Ik ben gek op cappuccino. Tijdens onze vakantie in Italië, waren wij dagelijks te vinden in zo’n authentiek koffietentje waar een Italiaanse barman met de nodige zorgvuldigheid een cappuccino voor ons maakte. Omdat ik er met mijn neus bovenop stond heb ik de kunst van het koffie maken goed af kunnen kijken. Zodat ik thuis ook zo’n lekker kop koffie kan maken.

Hoe maak je thuis een lekkere cappuccino?

Want het lijkt misschien ingewikkeld, toch is het super eenvoudig om een vergelijkbare cappuccino te maken. En daarvoor hoef je echt niet zo’n duur, glimmend espressoapparaat te hebben. Het kan ook met pads uit je Senseo apparaat en met opgeklopte melk die je maakt met een melkopschuimer.

Wat is een goede melkopschuimer?

Maar voordat ik de juiste melkopschuimer had gevonden? Dat duurde wel even. Maakte ik voorheen mijn schuimkraag in de magnetron, met een glazen melkopschuimer van Blokker die ik vulde met verse halfvolle melk dan was het eerste kopje perfect. Alleen als ik het restant melk wilde bijvullen, dan was het resultaat aller belabberdst. Er was geen schuim meer in te krijgen. Met het resultaat dat ik het restje melk weggooide, er nieuwe in deed en het opnieuw probeerde. Dat schoot dus niet op.

Gelukkig weet ik nu hoe ik de perfecte schuimlaag op mijn koffie krijg. Namelijk met houdbare halfvolle melk én met een elektrische melkopschuimer. Ik heb een snoerloze Inventum melkopschuimer waarmee ik in 1,5 minuut perfect geschuimde melk maak met één druk op de knop.
Hiervoor moet je wel een kleine investering doen. Bij Bol.com koop je een Inventum Melkopschuimer voor slechts  33,90.

Met de Inventum melkopschuimer MK350 kun je tot 115 ml melk opschuimen en tot 240 ml melk verwarmen. De melkopschuimer is snoerloos bij te vullen en uit te schenken. Zodra het melkschuim of de warme melk klaar is, schakelt de melkopschuimer automatisch uit. In slechts 90 seconden heb je melkschuim voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato. De speciale coating aan de binnenkant maakt het schoonmaken extra makkelijk.

Met deze melkopschuimer maak je van iedere kop koffie een feestje. Zeker als je extra dark roast koffiepads gebruikt en de schuimkraag van een beetje cacao voorziet.

Hoe drink jij je koffie het liefst?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.