Ik ben dol op Zwolle. Na Groningen is het wel mijn favoriete stad om af te spreken met mijn vriendin die in Amsterdam woont. Zwolle ligt voor beiden centraal en het heeft alle ingrediënten die wij nodig hebben voor een gezellige vriendinnendag: zoals een gezellige markt, een sfeervol centrum én leuke restaurantjes waar we kunnen lunchen.

Voorheen streken wij rond lunchtijd altijd neer bij La Place, maar na de sluiting van V&D en daardoor ook van la Place moesten we op zoek naar een alternatief. En dat hebben we gevonden in bij Hartje Zwolle. Een leuk restaurantje vlakbij parkeergarage de Diezerpoort dat ik al eens noemde in mijn blog Mag ik een glas kraanwater. 

Waarom is bij Hartje Zwolle zo leuk?

Bij Hartje Zwolle hebben ze geen gewone lunchkaart. Nee, alle lunchgerechten worden geserveerd in een soort tapas-vorm. Op een aankruiskaartje geef je aan welke gerechtjes en hoeveel je er wilt hebben. Je kunt dus naar hartenlust variëren in verschillende hapjes en in het aantal dat je lust.

Je bestelling wordt geserveerd op grote planken en bij het zien alleen, loopt het water je in de mond. Daarnaast is alles ook nog eens huisgemaakt.

Maar dat is nog niet alles. In de haast om op tijd in Zwolle te zijn, had ik thuis mijn leesbril laten liggen. Wat niet handig is bij het uitzoeken van wat je wilt eten. Geen probleem bij Hartje Zwolle. Naast de keuze welke thee je wilt kun je daar uit een vergelijkbare doos een leesbril kiezen. Die je pas hoeft in te leveren als je de rekening gaat betalen.

Korting op parkeren

En bij het betalen van de rekening wachtte nog een verrassing. Als je  je auto hebt geparkeerd in parkeergarage Diezerpoort en je besteedt minimaal 15,– bij Hartje Zwolle dan krijg je een uur parkeren gratis. Het bedrag dat je hiervoor normaal gesproken zou betalen wordt gelijk van je parkeertijd afgetrokken. En het maakt niet uit of je gelijk vertrekt of dat je je auto nog een paar uur in de parkeergarage laat staan. Dat is nog eens mooi meegenomen vind ik. Daarnaast is deze parkeergarage heel betaalbaar en op loopafstand van het centrum. Ook een aanrader dus.

Kortom, naast dit leuke restaurantje heeft Zwolle nog meer te bieden. Wil je meer tips voor een geslaagde vriendinnendag in deze Hanzestad? Kijk dan even Op Dagje uit in Zwolle.

Wat is jouw favoriete stad voor een gezellige vriendinnendag?

Related Posts

4 thoughts on “Dol op bij Hartje Zwolle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.