Met de lage rentes van tegenwoordig proberen banken hun klanten op allerlei manieren aan zich te binden. Bijvoorbeeld door activiteiten aan te bieden waarop je korting krijgt of korting te geven op een bezoek aan een restaurant of een dagje uit.

Als je een spaarrekening hebt bij ING  spaar je automatisch Rentepunten, waarmee je voordelig kunt winkelen in de Rentepuntenwinkel van de ING. Zo kun je bijvoorbeeld met korting uit-eten en ga je voor een speciaal tarief naar een voetbalwedstrijd in de eredivisie. Dat smaakt naar meer vind ik. Daarom heb ik 2 lekkere aanbiedingen voor je uitgeplozen. 

Wat zijn rentepunten

Rentepunten zijn een extraatje van de ING die je krijgt als je bij deze bank een spaarrekening hebt. Rentepunten kosten je niets en gaan ook niet ten koste van de toch al zo lage spaarrente. Rentepunten kun je besteden in de Rentepuntenwinkel. In deze online shop vind je meer dan 950 producten en belevenissen waaruit je kunt kiezen.

Is er iets voor je bij dan kun je je bestelling plaatsen via bestellen of gewoon per telefoon via 020 22 888 88. En je hoeft helemaal geen grote spaarder te zijn. Met 500 of 1000 punten kun je al korting krijgen op een avondje uit-eten.

Humphrey’s Dinercheque

Als je 1000 rentepunten inwisselt ontvang je een Humphrey’s Dinercheque t.w.v. € 10,- Deze korting kun je gebruiken bij een 3-gangen keuze menu voor 2 personen in één van de 16 Humphrey’s restaurants. Betaal je voor een 3-gangenmenu normaal gesproken € 25,95 per persoon. Bij inwisseling van je Humphrey’s Dinercheque krijg je 10,– korting als je voor 2 personen een 3 gangen diner besteld. Ben je met z’n vieren dan heb je twee Dinercheques nodig. Ben je met z’n zessen zorg er dan voor dat drie Dinercheques bestelt. Je kunt je Dinercheque niet gebruiken in combinatie met andere acties of kortingen. En op zaterdag en met Kerstmis kun je ze niet inwisselen. Dat is nou weer jammer!

Dinerjaarkaart

Wil je zelf kiezen naar welk restaurant je gaat bestel dan in de Rentepuntenwinkel een dinerjaarkaart. Met deze kaart in de vorm van een handig pasje, kun je een jaar lang, in meer dan 1.000 aangesloten restaurants 25% korting krijgen op de totale rekening, dus ook op de drankjes. Op Diner Jaarkaart kun je zien in welke restaurants je deze kaart kunt gebruiken.

Je krijgt de dinerjaarkaart door 500 rentepunten in te wisselen. Daarnaast moet je nog wel 9,95 én 4,95 voor de kaart, bij betalen. En de kaart is persoonsgebonden. Je kunt hem dus niet aan iemand cadeau doen. Dat is wel iets waarmee je rekening moet houden.

De voordelen van ING Rentepunten

  • Ze zijn gratis, het is echt een extraatje van de ING voor jou als spaarder;
  • Ze gaan dus niet ten koste van de spaarrente;
  • Je kan voordelig shoppen in de online Rentepuntenwinkel;
  • Er is altijd wat voor je bij want je hebt keuze uit meer dan 950 producten en belevenissen;
  • U bestelt eenvoudig via Mijn ING of telefonisch via 020 22 888 88.

Kleven er ook nadelen aan?

Aan ieder voordeel zit een nadeel. Dus ook hier moet je met enkele dingen rekening houden. Want zo moet je voor iedere activiteit of korting wel een bedrag bijbetalen. Er zijn geen aanbiedingen die je kunt voldoen met je alleen rentepunten. Daarnaast zijn er nog bezorgkosten en administratiekosten die er in (bepaalde gevallen) extra bijkomen. En het is natuurlijk ook handig om de prijs die je betaalt te vergelijken. Zodat je kunt zien of je echt voordeliger uit bent met een aankoop in de Rentepunten winkel.

Desondanks zijn er leuke leuke kortingen te verkrijgen. Dus kijk af en toe even in de ‘winkel’ of er iets van je gading bij is.

Wat zijn jouw ervaringen met de rentepunten van ING?