online boeken Hotels.nl

Hotels.nl versus andere boekingssites

Wat baalde ik toen ik op Hotelspecials.nl een hotel wilde boeken voor ons jaarlijkse vriendinnenweekend. Het secret hotel in Nijmegen dat ik al weken op het oog had was niet meer beschikbaar. En alle hotels die nog wel kamers vrij hadden lagen ver boven ons budget.

Wat doe je dan? Je plannen omgooien? We konden natuurlijk ook ergens anders heen. Of verder kijken. Er zijn natuurlijk meer boekingssites die voordelige overnachtingen aanbieden. Het werd het laatste. En zo kwam ik terecht op Hotels.nl

Hotelkamers in alle prijsklassen

Ik kende Hotels.nl wel van naam, maar ik had er nog nooit iets geboekt. Toch is het één van de grootste websites voor hotelboekingen in Nederland en België. Op de website vind je hotelkamers in alle prijsklassen die je gemakkelijk kunt filteren. Zoek je bijvoorbeeld een kamer onder de 90,– dan zijn er 2 groepen waarin  je kunt zoeken. Namelijk die van 0 tot 49,– en die van  49,– – 89,– per kamer per nacht. Heb je meer te besteden dan valt er natuurlijk meer te kiezen.

Weet je al waar je naartoe wilt en op welke datum je wilt overnachten? Dan zie je in een oogopslag hoeveel kamers er op dat moment beschikbaar zijn in de door jou aangevinkte prijsklassen. En dat vind ik reuze handig.

Hotels.nl

Geen verborgen kosten

Een ander voordeel is dat je gelijk ziet wat je moet betalen. En dat je betaalt voor een kamer en niet per persoon. Er zijn dus geen verborgen kosten waar je aan het eind van het boekingsproces pas achter komt. Je betaalt gewoon de prijs die op de website vermeld staat.

Bij aankomst betalen

Daarnaast betaal je,  naast de kosten voor de overnachting, slechts € 3,95 servicekosten per persoon. En in sommige gevallen hoef je helemaal niets extra’s te betalen. Ook is het in de meeste hotels mogelijk om pas bij aankomst te betalen. En vaak zonder creditcard. Dat scheelt weer in de kosten.

Natuurlijk betaal je in ieder hotel toeristenbelasting en gelden er voor bepaalde aanbiedingen afwijkende voorwaarden, maar die staan dan weer duidelijk vermeld op de website.

Hotels.nl versus andere boekingssites

Niets dan lof dus over Hotels.nl. Want in mijn zoektocht naar een alternatief voor ons secret hotel in Nijmegen vond ik op deze site een Fletcher Hotel in Berg en Dal. Op slechts 5,4 kilometer van Nijmegen. Voor onze overnachting mét ontbijt betaalde ik slechts 59,– per kamer. Met de toeristenbelasting erbij was ik slechts 63,– euro kwijt voor 2 personen. Als ik in hetzelfde weekend een secret hotel had geboekt dan had ik iets minder voor de overnachting moeten betalen, maar was ik wel 15,– aan servicekosten kwijt geweest.

Simpel weg voor niet te veel

Kortom, wil je simpel weg voor niet te veel neem dan vooral de moeite om op verschillende websites rond te kijken of maak het gemakkelijk en volg mij op Facebook. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste tips en trucs.

Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat als jij via deze link een kamer boekt bij Hotels.nl ik daar een klein bedrag aan verdien. Dat is leuk voor mij en handig voor jou, want je komt gelijk op de website terecht. Dit artikel en mijn verblijf zijn echter niet gesponsord, maar zijn gebaseerd op mijn eigen ervaring met hotels.nl.

 Wat is jouw favoriete website om een hotel te boeken?

Related Posts

2 thoughts on “Hotels.nl versus andere boekingssites

  1. Ik ga eigenlijk nooit weg, dus een favoriet heb ik niet. Maar deze site klinkt bijzonder goed. Wat me vooral aanspreekt is dat er geen verborgen kosten zijn, en dat dus duidelijk is wat je moet betalen.

    1. Het is inderdaad een hele fijne site. Ik boekte altijd via Hotelspecials waarover ik ook tevreden ben, maar daar betaal je wel 10 euro aan reserveringskosten. en dat vind ik veel, Nu betaalde ik niets.
      p.s. misschien moet je het toch eens gaan doen. Een weekend weg met een vriendin.Dan kun je er weer helemaal tegen aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.