mijlpaal 100ste blogpost

Kort maar krachtig tag vanwege 100ste blogpost

Ter gelegenheid van mijn 100ste blogpost schreef ik deze post in maar 2017.  Ik kwam daar toevallig achter toen ik op zoek was naar een blogbericht dat ik wilde plaatsen. Eigenlijk had ik dus niet eens in de gaten dat ik al zoveel stukjes heb geschreven.

Toch wil ik niet zomaar aan deze mijlpaal voorbij gaan. Want 100 stukjes  in 11 maanden tijd is best veel,  al zeg ik het zelf. Vandaar dat ik vanwege deze 100ste blogpost een andere kant van mijn persoontje wil laten zien. Dat doe ik door de ‘Kort maar Krachtig tag’ in te vullen. Deze tag is  destijds bedacht door Ysanne van Blog of Ys en het is de bedoeling dat ik korte en krachtige antwoorden geef op 20 vragen. 

Hou je vast, daar komen ze.

 1. Stom: mensen die HUN als persoonlijk voornaamwoord gebruiken. Het moet toch echt ZIJ zijn.
 2. Aller stomst: Als mensen vragen “Wat is je “meisjesnaam?” “U bedoelt mijn “eigen naam?” Je vraagt toch ook niet naar je jongensnaam?
 3. Dag met een gouden randje: Eigenlijk zijn dat er 3: 7 mei; 14 april en 1 oktober. Respectievelijk onze trouwdag en de geboortedagen van onze kinderen. Dat zijn ook de enige dagen die ik vier.
 4. Leukste liedje: Marakech Express van Crosby, Stills & Nash omdat ik daar altijd zo vrolijk van word;
 5. Houd van: De hort op gaan. Zoals een weekendje weg met mijn beste vriendin en de jaarlijkse wintersportvakantie met het gezin waarover je hebt kunnen lezen op Gastblogger bij Liefde voor reizen.
 6. Nooit gedacht: Dat ik nog eens naar Fryslân zou verhuizen.
 7. Genieten: Van een glas Hoegaerden witbier op een zonnig terras in een gezellige stad of op mijn vlonder aan de vijver.
 8. Bang voor: Kleine ruimtes en grote mensenmassa’s (een beetje claustrofobisch dus);
 9. Hekel aan: als je met druilerig weer nog buiten aan de gang moet;
 10. Lekkerste weer: een zonnige dag met een temperatuur van zo’n 23  graden;
 11. Leukste leeftijd: geen idee; ik heb niet zoveel met leeftijd, je bent zo jong als je je voelt;
 12. Spijt van: niet veel. Misschien had ik wat meer mijn best moeten doen tijdens de Engelse les op de middelbare school (maar dat is achteraf).
 13. Geen tijd voor: huishoudelijke klussen (maar ik doe ze wel hoor)
 14. Lekkerste eten: boerenkool met worst maar eigenlijk alles wat door een ander is klaargemaakt en ik alleen maar mijn benen onder de tafel hoef te schuiven.
 15. Fijnste vakantieland: In de zomer daar waar de zon schijnt en  ’s winters een sneeuwzeker wintersportgebied met een heleboel skiliften (oeps, decadent).
 16. Vreselijk goor: een dooie rat vinden die je zelf moet opruimen;
 17. Mezelf een duwtje geven: om huishoudelijke klussen te gaan doen;
 18. Wil nog: (terug) verhuizen naar de stad.
 19. Mis een beetje: de stad en mijn beste vriendin (die 150 km bij me  vandaan woont);
 20. Dansen: maar dan alleen los van elkaar want ik heb geen enkel maatgevoel.

Kort maar krachtig tag vanwege 100ste blogpost

Zo dat was de “kort maar krachtig tag”. Sommige antwoorden zijn wat minder kort maar zeker krachtig. Ik hoop niet dat je nu afhaakt en Mam is de hort op  niet meer volgt. Ik heb namelijk nog heel wat leuke tips voor je in petto.

Dus blijf me volgen op FacebookTwitter en Instagram.

Is er een vraag die jij mij zou willen stellen?

Related Posts

11 thoughts on “Kort maar krachtig tag vanwege 100ste blogpost

  1. Grappig dat je dat vraagt Aukje. Ik ben altijd heel blij als ik een leuk stukje heb geschreven en kan erg genieten van een heerlijk glaasje wijn op een zonnig terras of gewoon bij ons tuin op de vlonder. Maar ook bij het horen van goede muziek. Ik ben namelijk deze week heel happy met de week van de jaren 70. Op Radio 5 draaien ze de hele week muziek uit mijn jeugd.

 1. Toffe tag en leuk om je antwoorden te lezen. Ik herken me in veel van je antwoorden, maar ik wil zeker niet terug naar de stad verhuizen. Ik woon veel liever landelijk.
  En u op naar de volgende 100 blogposts 🙂

 2. Wat een leuke tag! Die tweede is inderdaad heel stom. Zeker anno 2017, waarbij trouwen niet zo’n ding meer is als 50 jaar geleden. Ik zou graag weer terug verhuizen naar een dorp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.