Bananenbrood: zo gemaakt en zo lekker!

Ik ben de laatste tijd regelmatig op zoek naar snelle ontbijtjes en het liefst die je ook mee kunt nemen. En ook op andere plekken dan aan de ontbijttafel kan nuttigen. Zo maakte ik enige tijd geleden ontbijtmuffins. Maar ik heb nu iets anders ontdekt, namelijk bananenbrood. En daar ben ik erg enthousiast over.

Het recept dat ik vond op Smulweb is super makkelijk te maken. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven en zie hier het resultaat.

Dit heb je nodig

Om dit makkelijke en gezonde ontbijtgerecht te maken heb je het volgende nodig:

3 rijpe bananen
100 gram havermout
70 gram volkoren meel. Dat kan van alles zijn: speltmeel, tarwemeel. Maar ik heb muesli gebruikt.
2 eieren
3 eetlepels kokosvet of olijfolie
2 eetlepel melk (naar keuze)
2 theelepels bakpoeder
3 eetlepels honing
Snuf zout
Olie of boter om bakvorm mee in te vetten

Dit is alles wat je nodig hebt

Verder kun je dit nog toevoegen:
– dadels; klein gesneden
– noten
– cranberry’s.

Daarnaast heb je een keukenweegschaal nodig, een keukenmachine of een (staaf)mixer, een grote kom en een cakevorm.

Aan de slag

Voordat je begint verwarm je de (elektrische) oven voor op 175 graden. Terwijl de oven zich opwarmt weeg je alle ingrediënten af en snij je de 3 bananen in stukken. De bananen pureer je in de keukenmachine. Vervolgens doe je de 2 eieren, de havermout, het meel of in mijn geval muesli,  vet of olie, melk, bakpoeder, honing en een snufje zout in de keukenmachine. Zet het apparaat aan en laat die het werk doen.

Heb je geen keukenmachine maar wel een mixer? Prak de bananen van te voren dan eerst even fijn. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix alles goed door elkaar.

mijn good old Braun keukenmachine

Heeft de keukenmachine haar werk gedaan? Schep dan het beslag over in een beslagkom. Meng vervolgens dadels, noten en cranberry’s door het beslag. Maar je kunt ook stukjes kokos of gedroogd fruit toevoegen.

Schep alle toevoegingen door het beslag

Vet het bakblik in of leg er een stuk bakpapier in. Schep vervolgens het beslag in de vorm.

Schep het beslag in de cakevorm.

Bak het bananenbrood in de oven

Het enige dat je nog hoeft te doen is het bananenbrood 45-60 minuten in de oven te bakken. Is de tijd voorbij controleer dan of het bananenbrood gaar is door met een prikker in het brood te steken. Komt de prikker er schoon uit dan is hij gaar. Is dat niet het geval dan zet je de bakvorm nog een paar minuten langer in de oven.

Als het bananenbrood gaar is dan haal je hem uit de oven en laat je hem goed afkoelen. Dit gaat het snelst als je het brood uit de vorm haalt. Dat doe je heel makkelijk door de vorm op een snijplank om te draaien. Als het brood is afgekoeld dan kun je hem aansnijden.

Als het brood is afgekoeld dan kun je hem aansnijden

In het weekend sta ik regelmatig dit heerlijke bananenbrood te maken. Waarvan een deel mee gaat met mijn dochter die op kamers woont en bij wie het ontbijt er weleens bij in schiet. En de rest is zo op. Want hier thuis weten ze inmiddels dat dit bananenbrood heel erg lekker is.

 

Related Posts

8 thoughts on “Bananenbrood: zo gemaakt en zo lekker!

  1. Ik zie overal recepten van bananenbrood… ik wil dat toch een proberen.
    Ik weet alleen niet wat mijn diëtiste zal zeggen als ik het vraag – lol
    Ik at namelijk te veel bananen… (Ja, dat kan dus ook!) en ik heb dat nu goed kunnen minderen!

  2. Toevallig heeft mijn dochter deze week ook bananenbrood gebakken. Het is echt heerlijk. De variant met de dadels ken ik nog niet maar gaan we zeker binnenkort even proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.