Blogger of the week; wat levert dat je op?

Het was vrijdag 3 februari en ik had helemaal niets in de gaten. Het viel me wel op dat er ‘s ochtends meer bezoekers op mijn blog waren geweest dan anders. Terwijl de blogpost die ik voor die dag in petto had nog niet eens gepubliceerd was. Daarnaast waren er ook veel mensen die een rondje door mijn site hadden gemaakt. Want een groot deel van mijn stukjes was gelezen. Totdat ik een tweet van Bloggerlist voorbij zag komen. Waarin stond dat ik door Bloggerlist was uitverkoren als Blogger of the week. Een titel die wordt toegekend aan bloggers die zijn aangesloten bij dat platform.

Ik was natuurlijk hartstikke blij. Want zo’n succesje is natuurlijk niet alleen goed voor je ego; hopelijk trekt het ook meer verkeer naar mijn blog. Maar of dat ook zo is?

Omdat ik benieuwd ben naar wat de titel Blogger of the week mij heeft opgeleverd heb ik een tijdje bijgehouden of ik hierdoor meer bezoekers heb gekregen en of er meer mensen mij op Facebook  zijn gaan volgen of op Twitter.

Aan het eind van de dag had ik 76 bezoekers; de dagen erna was het aantal lezers niet meer dan op andere dagen. Waaruit ik op maak dat zo’n verkiezing je op de dag zelf een boost geeft maar dat je daarna wel zelf aan het werk moet blijven om bezoekers te generen. Want ook tijdens mijn weekje wintersport, toen mijn blog even op een laag pitje stond zijn er weinig lezers bijgekomen.

Maar nu is het maart: dus een nieuwe maand met nieuwe tips over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. En wie wil dat nou niet!

Eén antwoord op “Blogger of the week; wat levert dat je op?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.