Reizen

Wanneer is een goedkoop treinkaartje lonend?

ov-kaart, inchecken

Ik zie ze maandelijks voorbijkomen: goedkope treinkaartjes. Bijna iedere supermarkt of keten biedt weleens een treinkaartje aan waarmee je voor nog geen 20 euro een dag lang door Nederland kan treinen. De ene keer is het treinkaartje waarmee je naar hartenlust kunt in- en uitchecken.

Een andere keer is het een e-ticket die op naam is en waarbij het station van waar je vertrekt en de eindbestemming bekend moeten zijn. Én er zijn treinkaartjes waarbij je allerlei extra’s krijgt. Zoals een tijdschrift, kop koffie, een sandwich of zoals nu een echte Hema tompouce.

Maar welke extra’s je erbij krijgt: zo’n treinkaartje is altijd veel voordeliger dan wanneer je met je OV-kaart in- en uitcheckt. Maar wanneer is een goedkoop treinkaartje lonend.

Bij welke afstand ben je echt voordelig uit

Nu moet ik erbij zeggen dat als je –  zoals ik  – in het Noorden van het land woont, je je geld er snel uit hebt. Maar ook als je in de Randstad woont kan een treinkaartje dat je koopt bij een keten of een supermarkt heel voordelig zijn. Al bij een treinreis van een uur heb je je geld er al uit.

Een voorbeeld. Je reist van Groningen naar Zwolle. Deze treinreis duurt ongeveer een uur waarvoor je voor een enkele reis 17,70 euro betaalt. Maar je moet ook nog terug. Dus hetzelfde bedrag zul je nog een keer moeten betalen, want retourtjes bestaan niet meer.

Reken maar uit

Voor deze treinreis betaal je dus in totaal 35,40 euro. Terwijl je voor dezelfde rit maar met een voordelig dagretour van bijvoorbeeld de Hema, maar 17,50 hoeft neer te tellen. En voor die prijs krijg je ook nog een echte Hema tompouce erbij cadeau. Terwijl je daarvoor in een willekeurige Hema vestiging toch snel 1,– euro betaalt.

Het Hema Trein Dagretour is geldig van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur en op zaterdag en zondag de gehele dag! Het Trein Dagretour + HEMA tompouce is geldig t/m zondag 24 december 2017 en is vanaf 16 oktober verkrijgbaar bij de Hema of kun je hier online bestellen.

Kortom. Ben je van plan om binnenkort mét de trein “de hort op te gaan” ga dan gauw even naar de Hema. Of kijk even op de website van goedkoop treinkaartje of treinreiziger waar je altijd de meest actuele treinkaartjesacties vindt.

 

16 Reacties

 1. Jos

  Ik vind deze goedkope treinkaartjes altijd op http://www.goedkooptreinkaartje.com. Zij publiceren een overzicht actuele treinkaartaanbiedingen.Heel handig!

 2. Ik heb een ns kortingskaart, waardoor ik (ik woon in het midden van het land) met zo’n kaartje vaak niet goedkoper uit ben. Ik koop ze echter wel als ik een tripje wil maken naar bv Groningen of Maastricht, want dan loont het gelukkig wel weer 🙂

 3. Heb al gehoord dat OV in Nederland nog een stuk duurder is dan in België! Wij gebruiken 10 rittenpassen als goedkoopste optie, dan is het rond de 7 euro per rit (uitstappen waar je wil)

 4. Het slimste is inderdaad om het uit te rekenen. Zelf ben ik niet zo’n fan van de trein, maar ik doe het wel zo nu en dan om kosten te besparen.

 5. Ik maak eigenlijk altijd gebruik van dit soort acties. Ik kom uit het noorden van het land en moet vaak naar het westen. Dat loont altijd.

 6. Ik reis alleen maar met een dagkaartje die in een actie is, vooral naar Amsterdam scheelt dat echt veel geld.

 7. Ik heb er nooit gebruik van gemaakt, maar deze houd ik in gedachten!! 🙂

 8. Ik ben echt altijd dol op deze acties. Vooral omdat mijn familie in Brabant woont en wij in Amsterdam. Het is dan vaak goedkoper om zo’n kaartje aan te schaffen. Leuk artikel!

 9. Wij maken wel vaker gebruik van aanbiedingen van de NS. Vooral een goedkope dagkaart is leuk omdat je dan kunt gaan en staan waar je wilt.

 10. In Vlaanderen wordt dit zo niet gedaan. Jammer want het openbaar vervoer is hier best prijzig!

 11. Wij kijken dat eigenlijk helemaal nooit na… Misschien toch maar eens doen.

 12. Vanuit Twente is het bijna altijd goedkoper om een dagkaart te halen. Spoordeelwinkel heeft trouwens ook vaak leuke aanbiedingen, kruidvat of bijv etos

 13. Ik heb dit weleens gedaan als ik bijvoorbeeld naar amsterdam ging want dan ben je gewoon voordeliger met de trein en dit soort aanbiedingen

 14. Met ouders die in het oosten wonen zijn de hema of kruidvat voucher het absoluut waard. Online is het ook zo uit te zoeken. Het scheelt veel en ook ik wil geen dief zijn van mijn eigen portemonnee 😀

 15. Wij checken inderdaad ook altijd even of het wel loont. Maar vanuit de Achterhoek is zo’n kaartje al snel goedkoper.

 16. Het is zeker voordeliger ! Inclusief een heerlijk tompouce, wat wil je nog meer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial