Reizen

Mam is de hort op in foto’s

Volg jij Mam is de hort op op Instagram?

Naar aanleiding van  mijn foto’s die ik plaatste op Instagram neem ik je even mee naar de plaatsen waar ik deze foto’s heb gemaakt. De foto’s zijn gewoon gemaakt met mijn mobiele telefoon terwijl ik “de hort op was”. 

Groningen

Er gaat niets boven Groningen en voor Noorderlingen is dat misschien ook wel zo. Het is in ieder geval mijn favoriete stad in het Noorden en vanaf mijn huis goed te bereiken.Binnen 30 autominuten sta ik op de Grote Markt. Maar dan betaal ik wel 2,40 euro per uur om mijn auto te parkeren.
Het kan ook voordeliger, maar dan moet je wel over meer tijd beschikken en het niet erg vinden om ook een halfuurtje in de bus te zitten. Of om een half uurtje te lopen. Meer daarover in mijn blogpost over Groningen.

groningen

Groningen

Rotterdam

Een stedentrip hoeft niet duur te zijn. Besparen en toch dat weekendje weg naar een leuke stad gaan best samen met de volgende 5 tips. Dit keer gericht op Rotterdam: een dynamische wereldstad aan het water waar altijd wat te beleven is.

Metro Rotterdam CS

Rotterdam CS

Harlingen

Sommige plaatsen ken je alleen als vertrekpunt voor een vakantie of weekendje weg.  Harlingen is ook zo’n plaats. Die je eigenlijk alleen kent van de parkeerplaats waar je je auto stalt en van de vertrekhal waar je met duizenden anderen wacht op de boot naar Terschelling of Vlieland.

Toch loont het zeker de moeite om even over te steken naar het centrum van dit leuke elf steden stadje. Want als je door het historische hart van Harlingen wandelt, loop je als het ware door een openluchtmuseum. In de binnenstad staan namelijk meer dan 500 monumentale panden!

harlingen-zoek-de-voordeur

Zoek de voordeur in Harlingen

Den Haag

Eind oktober was ik in Den Haag. Een stad die ik voornamelijk kende van politieke interviews op het Binnenhof waarop je dagelijks in het journaal wordt getrakteerd. En natuurlijk van de derde dinsdag in september als de Gouden koets van stal wordt gehaald en deze met veel pracht en praal een rijtoer maakt door de stad.  Er is geen stad koninklijker dan Den Haag. En dat merk je. Als je door de stad wandelt en oog in oog staat met de vele statige bezienswaardigheden die deze Hofstad rijk is. Maar er is nog veel meer.  In dit artikel over Den Haag  krijg je een aantal betaalbare, maar ook gratis doe-tips voor een paar dagen in de Hofstad.

den-haag-scheveningen

Vanuit Den Haag op de fiets naar Scheveningen

Wat vind jij de mooiste foto? En volg jij Mam is de hort op al op Instagram?

 

  1. Allemaal plaatsjes waar ik wel eens heel zou willen.
    Harlingen heb ik al wel eens gezien.

  2. Els

    De foto van Rotterdam is echt mijn favoriet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén