Volg je Mam is de hort op al op Instagram? Nee? Als je een kijkje in mijn leven wilt nemen zou ik dat zeker doen. Want ook als ik niet de hort op ben zijn er momenten die ik op de foto vastleg en waar een verhaal aan kleeft maar geen blog. Vandaag neem ik je mee in september in plaatjes.

Je kunt hier alle kanten op

Deze wegwijzer staat in de Surhuizumermieden: Een buurtschap in Noordoost Friesland. In de Friese wouden om precies te zijn. In het laatste weekend van augustus was er een groep Bloggers te gast in de Friese Wouden, om dit nog “onbekende stukje” Fryslân te ontdekken en te promoten.

Ik had er graag bij willen zijn, om als toerist mijn eigen omgeving te verkennen. Om te horen hoe mensen “van buiten”, dit deel van Fryslân ervaren. Op welke manier zij hun Hollandse blik werpen op een regio met keuterboertjes, houtwallen en mensen met een wel heel eigen karakter.

Ik heb dan ook genoten van alle blogs die zijn verschenen met daarin de hashtag #defriesewouden17. Maar ook op eigen gelegenheid vind ik het leuk om mijn omgeving te ontdekken vanuit het oogpunt van een toerist. Of als Hollander in de Friese Wouden. En deze wegwijzer wijst je de weg.

je kunt hier alle kanten op
Surhuizumermieden: je kunt hier alle kanten op

Sprookjes bestaan?

Deze foto is niet van mij; maar heeft mijn man genomen. Is het geen sprookje? Hij maakte deze sfeervolle foto tijdens de laatste mooie zomeravond in september terwijl wij de avond doorbrachten in onze buitenkeuken. Een plek waar wij heel graag zitten.

Sprookjes bestaan, instagram
Sprookjes bestaan

Gift for you

Op de valreep heb ik onze dochter nog blij kunnen maken met deze gift for you. Want anders belandt deze cadeaukaart in de prullenbak. Tijdens het opruimen vond ik deze kaart met nog een waarde van 25 euro, maar met een houdbaarheid van een paar weken. Dus wat doe je dan. Je kunt deze kaart niet overal verzilveren vandaar dat ik de kaart maar aan mijn dochter heb gegeven. In de hoop dat zij er nog iets leuks mee gaat doen.

Ik vind een Gift for you trouwens een waardeloze cadeaukaart. En ik ben niet de enige. Als je de reacties leest onder het artikel dat ik er ooit over heb geschreven zijn heel veel mensen het met mij eens.

gift for you, instagram
Gift for you

Typisch Duits

Begin september is onze zoon voor 5 maanden vertrokken naar het Duitse Winterberg. Waar hij stage gaat lopen. Dus de komende tijd zullen wij hem af ten toe gaan bezoeken. En niet alleen hem; ook de Duitse supermarkt natuurlijk. Ik vind het namelijk heerlijk om in buitenlandse supermarkten rond te struinen. Ze hebben er namelijk altijd andere producten dan in onze eigen, vertrouwde supermarkt. En sommige etenswaren zijn wel erg fotogeniek zoals dit zoetzuur. Welke producten ik graag meeneem van mijn vakantieadres kun je ook lezen in Is wat je van ver haalt lekkerder en goedkoper?

Typisch Duits
Typisch Duits

Wil je meer plaatjes kijken? Volg Mam is de hort op dan op Instagram. Zie ik je daar?

Related Posts

10 thoughts on “September in plaatjes

  1. Grappig. Ik had nog nooit van Surhuizumermieden gehoord, maar toevallig zagen we pas een vrachtwagen met daarop Surhuisterveen en hebben we gegoogeld waar dat lag ?

  2. Wat een leuke foto’s en je hebt inderdaad een pareltje van een buitenplek. Daar is het wel goed toeven tijdens de indian sumemr. Ik ben alleen bang dat de zomer wel soort van voorbij is! De duitse supermarkten zijn ook top! zoveel lekkers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.