Eten & drinken

Gift for you

Oktober is bij ons de maand van de verjaardagen. Zowel mijn man als zoon zijn dan jarig. En omdat zij eigenlijk geen verjaardagswensen hadden  kregen zij allebei een belevenis cadeau. In de vorm van een Gift for You cadeaukaart.  De een kreeg een Zondagsbrunch voor twee personen en de ander een Choices Classic voor twee. Wat Gift for you is ga ik je vandaag vertellen.

Hoe werkt Gift for you

De Gift for You zit verpakt in een leuk stevig doosje. Maar om er achter te komen wat je hebt gekregen moet je eerst de website van Gift for you raadplegen. Hierop wordt haarfijn uitgelegd hoe het werkt. Namelijk zo:

Een GiftForYou is een leuk beleveniscadeau voor één of meer personen. Als koper geef je een doosje met een vaste waarde en een vast arrangement. Als ontvanger kies je helemaal zelf wanneer en waar je je GiftForYou wilt besteden. Dezelfde werkwijze geldt voor GiftFor2.

1. Op de achterkant van je voucher vind je je unieke vouchercode. Voer deze in op de website. Je ziet direct de verloopdatum van je GiftForYou of GiftFor2 en een overzicht van alle deelnemende locaties.

2. Kies uit het overzicht een locatie waar je wilt genieten van je belevenis.

3. Reserveer telefonisch bij de gekozen locatie en vermeld hierbij dat je een e-ticket van GiftForYou of GiftFor2 inlevert.

4. Bevestig de locatie op de GiftForYou website. Je ontvangt per e-mail het e-ticket voor de gekozen locatie.

5. Neem het geprinte e-ticket mee naar de locatie. Geniet ervan!

Let op: GiftFor2 is vernieuwd! Van GiftFor2 doosjes zijn dus verschillende varianten in omloop en namen en designs die je op de website ziet kunnen afwijken van de variant die je hebt gekregen. Voer je kaartnummer in bij ‘GiftForYou gekregen’ en je wordt automatisch doorgestuurd naar de juiste pagina.

We willen je vriendelijk vragen om ook voor de ‘oude’ varianten eerst een locatie te kiezen en te bevestigen, zodat je een e-ticket in je e-mail ontvangt. Dat e-ticket is altijd je betaalbewijs, niet de pas of de voucher uit het doosje.

GiftForYou en GiftFor2 zijn altijd één jaar geldig vanaf de aanschafdatum. Zorg dus dat je vóór die datum je belevenis verzilverd hebt. De einddatum van het e-ticket dat je bestelt is altijd gelijk aan de einddatum van de voucher uit het doosje. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Maar nu de praktijk

Voor de zondagsbrunch voor 2 moet je moet dus eerst naar de website van Gift for you om de 18 of 19 cijfers van je actiecode in te voeren. Daarna zie je pas in welke 40 restaurants je van de Zondagsbrunch kunt genieten. Helaas is het aanbod in het Noorden des lands niet erg groot. Want als ik de provincie Fryslân aanklik, verschijnt er slechts één restaurant. Dat gevestigd is in een klein, christelijk dorpje met nog geen 1000 inwoners. Dus hoogst waarschijnlijk zullen wij de enige gasten zijn als we onze zondagse brunch gaan verorberen.

Gelukkig zijn er in de stad Groningen drie mogelijkheden. En is er een restaurant bij dat mij wel aanspreekt.

Reserveren dan maar. Want dat is vereist. Het is niet mogelijk om de voucher die in het doosje zit gelijk bij een locatie in te leveren.  En er is een houdbaarheidsdatum. Je cadeau is niet onbeperkt geldig. Dus je moet niet te lang wachten of je cadeau in een laatje laten verstoffen zoals ook wel eens gebeurd. Daarnaast vertegenwoordigt de giftcard een bepaalde waarde die je ook na het inloggen niet ziet.  Dus als je wat extra’s wilt bijbestellen dan kunnen er zo maar kosten bijkomen.

Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken

Als ik mij vraagt of ik zelf iemand een Gift for you kaart cadeau zou doen. Dan is mijn antwoord nee. Klinkt natuurlijk niet zo aardig naar de mensen die ons dit cadeau hebben gegeven, want je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Maar ik hoop dat door dit stukje duidelijk is waarom ik dit vind.

In het kort komt het erop neer dat je gewoon heel erg veel zelf moet doen om

 1. te weten waar je je cadeau kunt verzilveren;
 2. dat je niet te lang moet wachten met verzilveren want anders is de card verlopen en kun je er niets mee;
 3.  Dat de deelnemende restaurants voornamelijk in de Randstad zijn. Dus als je in het Noorden woont de keuze erg beperkt is.

Kortom. Allemaal zaken die je eigenlijk eerst moet overwegen voordat je besluit de Gift for you card cadeau te geven.

Wat vind jij van de Gift for You cadeau card?

