VVV-bonnen

Kun je beschadigde VVV-bonnen nog gebruiken?

Ze zitten al bijna een half jaar in mijn portemonnee: deze 2 VVV-bonnen. Ze zijn flink gehavend omdat er ooit in mijn tas een flesje water is gaan lekken. Ook zitten ze hier en daar wat los, maar voor de rest zijn ze compleet.  Maar zal ik deze bonnen nog wel kunnen gebruiken?

Welke winkels accepteren VVV-bonnen?

Daarnaast vraag ik mij af in welke winkels ik ze kan inwisselen? Ik ben namelijk mijn boekje kwijt en na de sluiting van V&D, een dankbare afnemer van VVV-bonnen zou ik uit mijn hoofd niet weten waar ik mijn bonnen kan inwisselen. Want hoewel er 24.000 winkels aangesloten zijn,weet ik niet welke winkelketens dat zijn. Gelukkig kun je op VVV cadeaubonnen zien welke winkels ermee doen. En dat valt niet tegen.  Maar of zij ook beschadigde bonnen accepteren is natuurlijk nog de vraag.

Ook beschadigde VVV-bonnen?

Voordat ik op pad ga heb ik de bonnen nog even geplakt, zodat ze in ieder geval aan-elkaar-zitten. Want op de website van VVV-bonnen las ik namelijk dat een VVV Cadeaubon een waardepapier is en daarom onbeschadigd moet zijn om te kunnen besteden.  Dus heb je een beschadigde bon, neem dan contact op met de klantenservice. Dát heb ik niet gedaan want ik kan bij voorbaat al voorspellen wat zij daar gaan zeggen. Iets in de trant van dat ik hem misschien eerst moet opsturen, of er een foto van moet maken of in het ergste geval dat ik mijn bonnen, die toch een waarde van 50,– euro vertegenwoordigen, maar in de prullenbak moet gooien. Ik neem gewoon de proef op de som.

Omdat ik heb gezien dat ze bij Jeans Centre in Groningen VVV-bonnen accepteren, koop ik daar een nieuwe spijkerbroek. Bij het afrekenen overhandig ik mijn bonnen en met daarbij de mededeling dat ze “wat beschadigd zijn”. De aardige verkoper vindt dat geen probleem en accepteert ze gewoon. Er is niets aan de hand. Ik kan ze gewoon besteden aan een nieuwe jeans.

Giftcard voorkomt beschadigde bonnen

Gelukkig is er nu ook een VVV giftcard in de vorm van een betaalpasje. Hiermee voorkom je dat je bonnen in een laatje liggen te verstoffen of, zoals bij mij, zo beschadigd raken dat het nog maar de vraag is of je de bonnen nog ergens aan kunt besteden. Maar ben je nog in het bezit van een paar VVV-bonnen. Stop ze in je portemonnee en betaal ermee. Want het is altijd leuk om ermee te shoppen!

Heb jij nog ergens VVV-bonnen liggen?

Related Posts

22 thoughts on “Kun je beschadigde VVV-bonnen nog gebruiken?

  1. Oh cadeaubonnen, ik ben er zo slecht in; vergeet ze altijd. Ik heb nog een fashioncheque, een Hema bon, VVV bonnen en Gall&Gall bon liggen. Ik denk dat ik vanavond even online gaan shoppen ; )

  2. Ik heb laatst nog VVV bonnen gehaald en je moet daar altijd heel erg goed op letten dat het niet scheurt of wat dan ook. De winkelier zei tegen mij dat ze er gifcards van gaan maken net zoals bij de rest hebben gedaan.

    1. Ik denk niet dat je papieren VVV-checques om kan zetten in een giftcard. Volgens mij is de giftcard in de plaats van de papieren bonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.