Het schijnen herhalingen van het derde seizoen te zijn, maar ik zie het programma nu pas voor het eerst. Terwijl ik op zondagochtend doelloos rond zap stuit ik op het programma Mijn Stad dat vanaf 9.00 op RTL4 wordt uitgezonden. Heel toevallig dus, toen ik onder het genot van mijn eerste kopje koffie, een beetje wakker probeerde te worden.  Zondag 6 november jl. stond Schiedam in de schijnwerpers, maar in eerdere afleveringen en ook in de komende uitzendingen worden verschillende andere Hollandse steden belicht. Kortom: inspiratie voor een stedentrip vind je hier.

TV programma Mijn Stad

Tijdens het programma Mijn stad gaat de presentator samen met mensen die de stad goed kennen, omdat ze er geboren en getogen zijn of er iets speciaals mee hebben op pad door verschillende bekende maar ook onbekende Hollandse steden. En laat je meekijken op plekken die je zelf niet zo snel zal ontdekken.

Het zijn, zoals ik al zei, herhalingen. Begin dit jaar werd namelijk de eerste aflevering uitgezonden.

Desalniettemin komen er de komende zondagen nog verschillende afleveringen aan bod. Zo ga je zondag 13 november op ontdekkingstocht naar de groene parels van Weert en staat een week later Leiden op het programma. Wil je de big five van Kerkrade beleven, zet dan op 27 november je wekker op 9.00 uur.

Ook in december blijven ze in het Zuiden: Om precies te zijn staat op 4 december het bourgondische Den Bosch in de schijnwerpers. Op 11 december is alweer de laatste uitzending te zien: die geheel in het teken staat Tiburg. Een stad die voornamelijk bekendstaat om haar oude textielindustrie, maar ook om het grote aantal studenten dat in de stad te vinden is.

Kortom: in een half uurtje kun je veel inspiratie opdoen voor een weekendje weg. Wil je alle steden nog eens zien op RTL XL kun je nog verschillende afleveringen terugkijken.