Via de mail krijg ik regelmatig Nieuwsbrieven. Sommige zijn regelrechte spam, waarvan ik me afvraag hoe kom ik eraan. Maar op andere Nieuwsbrieven ben ik geabonneerd. Omdat ik er ooit iets heb besteld, een weekendje weg heb geboekt of omdat ik als eerste op de hoogte wil zijn van een leuke aanbieding. Zoals bijvoorbeeld de Nieuwsbrief van de Hotelweek van Hotelspecials die vandaag officieel van start is gegaan,  maar die ik ruim een week ervoor in mijn mailbox vond omdat ik op de Nieuwsbrief  geabonneerd ben.

Met de Hotelweek-winterweek kun je namelijk deze winter in een luxe 4 sterren hotel overnachten voor slechts 50,– per kamer per nacht mét ontbijt. Weliswaar komen daar de reserveringskosten nog bij maar het is wel een aanbieding die ik graag in mijn mailbox wil krijgen. Maar er zijn meer voordelen van een abonnement op een Nieuwsbrief. 

4 voordelen van een digitale Nieuwsbrief

  1. Je bent eerder dan anderen op de hoogte van een leuke aanbieding.
  2. Je hebt langer de tijd om over de aanbieding na te denken;
  3. Je hebt meer keus;
  4. Je hebt een voorsprong op degenen die deze aanbieding nu pas zien.

Nieuwsbrieven die je “erbij” krijgt

Natuurlijk zijn er ook Nieuwsbrieven die je nooit leest en waar je eigenlijk wel van af wilt. Zeker van abonnementen die je “moet” nemen omdat je anders niet mee kunt doen aan een winactie. Zulke abonnementen blijven je dan achtervolgen. En dat is niet fijn.

Een ander nadeel is de hoeveelheid mails die je krijgt. Die is soms zo groot dat je mailbox volstroomt en dat je door de veelheid aan aanbiedingen je echt belangrijke e-mail niet  meer ziet. Of in het ergste geval zelfs verwijdert, omdat je in een vlaag van verstandsverbijstering alle ingekomen mail maar delete!

Nieuwsbrieven waar je niet van afkomt

Helaas is het niet zo makkelijk om een abonnement op een Nieuwsbrief stop te zetten. Omdat de beschrijving  soms in het Engels is en je vaak veel handelingen moet verrichten voordat je eindelijk van de maillijst bent verwijderd.

Ontvang aanbiedingen via sociale media

Gelukkig kun je verschillende aanbiedingen ook op een andere manier ontvangen. Bijvoorbeeld door hen te volgen via Facebook, Twitter en via Bloglovin’. Bij Mam is de hort kan dat ook.  En dát gaat heel gemakkelijk door op een van de buttons rechts op deze pagina te klikken. Meer hoef je niet te doen! En wil je mij  niet meer volgen, dan zet je het linkje gewoon uit. En dat is toch veel makkelijker dan een abonnement op een Nieuwsbrief stopzetten.

Op welke Nieuwsbrieven ben jij geabonneerd?