo’n burger of wrap wel heel erg lekker. Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt die Mac Donald topper thuis best zelf (na)maken. Bijvoorbeeld met dit recept van Kook jij van een broodje hamburger dat wel erg veel lijkt op de originele receptuur van de grote letter M.

De hamburger

Je neemt:

 • 200 gram rundergehakt
 • een 1 ei
 • 4 hamburgerbroodjes (van die voorverpakte te koop in de supermarkt)
 • tomatenketchup
 • mosterd
 • 1 uitje fijngesnipperd
 • 1 augurk in plakjes
 • eventueel cheddarkaas als je cheeseburgers wilt

Verder heb je een contactgrill en een magnetron nodig en een rol bakpapier.

Aan de slag

Maal het gehakt met het ei heel fijn in de keukenmachine,  zodat het gehakt echt prak wordt. Verdeel vervolgens je gehakt-prak in kleine balletjes en leg die tussen 2 vellen bakpapier. Rol ze plat met een deegroller tot ze de grootte hebben van het broodje. Ze moeten echt heel dun worden ongeveer een halve cm. Leg de hamburgers daarna ongeveer een half uur  in de koelkast om ze stijver te laten worden.

Bak de broodjes zoals op de gebruiksaanwijzing staat beschreven en snij deze doormidden. Leg de broodjes vervolgens met de snijkant op een hete gril zodat ze een beetje bruin worden. Maar misschien is dat niet nodig als je afbakbroodjes gebruikt.

Leg daarna de hamburgers tussen hete contactgrill  en laat ze 3 minuten grillen.

Ondertussen beleg je de broodjes met een eetlepel tomatenketchup, 3 druppels mosterd, een volle eetlepel fijn gesneden uitjes en een plakje augurk. Strooi wat peper en zout op de hamburger en leg deze op het met saus belegde broodje.

Wil je liever een cheeseburger? Leg er dan nog even een plak cheddar op en dek deze af met de bovenkant het broodje.

Inpakken maar

Neem een vel bakpapier per broodje. En wikkel de hamburgers goed strak in het bakpapier. Leg ieder broodje ongeveer 10 seconden in de magnetron. Haal ze eruit en laat het broodje 5 minuten rusten. Ontdoe je broodje net als bij de Mac van het papier en zet er je tanden in.

Je zult zien dat het (bijna) net zo lekker smaakt als bij jouw favoriete restaurant.

 

 1. Lekker! Ik maak mijn burgers ook vaak zelf. Heerlijk!

 2. Lekker! Een MacDonalds hamburger zonder het schuldgevoel daarna.

  • marion.stam

   Dat dacht ik ook. En als je even op mijn facebookpagina kijkt dan vind je daar ook nog het recept voor big Mac saus.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial