Zelf fruitwater maken

fruitwater

Een paar maanden geleden schreef ik over het heerlijk gekoelde fruitwater waarvan je gratis een glaasje mocht tappen. Midden op het terras van een restaurant in Zwolle stond een grote pot water met ijsklontjes, citroen, munt en komkommer én van die leuke kleine Franse glaasjes uitnodigend op ons te wachten. Het gekoelde water was erg dorstlessend en het zag er ook nog eens leuk uit. Daarnaast is het fruitwater heel gemakkelijk en voordelig zelf te maken.

Zelf fruitwater maken

Neem een komkommer, een citroen en een een paar takjes munt. Boen de komkommer en de citroen goed schoon en snij deze in plakjes. Doe deze samen met de munt in een limonade tap die je kunt kopen bij HEMA . Vul de pot met water. Zet de gevulde pot gekoeld een paar uur weg. Voeg een handje ijsklontjes toe en het fruitwater is klaar voor gebruik.

Andere variaties die je kunt proberen zijn: 1/8 watermeloen en 1/3 komkommer; 1/3 komkommer, een sinaasappel en munt; aardbeien, basilicum en munt; of probeer de combinatie watermeloen en munt een keer. Kortom: er zijn allerlei variaties mogelijk.

Wat zijn jouw favoriete combinaties voor fruitwater?

 

11 Antwoorden op “Zelf fruitwater maken”

  1. Ik dacht altijd dat er niet zoveel smaak aan het water kon zitten met wat komkommer er in, maar ik heb het laatst zelf ook eens geprobeerd en ik was positief verrast! Erg lekker en met dit weer ideaal. Toch lekker water drinken, maar dan wel met verschillende smaken. Ik vind met aardbei ook erg lekker!

  2. Deze combinatie is echt mijn favoriet. Ik heb vooral met dit warme weer een grote kan in de koelkast staan. En ik drink het zo weg. Ik hou helemaal niet van water maar op deze manier wel.

  3. Ik ben er gek op! Ik zit me nu alleen af te vragen of ik de watermeloen/munt versie wel eens heb geprobeerd. Ik denk het niet… Dat wordt dus tijd. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.