en nog veel meer

Wat is de leukste winkelstraat volgens jou?

leukste winkelstraat

De Csaar Peterstraat in Amsterdam mag zich volgens NL streets een jaar lang de leukste winkelstraat van 2015 noemen.  Deze typische Amsterdamse winkelstraat won met 776 publieksstemmen en eindigde daardoor net voor de De Spiegelstraat in Bussum die 717 stemmen behaalde.

NLstreets organiseert de verkiezing Leukste winkelstraat elk jaar om aandacht te vragen voor de positie van zelfstandige ondernemers en om het winkelend publiek te laten zien hoe inspirerend het is om juist daar te winkelen, in plaats van achter je computer allerlei webshops langs te struinen. Ook in 2017 kan er weer gestemd worden op de winkelstraten én ook op de leukste winkels van Nederland 2016.  

Wat is de leukste winkelstraat volgens jou?

Maar er zijn natuurlijk veel meer leuke winkelstraten die aandacht verdienen. Het lijkt me dan ook leuk om op Mam is de hort op de leukste winkelstraten te verzamelen. En daarbij kun jij helpen.

Dus weet jij een leuk straatje dat beslist in de spotlights moet worden gezet. Vertel dan waarom jouw favoriete winkelstraat niet mag ontbreken in deze lijst.

Doe je mee?

Dus woon je in Zwolle, Leeuwarden, Amersfoort, Alkmaar, Harderwijk, Doetinchem of weet je een heel leuk straatje in Dokkum, Maastricht of weet ik waar. Laat dan snel een reactie achter. Je kunt hieronder reageren maar natuurlijk ook op mijn Facebook pagina. Hier vind je trouwens nog meer tips voor simpel weg voor niet teveel.

11 Reacties

 1. Geef mij maar de Meir in Antwerpen of als het echt kan de Champs-Elysées in Parijs!

 2. Bij ons in Breda is dat toch de Grote Markt en de zijstraat, de Haven en het Ginneken. Eigenlijk zijn het 3 tips.

 3. Oh wat een leuk idee, ik ga eens in nijmegen bij ons kijkb wat de leukste straat is, want vind eigenlijk heel t centrum wel leuk

  • marion.stam

   Geef het dan nog even door. Dan kan ik een lijst van de leukste winkelstraatjes volgens de lezers van Mam is de hort op nog een beetje uitbreiden.

 4. Oh wat een leuke vraag stel je! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet zo goed weet. Vroeger winkelde ik veel meer en zeker Antwerpen vond ik leuk. Maar om echt een straatje te noemen? Ik shop ook veel online, dus ben niet meer bekend met echt leuke winkelstraatjes.

 5. Ik ken de straten in deze buurten niet dus ik kan geen nuttige tips geven 😉

 6. De Kleine Houtstraat in Haarlem! Haarlem is zó leuk… Kom zelf uit Almelo maar mijn oma is een geboren Amsterdamse en heeft ook lang in Haarlem gewoond. Echt jaloezie hoor, echt een leuke stad.

 7. Ik vind Zutphen ook altijd wel heel gezellige straatjes hebben!

 8. Leuk! Ik kom uit de buurt van Rdam. De witte de with straat is erg leuk, leuke restaurants en winkels en de Meent.

  • marion.stam

   Ja ik heb vaker gehoord dat de Witte de Withstraat zo’n leuke straat is. Bedankt voor je reactie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén