Gaan we met de trein of toch met de auto

Trein versus auto

Ik ben de laatste tijd vaak op reis omdat mijn dochter zich oriënteert op een vervolgopleiding. Na Utrecht, stond zaterdag jl. Rotterdam op het programma. En voor deze reis namen we de Trein. Ik had bij AH voor 15 euro een weekend-vrijkaart gekocht waarmee ik niet alleen het hele weekend onbeperkt kon treinen maar ook nog eens een kop koffie én een digitale krant kreeg. Ik ging dus goed uitgerust ‘de hort op”. 

Trein vs auto

Helaas begon ik mijn reis met 18 minuten vertraging, waardoor ik mijn aansluiting in Zwolle miste en wij een half uur later dan gepland op onze bestemming kwamen. Maar als ik met de auto was gegaan dan waren wij waarschijnlijk in een file terecht gekomen of had ik last gehad van mist. Want hoewel de school op steenworp afstand van de Euro Mast stond: ik heb hem niet kunnen zien. Kortom: aan beide vervoersmiddelen kleven voor- en nadelen.

De trein

Los van de vertraging hadden we een voorspoedige reis. Op het station wisselde ik bij Albert Heijn To Go mijn coupon in voor  een heerlijke cappuccino. En eenmaal in de trein installeerde ik mij met een tijdschrift en hoefde ik verder niets meer te doen. Hoe relaxed kun je het hebben.

De Wifi in de trein was net voldoende om mijn dochter, die in Zwolle zou instappen, op de hoogte te brengen van mijn vertraging. Maar door Wifi in de trein: een must of mooi meegenomen weet ik nu ook dat ik daar niet teveel van mag verwachten.

Het was ook het best gezellig in de trein. Ik genoot van de flarden van gesprekken die ik opving, maakte een praatje met medepassagiers en voordat ik er erg in had waren we op de plaats van bestemming. Op het station van Rotterdam  konden we gelijk de metro in en binnen een kwartier stonden wij voor de Hogeschool van Rotterdam.

Metro Rotterdam CS
Metro Rotterdam Centraal

Nadeel van de trein: je bent heel lang onderweg. Wanneer ik vanaf station Buitenpost naar het centraal station in Rotterdam had gereisd dan had ik twee keer moeten overstappen en zou ik alleen met de trein al ruim 3 uur onderweg zijn geweest.

Daarnaast is een “gewoon” treinkaartje ook ontzettend duur. Want als we geen voordelig treinkaartje hadden gehad dan waren we zo’n kleine 60 euro per persoon kwijt geweest.

De auto

Als we met de auto waren gegaan dan waren we 32,76 euro aan benzinekosten kwijt geweest en hadden we moeten zoeken naar een betaalde parkeerplaats. Volgens de routeplanner hadden we er dan, vanaf het begin- tot het eindpunt,  2 uur en 45 minuten over gedaan.

Maar dat is hadden en gemeten met de routeplanner. Dus alle onvoorziene omstandigheden daar gelaten. Hoe de reis in werkelijkheid was geweest is gissen. Toch was ik dit keer blij dat we met de trein waren gegaan.

Voor welk vervoer had jij gekozen? Voor de trein of was je met de auto gegaan?

 

 

 

 

4 Antwoorden op “Gaan we met de trein of toch met de auto”

    1. Tja die vertragingen dat is wel een dingetje. Ik had zaterdag ruim een kwartier vertraging omdat de deuren niet dicht gingen. Hierdoor miste ik wel mijn aansluiting. Maar verder was het een heel relaxte reis.

  1. Ik ga altijd met de auto. Helaas is het OV vaak duurder dan met eigen auto te gaan. Vanuit Tilburg ben ik met de auto ook best snel overal. Anders moet ik eerst met de fiets naar het station, wachten op de trein enzovoorts. Nee geef mij maar de auto :-).

    1. Het OV is inderdaad veel duurder dan wanneer je met de auto gaat. Ik ga dan ook alleen met de trein als er voordelige treinkaartjes zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.