In iedere allergie schuilt een uitdaging

Achter een allergie schuilt een uitdaging lees ik op de website carrieretijger. Waarom is deze website bezoek? Op Vrijdag = Vraagdag van 22 september vroeg Judith van Pinkpress mij voor welke eigenschappen ik een allergie heb? Een hele lastige, maar ook leuke vraag waarop ik niet gelijk een antwoord heb.

Over valkuilen, kwaliteiten en irritaties

Zoals iedereen kwaliteiten heeft, heeft ook iedereen valkuilen. Want als iemand doorschiet in een bepaalde kwaliteit, kan dat bij de ander irritatie oproepen en hierop heel allergisch reageren. Zo’n allergie heeft vaak te maken met een kwaliteit van jezelf. Want als je zelf bescheiden bent, kun je je mateloos storen aan mensen die zichzelf continu op de borst kloppen.

In blogs kan ik mij daar ook aan ergeren. Bijvoorbeeld in beautyblogs waarin bloggers schijven dat ik een bepaald product moet gebruiken. Maar waarom zou ik dat product moeten kopen? Ik heb namelijk niet zoveel met verzorgingsproducten. Daarnaast wie ben jij dat jij vindt dat ik dat product moet kopen?

Hier ontstaat een allergie

Zie je? Hier ontstaat een allergie. Want vindt de blogger in kwestie nou echt dat haar lezers dat product moeten kopen? Of heeft zij het product gekregen met daarbij de opdracht er een lovend artikel over te schrijven? Een artikel dat in mijn ogen een beetje ver van de werkelijkheid af staat. Want vaak is het product dat wordt gepromoot best duur en dan vraag ik mij af of de beautyblogger het zelf zou kopen als zij het niet gekregen had.

Al schrijvende merk ik dat ik dus een allergie heb voor bloggers die een product te overdreven promoten en daardoor de werkelijkheid uit het oog verliezen.

Voor deze eigenschappen heb ik een allergie

Het antwoord op de vraag: “Voor welke eigenschappen heb jij een allergie?” is dus duidelijk. Ik ben allergisch voor mensen die zich op de borst kloppen. Die té nadrukkelijk aanwezig zijn of erg met zichzelf ingenomen zijn.

Maar deze eigenschappen kunnen ook een kwaliteit zijn. Want wellicht hebben de beautybloggers uit mijn voorbeeld duizenden volgers en is hun aanhang op sociale media niet te vergelijken met die van Mam is de hort op. Ze doen het op bloggebied gewoon heel erg goed. Zij weten een groep lezers aan zich te binden wat nou net niet de groep is die zich aangesproken voelt door de artikelen waarover ik over schrijf op mijn blog. Het is eigenlijk heel simpel en dat wordt in dit kernkwadrant nog eens heel duidelijk weergegeven.

kernkwadrant, allergieën, valkuilen, kwaliteiten en uitdagingen
kernkwadrant: ontdek allergieën, valkuilen, kwaliteiten en uitdagingen
 1. De beautyblogger is ontzettend daadkrachtig. Zij schreeuwt van de daken dat je dat product moet kopen. Dat is een kwaliteit.
 2. Soms schiet ze daarin door en wordt ze een beetje drammerig. Dat is dan haar valkuil.
 3. Haar uitdaging is het tegenovergestelde van haar kwaliteit ‘daadkrachtigheid’. In mijn ogen is dat ‘bescheidenheid’ of ‘goed kunnen beschouwen’. Is dit echt een product wat haar lezers willen kopen?
 4. Aan haar kwaliteit kleeft dus een allergie. In dit geval is haar allergie passiviteit of juist geen initiatief nemen.

In een allergie schuilt een uitdaging

De allergie zegt ook iets over mij. Het zegt iets over een kwaliteit van mij. Misschien ben ik wel te bescheiden en kan ik mij daardoor storen aan mensen die zichzelf op de borst kloppen.

Ik zal dus op zoek moeten naar de uitdaging die schuilt in mijn allergie. Bijvoorbeeld door:

 • Het inventariseren van mijn sterke punten;
 • Deze punten ga ik uitwerken via de kwaliteit, valkuil, de uitdaging en de allergie, zoals in het voorbeeld.
 • Begin met je uitdagingen, redeneer terug naar je valkuil en herken de kwaliteit die erachter zit.
 • Kijk ook eens naar de kwaliteit van het blog van een collega blogger en zie wat je ervan kunt leren. Ook daarmee kun je een uitdaging, valkuil en kwaliteit bij jezelf ontdekken.

In iedere allergie schuilt dus een uitdaging. Wat is jouw uitdaging op bloggebied?

6 Antwoorden op “In iedere allergie schuilt een uitdaging”

 1. Goed om het om te buigen naar een uitdaging. Mijn bloggersuitdaging is time-managment. Er is zoveel wat er om een blog heen gebeurt dat ik er een dagtaak van zou kunnen maken

 2. Erg goed op een rijtje gezet zeg! Ik herken me maar al te goed in jouw allergie! Het is zeker waar dat hier altijd uitdagingen liggen. Goed om te weten wat jouw allergie is en hoe je hier mee om kan gaan.

 3. Leuk & Interessant blog! Ik wil zelf ook gaan bloggen over mijn assortiment beautyproducten maar dan op een leuke manier.
  Het moet natuurlijk wel reëel zijn en de producten moeten doen wat ze beloven. Ik krijg het overigens ook niet voor free.:)

 4. Interessant artikel, moet ik echt eens over nadenken. Mijn probleem is dat ik mezelf meestal nog niet goed genoeg vind om bij de ‘echte’ bloggers te horen. Daarom vind ik het echt wel een goed artikel dat ik even moet laten bezinken. Maar ik ga er zeker mee aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.