 

19 Reacties

 1. karin

  Ik heb ook 2 borrelbonnen liggen, wat een “belevenis” zou moeten zijn, tot nu toe alleen maar ergernis. Ik wil in Eindhoven gaan borrel omdat ik hier woon, aantal lokaties…………1!!! Dit in een stad als Eindhoven, waar je hem maar op 1 lokatie kunt inwisselen?????? heel apart! Van te voren eerst reserveren, jammer, want borrelen gebeurd bij mij “spontaan”! Ik lees heel veel negatieve verhalen op internet, snap niet dat de winkels die deze kaarten niet ingrijpen om ze niet meer te verkopen?? Mijn kaarten kosten 23,00 per stuk en ik heb al geschreven naar Gift for You dat ze mijn opbrengsten mogen schenken aan een Goed Doel, want ik ga ze niet inwisselen. Ik vind deze kaarten echt een aanfluiting en makkelijk verdienen voor de “firma Gift for You”!

  • Marion Stam

   Ik ben het helemaal met je eens. Het ziet er gelikt uit zo’n gift for you en je koopt het snel als je geen cadeau weet voor iemand maar je maakt de krijger er niet blij mee. Heb je trouwens een reactie van Gift for you ontvangen

 2. Marc

  Als hij is verlopen kan je ook niet meer zien wat je er mee kan doen. Daarvoor moet je dan eerst weer betalen!
  Als je er dan maar vanaf ziet is dat ook niet leuk voor de gevers.
  NOOIT KOPEN!!!

 3. Marlou Louwet

  De hele gift for you is een hele grote aanfluiting, ten eerste is het reserveren bijna niet mogenlijk. Na tig keer gebeld te hebben, en geprobeert zelf te reserveren op gift for you, is het ons toch eindelijk gelukt. Wij hadden de keus uit 3 voorgerechten, maar dan mocht je geen nagerecht, en keuze uit 3 hoofdgerechten, ik zelf had zalm besteld, en kreeg kabeljauw. En dit voor €50 , voor 2 personen. Mischien iets voor bij Opgelicht?

 4. Ine

  Waardeloos cadeau. Bon voor zondagsbrunch gekregen. Op het doosje staat dat er meer dan 50 restaurants meedoen. Op de website staan er nog maar 39. Geen een in de buurt. De dichtstbijzijnde heeft geen goede recensies.
  Je moet daar bijbetalen voor je koffie. Bon te koop gezet op Marktplaats voor de helft van de prijs. De koper woont in een plaats waar wel restaurants meedoen.

 5. J

  Nergens een verloop datum te vinden
  En toch is hij al verlopen
  Wat een teleurstelling
  Jammer voor de gever
  Maar wat een slecht kado

 6. Cees

  De gever staat niet stil bij alle ellende die je de ontvanger bezorgd om er gebruik van te kunnen maken. Ik heb die van mij maar weg gegooid. Echt wat een gedoe. De club zal er niet om treuren want het geld is binnen. Echt wat een belachelijk idioot K3@cadeau. Je hebt er echt geen ene reet aan. Alleen een heleboel irritatie.

  • marion.stam

   Duidelijke taal Kees maar ik ben het wel met je eens. Het lijkt een leuk cadeau maar dat is het niet.

 7. Ik ken het niet, maar als ik het zo lees zou ik het precies ook niet zo meteen cadeau willen krijgen!

 8. Die gift card klinkt mij ook als te veel werk in de oren. Om die reden zou ik hem niet cadeau doen. Dan liever een algemenere kaart.

 9. Janet

  We hebben hier ook nog 2 liggen. 1 is ndertussen verlopen dus kan bij het oud papier. Je kan hem voor 5 euro weer activeren maar ging oom een koppje koffie met wat lekkers dus dar is de moeite niet waard. De andere heb ik vorig jaar wel met 5 euri verlengt want vons het wat sneu. Helaas is die deze week wederom verlopen. En precies om dezelfde reden als wat jij zegt. Je kan er niets mee in het noorden. En daarbij komt als we naar de “grote” stad gaan ga ik me niet vastleggen aan een restaurant …..die ik moet zoeken en hopen en .oet hopen dat het ook beetje lekker gaat smaken. Ik koop hem dua niet. Maar misschien gebruik ik het doosje voor sinterklaas suprise. Is wel lekker stevig. De ticket stuur ik op naar de dochters in Zwolle. Hopelijk kunnen zij hem voor donderdag nog verzilveren. Conclusie……zonde van het geld.

  • marion.stam

   Helemaal mee eens Janet. Gelukkig is er in Groningen wel een leuk restaurant waar we hem kunnen verzilveren maar dan moeten we inderdaad de houdbaarheidsdatum in de gaten houden. Fijne dag vandaag.

   • Janet

    Haha Marion. Ik kom er net achter dat er in Zwolle nog maar 1 locatie meedoet. En daar krijg je alleen fles drank met hapje. Dat gaat niet lukken dus voor de jongste dochter. Nu kijken of zoonlief nog wil eten in leeuwarden en anders ook maar bij oud papier. Zijn maar 222 locaties die meedoen. Afschaffen dus.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial