La Place is weer terug van weggeweest

Yes. La Place is weer terug van weggeweest. En ik ben helemaal blij. Want ik miste het restaurant, dat sinds de teloorgang van V&D uit heel veel binnensteden is verdwenen. Zo ook uit het centrum van Groningen. Want ondanks dat warenhuis Topshelf in het pand aan de Grote Markt haar intrek heeft genomen, de vierde verdieping stond nog steeds leeg. Maar sinds kort is la Place weer terug in Groningen.

Ik ga eens een kijkje nemen

Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb, maar dat la Place sinds mei jl. terug is in Groningen heb ik ergens gezien. Dus toen ik een dagje in Groningen ging shoppen ben ik maar eens gaan kijken of het inderdaad zo is.

Maar als ik de Topshelf in loop zie ik niet dat La Place er weer is. Voor de ingang van het warenhuis staat weliswaar een bord met een aanbieding van La Place, maar dat je dat bord over het hoofd ziet zou zo maar kunnen. Het gebeurde mij namelijk ook.

Ga je met de roltrap naar de bovenste etage dan zie je gelukkig het vertrouwde beeld van La Place. Hoewel het restaurant helemaal opnieuw is gestyled en veel ruimer is opgezet heeft het nog steeds een huiselijke inrichting. Er is zelfs een open haard. En leuke nisjes en stoelen is heel veel verschillende uitvoeringen.

Wat hetzelfde is gebleven is het aanbod eigengemaakte smoothies, de lekkere broodjes en salades. En natuurlijk de pizza’s, pasta’s en gerechten die door de koks ter plekke worden klaargemaakt. Ook het terras is nog op dezelfde plek, waar je een goed uitzicht hebt op het centrum van Groningen.

De gerechten die ter plekke worden klaargemaakt.
De eigengemaakte smoothies
Vanaf het terras heb je uitzicht op het centrum van Groningen.

Het bekende assortiment in een nieuw interieur

Maar ondanks het nieuwe interieur wat ik trouwens heel erg leuk vind, voelt het vertrouwd. Ik voel me weer thuis. Ik hou zo van de bedrijvigheid in de open keuken, de ongedwongen sfeer en ook mijn favoriete broodjes kruiden-roomkaas zijn gewoon in het assortiment te vinden.

La Place Extra’s

En wat ook fijn is? De de la Place kaart kun je ook weer gebruiken. Helaas had ik mijn kaartje niet bij me. Hij zat niet in mijn portemonnee. En ook thuis kan ik hem nergens vinden. Ik zal hem wel weggegooid hebben, omdat ik dacht dat ik hem niet meer kon gebruiken. Maar niets is minder waar. Je oude kaart van La Place is nog steeds bruikbaar, je moet je alleen even opnieuw aanmelden. En dat is zo gebeurd.

Maar ben je hem kwijt dan is er niets aan de hand. Je kunt de la Place-app ook downloaden. Bijvoorbeeld op je smartphone, zodat je hem altijd bij je hebt. Want met de la Place Extra’s app krijg je bij ieder bezoek speciale kortingen, gratis producten of een leuke verrassing.

Ik heb mijn zoektocht gestaakt en heb de app geïnstalleerd. Ik moest er wel wat ruimte op mijn telefoon voor vrij maken. Maar toen ik hij er op stond kreeg ik gelijk mijn eerste extraatje: een gratis kopje koffie, thee of glas frisdrank tijdens mijn volgende bezoek. Mooi meegenomen toch?

Ook ontving ik een aantal coupons waarmee ik korting krijg op bepaalde gerechten. Bijvoorbeeld op een smoothie of op 2 cappuccino’s. Die coupons heb ik dus nu wel bij me als ik naar La Place toe ga en ik kan ze meerdere keren gebruiken.

Verruimde openingstijden

Ook nieuw in Groningen is de aparte entree aan de Oude Ebbingstraat. Waardoor je ook buiten de openingstijden van Topshelf bij La Place terecht kunt. Natuurlijk is het restaurant ook voorzien van gratis wifi en zijn er rustige nisjes waar je even kunt werken of een stukje kunt “tikken”.

Ik ben blij met de come back van la Place. Die niet alleen in Groningen maar op veel meer locaties haar plek heeft terug veroverd. Maar ook met de la Place app en dat ik weer kan kiezen uit het assortiment heerlijke gerechten.

Related Posts

2 thoughts on “La Place is weer terug van weggeweest

    1. klopt. ik heb laatst de la Place in de bibliotheek in Amsterdam ontdekt. Met een prachtig uitzicht over de stad. Heb er een blog over geschreven: lekker lunchen met gratis uitzicht”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.