Winnen met een Facebookactie

Facebookactie

Hoe vaak doen we niet mee met een Facebookactie? In de hoop de prijs die eraan hangt ook te winnen? Vaak denk ik. Maar meestal win je niets. Want er doen duizenden mensen aan dit soort acties mee en er kan maar één de gelukkige winnaar zijn.

Toch komt het voor dat je een prijs wint met een Facebookactie. Dat je, door je aan te melden als tester van een elektrische fiets wordt uitgekozen en deze tweewieler na de testperiode ook mag houden. Echt. Het kan!

Like, deel, win!

Ik doe niet vaak mee aan win-acties op Facebook, waarmee je een prijs kunt winnen door een pagina te liken en vervolgens te delen op je eigen tijdlijn. Ik weet ook nooit zo goed hoe het werkt. Of ik nou eerst moet liken of eerst moet delen en dan liken? Ik doe altijd maar wat. Maar wel in de hoop de prijs te winnen die je als een worst wordt voor gehouden.

Gezocht: tester voor een e-bike

Gelukkig was de Facebookactie van Halfords anders. Duidelijker. Om in aanmerking te komen als tester van een elektrische fiets hoefde je alleen je naam, e-mailadres, woonplaats en favoriete Halfords-vestiging in te vullen en je via de oranje button aan te melden als tester. Dat was alles. Een ‘kind kan de was doen’. Nou ja, je aanmelden als tester van de Vogue basis plus is eenvoudiger dan de was doen! En dat heb ik gedaan.

Facebookactie
Gezocht: tester voor de Vogue basis plus

Gelukkige winnaar van de Facebookactie

Begin deze maand hoorde ik de bekende ‘Ping’ op mijn telefoon. Een bericht van Facebook Messenger. Niets vermoedend opende ik het bericht. En tot mijn grote verbazing zag ik dat het bericht afkomstig was van Halfords, waarin stond dat ik de Voque basic mocht gaan testen. En dat deze elektrische fiets na de testperiode mijn eigendom zou worden. Want testen = houden.

Ik was blij verrast want een e-bike staat al tijden op mijn wensenlijstje. Op het platteland ben ik voortdurend onderweg en om niet steeds de auto te gebruiken zou ik best wat meer willen fietsen. Maar dan wel elektrisch. En laat ik nou een e-bike gewonnen hebben. Blijer kun je mij niet maken.

Slag op de arm

Maar ik hield ook een slag om de arm. Want hoewel Halfords mij voortdurend op de hoogte hield van de stand van zaken wilde ik niet het risico lopen dat de hele actie nep was. Dat ik blij werd gemaakt met een dooie mus. Want hoeveel mails krijg je niet waarin een prijs wordt beloofd en die regelrechte spam blijken te zijn. Die gewoon te mooi om waar te zijn, zijn. En daarom ook niet waar zijn. Ik hield de informatie dus nog maar even voor me maar genoot ondertussen wel van de voorpret.

En toen was het zover

En toen was het zover. Ik kon de fiets ophalen. Zaterdagochtend rond 10.00 uur werd ik in het Halfords filiaal in Drachten verwacht. Nu is Drachten 20 kilometer van mijn woonplaats en omdat het openbaar vervoer op het platteland nogal te wensen overlaat heb ik manlief gemobiliseerd om mij naar Drachten te brengen. Zodat ik de terugweg fietsend kon afleggen; dat was dan meteen een goede gelegenheid om mijn nieuwe fiets te testen.

De uitreiking

Gelijk bij binnenkomst zag ik de fiets al staan. En eerlijk gezegd was de Vogue Infinity nog mooier dan ik had gedacht. Na het officiële gedeelte: het was een echte “prijs”uitreiking, compleet met bloemen, een fotomoment en een proefrondje over de markt van Drachten, was het tijd voor het echte werk. Na iedereen bedankt en uitgezwaaid te hebben beklom ik mijn ijzeren ros om richting huis te fietsen. De 20 kilometer naar huis waren een prima vuurdoop voor mijn fiets. Ik zoefde over fietspaden waarvan ik het bestaan niet kende. Voordat ik het wist was ik thuis. Ongemerkt had ik 20 kilometer weggetrapt, waarbij ik ook had genoten van de geuren, kleuren en geluiden van de omgeving. En dat doe je niet in de auto.

Facebookactie
Daar staat hij dan: mijn gewonnen e-bike Vogue
Facebookactie
officiële prijsuitreiking met bloemen en een fotomoment

Testen= houden

De komende tijd ga ik dus de Vogue Infinity testen. In het bijgeleverde testrapport ga ik bijhouden hoe de fiets functioneert tijdens het woon- en werkverkeer, maar ook als ik eens een flink stuk ga fietsen. En hoe hij zich gedraagt op een gewone weg maar ook als ik wind tegen heb of tegen een heuvel op moet fietsen. Er ligt dus een uitdaging op mij te wachten. Maar ik ga ook genieten van mijn e-bike, die ik zo maar heb gewonnen met een Facebookactie.

Heb jij weleens iets gewonnen met een Facebookactie?

 

 

4 Antwoorden op “Winnen met een Facebookactie”

    1. Beste John,
      Bedankt voor de felicitaties. Ik ben heel erg blij met de fiets. En mijn ervaring zal ik zeker met jou en mijn volgers delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.