en nog veel meer

Betaalbare doe-tips voor in Den Haag

Den Haag

In dit artikel krijg je een aantal betaalbare, maar ook gratis doe-tips voor een paar dagen Den Haag. Want misschien ken je  Den Haag net als ik, alleen van de politieke interviews op het Binnenhof waarop je dagelijks in het journaal  wordt getrakteerd. En natuurlijk van de derde dinsdag in september als de Gouden koets van stal wordt gehaald en deze met veel pracht en praal een rijtoer maakt door de stad.  Er is geen stad koninklijker dan Den Haag. En dat merk je. Als je door de stad wandelt en oog in oog staat met de vele statige bezienswaardigheden die deze Hofstad rijk is. Maar er is nog veel meer. te zien en te beleven. En vaak helemaal gratis. 

Betaalbare en gratis activiteiten in Den Haag en omgeving

 • Kom je met de auto? Parkeer deze dan op 1 van de Park en Ride-terreinen vlakbij Den Haag. We kozen voor P&R Hoornwijck ten hoogte van Rijswijk en gingen vervolgens met de tram naar het centrum. Maar er zijn meer transferia waar je je auto heel betaalbaar kwijt kunt. Op parkeren  in Den Haag vind je ze allemaal.
 • Wil je de stad beter leren kennen en zie je op tegen ellenlange wandelingen? Neem dan op het station een OV-fiets. Handig en goedkoop. Met een OV-fiets abonnement betaal je slechts 3,35 voor je fiets die je 24 uur mag gebruiken.
 • Hou je juist wel van wandelen maak een Stadswandeling door de stad die je hier kunt downloaden.
 • Neem een kijkje op het Binnenhof. Via het beroemde toegangspoortje op het historische Binnenhof stap je midden in het hart van onze democratie.
binnenhof-den-haag

Binnenhof Den Haag

 • Laat je rondleiden door de Ridderzaal en bekijk de troon waarop Koning Willem-Alexander de Troonrede voorleest tijdens Prinsjesdag. Deze rondleiding kun je boeken bij  Prodemos  gelegen naast café Dudok.  Deze rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en kost  € 5,- p.p.
 • Slenter langs de Hofvijver en verbaas je over hoe helder het water is. Vanaf daar heb je ook goed zicht op het Torentje, de werkkamer van onze minister president.
 • Het oudste winkelcentrum van Nederland: De Haagse Passage gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw is de moeite van het bekijken waard. Vanwege de architectuur maak ook vanwege de verscheidenheid aan winkels die je er vindt.
 • Bezoek een van de vele musea die Den Haag rijk is. Bijvoorbeeld de tentoonstelling in het Mauritshuis waar je naast de meesterstukken uit de Gouden Eeuw nu ook de werken van het Britse Koningshuis kunt bewonderen. Met een museumjaarkaart mag je gratis naar binnen.
 • In het Mauritshuis kun je gratis een zogenaamde media tour downloaden hiermee krijg je bij belangrijkste kunstwerken een boeiende uitleg, aangevuld met foto´s en filmpjes.
den-haag-mauritshuis

collectie van het Mauritshuis

 • Neem een kijkje bij Paleis Huis den Bosch, het toekomstige paleis van onze Koning dat op dit moment voor een paar miljoen wordt verbouwd.
 • Midden in de binnenstad staat paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander. Als de vlag op het paleis is gehesen dan is hij aanwezig!
 • Achter paleis Noordeinde ligt de Paleistuin, ook wel Princessetuin genoemd. De ingang vind je aan de Hogewal. De tuin is van zonsopkomst tot zonsondergang gratis toegankelijk voor publiek.
 • Ga op de fiets naar Scheveningen! Op een stevige OV-fiets ben je er zo.
 • Neem een kijkje in het befaamde Kurhaus hotel. Daarvoor hoef je echt geen kamer te huren om er even rond te kijken. Je kunt gewoon binnen lopen want de centrale ruimte is gratis toegankelijk.
sceveningen-kurhaus

Kurhaus Scheveningen

 • Maak een strandwandeling en loop van Scheveningen over het Zuiderstrand naar  Kijkduin.
 • Bezoek  de vernieuwde Pier van Scheveningen en slenter over de boulevard terug. De Pier is sinds 2015 compleet vernieuwd en is nu een food boulevard geworden. Maar je kunt daar ook alleen genieten van het geweldige uitzicht op zee en of kijken naar het bungee jumpen wat ook vanaf deze plek wordt gedaan. En het kijken kost helemaal niks!

Kortom er is genoeg te beleven als je een paar dagen in Den Haag bent. Wil je nog meer Gratis tips kijk dan even hier.

 1. Leuk artikel! Eén van m’n beste vriendinnen heeft jarenlang in Den Haag gestudeerd dus ik ben er wel een paar keer geweest maar heel bijzonder veel dingen hebben we niet gedaan behalve echt gewoon bijkletsen. Misschien toch eens een idee om nog eens terug te keren!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial