en nog veel meer

Kunst in je kamer. Haal oude meesters in huis.

Kunst in je huis

Kunst in je kamer is het helemaal tegenwoordig. Het museum haal je gewoon in huis. Of het museum verandert in een huiskamer. Het is namelijk mogelijk om in het Rijksmuseum te dineren. Niet dat dát voor iedereen is weggelegd. Maar je schijnt een vorkje te kunnen prikken onder Rembrandts grootste  meesterwerk.

Mijn echtgenoot kan er over meepraten. Die zat vorig jaar zomaar met een aantal relaties onder de Nachtwacht te dineren. Terwijl ik thuis nog maar eens een bordje zuurkool opschepte. Mocht je geen relaties hebben die jou fêteren op een  museaal diner dan kun je natuurlijk ook de Kunst in huis halen. En dat is minder kostbaar dan je denkt.

Haal de oude meesters in je huis

Want je kunt tegenwoordig “de oude meesters” naar je eigen huis halen. In woonprogramma’s zoals VT-wonen weer verliefd op je huis heb ik een paar keer gezien dat een hal werd bekleed met behang dat was geïnspireerd op zo’n klassiek schilderij. Bijvoorbeeld op een afbeelding van het Melkmeisje van Johannes Vermeer.

Melkmeisje van Vermeer in de hal

Kunst op de rol

Omdat het behang nogal aan de prijs is kun je natuurlijk ook volstaan om alleen een paneel te bekleden. Dan heb je minder rollen behang nodig en kun je je kunstwerk ook nog eens een andere plaats geven. Of mee nemen als je gaat verhuizen.

Paneel bekleed met het meisje met de parel.

Budget kunst

Of je kiest een goedkopere variant. Bijvoorbeeld dit behang geïnspireerd op een stilleven met bloemen van Abraham Mignon,  dat ik voor slechts 19,– per rol bij de Kwantum zag liggen. Dus ook voor weinig geld haal je een kunstwerk in huis.

Kunst in je kamer

Budget behang van de Kwantum geïnspireerd op een stilleven met bloemen

Mona Lisa in een studentenkamer

Want zo haal je voor slechts een paar euro de Mona Lisa in huis. Het meesterwerk van Leonardo da Vinci. Te bewonderen in het Louvre; maar sinds enige weken ook te zien in de studentenkamer van onze dochter. Die dit prachtige exemplaar voor een paar euro scoorde bij de Action. De Nachtwacht zag ik daar trouwens ook in de schappen staan, maar dan op een kleiner formaat.

Mona Lisa Kunst in je kamer

Mona Lisa in studentenkamer dochter

Uit een kunstwerk koffie drinken

Wil je het wat kleiner aanpakken dan kon je ook kiezen voor deze “Zegelmokken” van Douwe Egberts.  Voor 5,95 per stuk te koop bij Blokker, maar helaas nu uit het assortiment. Zo kun je je cappucino drinken uit een waar kunstwerk van de oude meesters.

Kunst in je kamer

Drink je koffie uit een waar kunstwerk

Kortom je kunt het groots aanpakken maar je kunt ook volstaan met wat kleine onderdelen.

Heb jij kunst in huis?

 

 1. Ja zeker! Met trots kan ik vertellen dat ik ook de Mona Lisa heb! Met dank aan de Action.

  • marion.stam

   Je snapt niet dat het kan voor die prijs. Maar hij is echt mooi. Mijn dochter is er erg blij mee.

 2. johmar

  Ja, alhoewel niet van bekende schilders voor zover ik weet. Ik koop af en toe een leuk schilderij bij de kringloop of op een rommelmarkt. Het zal wel totaal geen grote waarde hebben, maar dat vind ik niet boeiend, zolang ik er maar met plezier naar kijk en het mij niet te veel kost.

  • marion.stam

   En je hebt iets unieks in huis. Dat kun je niet zeggen van de Mona Lisa van de Action

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén