Prettig parkeren in Leeuwarden

Met ingang van dit jaar moet je ook in de binnenstad van Leeuwarden de hele week betaald parkeren. Ook op zondag. Dat is jammer en betekent dat je op zoek moet naar voordelige alternatieven. Gelukkig hebben ze het parkeren in de parkeergarages ietsje goedkoper gemaakt en kun je vanaf nu ook achteraf betalen. Daarnaast zijn de parkeerkosten in de Friese hoofdstad niet zo hoog als in de Randstad. Maar toch: parkeren blijft een kostenpost bij een dagje stad.

Maar hoe vind je een voordelige parkeerplaats? Een oproep op Twitter levert een reactie op van @Leeuwardenstad met daarbij een link naar alle parkeervoorzieningen in de Friese hoofdstad. Dat zijn er nogal wat, maar welke is de voordeligste? Ik zoek het voor je uit.

Parkeerterreinen en – garages

Ook in Leeuwarden heb je een aantal P&R terreinen waar je gratis of tegen een laag tarief kunt parkeren. Vanaf daar kun je je reis naar het centrum lopend afleggen op per openbaar vervoer.  Alle P+R terreinen staan op ANWB borden aangegeven

  • Bij het Kalverdijkje aan de oostelijke stadsring is zo’n gratis parkeerplaats en kun je met buslijn 3 of met de citybus verder reizen.
  • In parkeergarage Fonteinland parkeer je de hele dag voor slechts 3,30. Sta je korter geparkeerd dan betaal je 0,30 per uur. En vanaf daar loop je zo het centrum in.
  • Ook achter het NS station kun je je auto stallen, niet gratis, maar ook niet duur. Je betaalt 0,80 per uur en 4,60 voor een hele dag. Reis je verder met het OV dan betaal je 3,42.

Blauwe zônes

In sommige wijken in de buurt van de binnenstad kun je nog wel gratis parkeren. Maar dat mag dan weer niet langer zijn dan 2 uur. Dus alleen geschikt voor als je even kort de stad in wilt gaan. Of als je bereid bent om je parkeerschijf iedere keer 2 uur vooruit te zetten.

Deze regeling geldt trouwens alleen van maandag tot en met zaterdag van 08.00 – 18.00 uur en op de donderdagse koopavond tot 22.00 uur. Daarbuiten kun je hier wel prima parkeren. Een blauwe zone is dus ’s avonds het overwegen waard.

Kortom, ondanks dat je in Leeuwarden niet meer gratis kunt parkeren zijn de kosten wel te overzien. Op Parkeren in de stad vind je alle parkeerplaatsen én de kosten.

 

Related Posts

2 thoughts on “Prettig parkeren in Leeuwarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.