Ik ben gek op cappuccino. Dus tijdens onze wintersportvakantie in Italië, waren wij dagelijks te vinden in zo’n authentiek koffietentje waar een Italiaanse barman met de nodige zorgvuldigheid een cappuccino voor ons maakte. Omdat ik er met mijn neus bovenop stond heb ik de kunst van het koffie maken goed af kunnen kijken. Zodat ik thuis ook zo’n lekker kop koffie kan maken. Want het lijkt misschien ingewikkeld, toch is het super eenvoudig om een vergelijkbare cappuccino te maken. En daarvoor hoef je echt niet zo’n duur, glimmend espressoapparaat te hebben. Het kan ook met pads uit je Senseo apparaat en met opgeklopte melk die je maakt met een melkopschuimer. 

Wat is een goede melkopschuimer?

Maar voordat ik de juiste melkopschuimer had gevonden? Dat duurde wel even. Maakte ik voorheen mijn schuimkraag in de magnetron, met een glazen melkopschuimer van Blokker die ik vulde met verse halfvolle melk dan was het eerste kopje perfect. Alleen als ik het restant melk wilde bijvullen, dan was het resultaat aller belabberdst. Er was geen schuim meer in te krijgen. Met het resultaat dat ik het restje melk weggooide, er nieuwe in deed en het opnieuw probeerde. Dat schoot dus niet op.

Gelukkig weet ik nu hoe ik de perfecte schuimlaag op mijn koffie krijg. Namelijk met houdbare halfvolle melk én met een elektrische melkopschuimer. Ik heb een snoerloze Trebs melkopschuimer waarmee ik in 2 minuten perfect geschuimde melk maak met één druk op de knop.
Hiervoor moet je wel een kleine investering doen. Bij Bol.com koop je hem voor 69,95, maar dan maak je wel van iedere kop koffie een waar feestje. Zeker als je extra dark roast koffiepads gebruikt en de schuimkraag van een beetje cacao voorziet.

Hoe drink jij je koffie het liefst?