Reizen

Incognito een stedentrip boeken. Hoe werkt dat?

Incognito boeken

Mijn dochter is geslaagd voor haar MBO-opleiding en nu ben ik op zoek naar een stedentrip voor ons samen. Vorig jaar zouden wij eigenlijk naar Londen gaan maar door de ziekenhuisopname van mijn man liep dat allemaal een beetje anders. Vandaar dat wij dit jaar in de herkansing gaan. We gaan naar Valencia. En omdat ik natuurlijk niet teveel wil betalen ben ik al enige tijd op zoek naar voordelige vliegtickets.

Op zoek naar de beste deals

Ik ben dus geregeld op het internet te vinden op zoek naar de beste deals. En die zijn er genoeg te vinden. Bijvoorbeeld op Expedia, waar je een gecombineerde reis kunt boeken. Voor nog geen 500 euro heb je leuk hotel in het centrum plus rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol. Dat gaat hem worden.

Maar als ik zondagochtend op mijn computer inlog om het hotel aan mijn dochter te laten zien zie ik een hele ander bedrag. De aanbieding die ik op het oog heb is nu aanzienlijk duurder dan een paar dagen geleden. Hoe kan dat nou?

Hoe komt het dat vliegticket ‘opeens’ duurder is?

Er gaan verschillende verklaringen rond waarom een vliegticket of hotelaanbieding ‘opeens’ duurder is geworden. Zo zouden vliegtickets in het weekend duurder zijn. Omdat dan veel mensen actief zijn op boekingssites en dat daardoor de prijzen stijgen.

Het schijnt dat je beter op een doordeweekse dag kunt boeken.  En dan het liefst op dinsdagmiddag rond 15.00 uur.  Op dat moment zetten de meeste luchtvaartmaatschappijen hun last minute weekenddeals online. Dan gaat ook de gemiddelde prijs van een vliegticket omlaag. Dat is dus iets om rekening mee te houden als je gaat boeken.

Tip: Ben je op zoek naar een stedentrip met vlucht én hotel? Kijk dan ook eens op Stedentrips.nl.

Een andere oorzaak voor het opdrijven van de prijs is wanneer je een site hebt bezoekt, cookies worden opgeslagen. Daarnaast onthouden websites ook je IP-adres en weten daardoor precies waarnaar jij op zoek bent. Vandaar dat het kan gebeuren dat er in jouw favoriete hotel opeens nog maar één kamer beschikbaar is of dat de prijs die je moet betalen opeens veel hoger is. En daar zit je niet op te wachten.

Zorg dat je incognito bent!

Je kunt dit voorkomen door je reisinformatie te verzamelen vanaf een andere computer. Bijvoorbeeld op je werk (foei!) of op een ander adres. Toch kan het veel eenvoudiger en gewoon vanachter je eigen computer of laptop. Het enige dat je moet doen is, vóórdat je het web op gaat, te zorgen dat je dit incognito doet.

Dat gaat heel gemakkelijk als je de incognito-modus aanzet via Google Chrome. Je hoeft alleen maar drie knoppen op je computer gelijktijdig in te drukken. Namelijk  Shift + Ctrl + n. En je ziet gelijk dat je incognito bent.

Boek incognito

Boek incognito

Als je deze drie knoppen gelijk indrukt kun je rustig het internet afstruinen zonder dat jouw zoekgedrag wordt opgeslagen. De pagina’s die je bezoekt worden niet bewaard in je browsergeschiedenis, cookie-opslag of zoekgeschiedenis. En hoef je jezelf niet, zoals ik op de bovenste foto onherkenbaar te maken. Deze tip vond ik op Liefde voor reizen waar je nog veel meer handige tips vindt om een voordelige reis te boeken.

Wil je niets missen van Mam is de hort op? Volg mij dan op Facebook of op Twitter.

 

  1. Ik wist niet eens dat je zo een incognito scherm kon openen op je laptop. Wat een geweldige tip! Ik wist het wel te vinden op mijn mobiel. Maar dat is toch lastiger zoeken, als je op zoek bent naar tickets.

    • marion.stam

      Ik vind het zelf ook een hele goede tip. Vandaar dat ik er een blog over heb geschreven.
      Misschien wil je het artikel via Facebook delen zodat nog meer mensen wat hebben aan deze tip.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén