en nog veel meer

Amsterdam light festival

foto: Rederij Lovers

Bijna iedere week zie ik aanbiedingen voorbij komen waarin ik enthousiast wordt gemaakt voor het Amsterdam Light Festival, dat ieder jaar van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017 in de hoofdstad wordt georganiseerd. In die periode wordt Amsterdam omgetoverd tot een waar lichtparadijs en kun je met een rondvaartboot door de grachten varen en genieten  van indrukwekkende lichtkunstwerken.  Al bij het zien van alle mooie plaatjes krijg ik zin om te gaan boeken.

Maar doordat de tickets voor deze water colors vaarroute door verschillende partijen worden aangeboden lopen de prijzen nogal uiteen. Ik heb daarom verschillende aanbiedingen even “tegen het licht heb gehouden” zodat je gelijk kunt zien waar je het  het beste je ticket kunt boeken.

Traveldeal

Via Traveldeal betaal je  voor een rondvaart  van 75 minuten bij rederij Nassau 19,50 per persoon. Maar daarbij kun je wel onbeperkt glühwein drinken. Hou je niet van dit wintersportdrankje dan krijg je voor hetzelfde geld één non-alcoholisch drankje. Als je slim bent dan boek je voor meerdere personen tegelijk want voor een boeking  van maximaal 6 personen betaal je €4,95 extra. Dus dan komt de prijs per persoon toch wat hoger uit. De boot vertrekt vanaf de Dijkgracht 4, 1019 BS in Amsterdam.

Canal Compagny

Als je online je tickets boekt bij Canal compagny dan hoef je niet in de rij wachtenden aan te sluiten. Je reserveert voor 25,– p.p. je plekje op een datum en tijd naar voorkeur. Voor die prijs krijg je ook  een programmaboek, waarin alle informatie nog eens na te lezen valt. De boot vertrekt vanaf Damrak Pier 6. Dat is midden in het centrum, dus kom je met het openbaar vervoer dan is dat maar een paar minuten lopen.

Gray line

Bij Gray Line kom je al op de steiger in de stemming. Op deze versierde en bovendien overdekte steiger kun je naast je tickets ook glühwein en warme chocolademelk kopen. Zie je al ellenlange rijen voor je dan kun je ook via de Water Colors Cruise – Fast Track een ticket reserveren op  een datum en tijd naar voorkeur. Ook bij Gray line betaal je 21,50 per persoon. De boot vertrekt meerdere keren per uur, tussen 17.00 en 21.30 uur vanaf de Prins Hendrikkade, tegenover het Centraal Station. Op Oudjaarsdag vaart de boot niet.

Rederij Lovers

Rederij Lovers  probeert klanten te trekken door korting te geven op een Parkeerkaart. Hiermee betaal je € 20,- voor 24 uur parkeren in de P1 Parking Amsterdam Centrum, naast het Centraal Station. Dat is een behoorlijk bedrag, maar parkeren in Amsterdam is natuurlijk erg duur. Ben je op zoek naar een alternatief? In budget parkeren in de hoofdstad geef ik een paar handige tips over betaalbaar parkeren. De tickets bij rederij Lovers zijn verkrijgbaar vanaf 20,25 per persoon en je kunt vanaf verschillende plaatsen opstappen.

Blue boat

Boek je voor 21,50 een ticket bij Blue boat  dan kun je 15 minuten langer van het schouwspel genieten want de cruise duurt 90 minuten. De rondvaart vertrekt vanaf de Stadhouderskade 30, 1071 ZD Amsterdam.

Wil je niet met een lege maag aan boord dan kun je van te voren een heerlijke burger nuttigen bij het Hard Rock Café tegenover afvaart steiger . Je kunt daar een tafeltje reserveren en dan zorgen zij ervoor dat je op tijd klaar bent om van je Water Colors Cruise te genieten. Deze hard rock combi kost 44,50.

Voor elk wat wils

Zo zie je maar: er is voor elk wat wils. Wil je alle aanbiedingen nog eens nalezen? Klik dan even HIER. Je vindt op deze website nog veel meer aanbieders en informatie over de kunstwerken  en de verschillende kunstenaars.

Water colors wandelroute

Wil je niet met allerlei toeristen op een rondvaartboot maar wel van het Amsterdam Light Festival genieten? Je kunt de water colors route ook wandelen. De route loopt door de Weesper- en Plantagebuurt. Op onderstaande plattegrond kunt je zien waar dat is. Ben je niet zo bekend in Amsterdam of wil je met een groep van het schouwspel genieten?  Vanaf 20 personen kun je een gids huren die je langs 20 lichtkunstwerken leidt

vaar en wandelroute light festival

vaar en wandelroute light festival

Voor welke aanbieding zou jij kiezen?

  1. Ik denk dat ik voor de wandelroute zou gaan, want ik houd niet zo van veel mensen bij elkaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén