Terugblik op oktober in instagram foto’s .

Mam is de hort op kun je ook op Instagram vinden. Als je een kijkje in mijn leven wilt nemen zou ik dat zeker doen. Want ook als ik niet de hort op ben zijn er momenten die ik op de foto vastleg en waar een verhaal aan kleeft maar geen blog. Vandaag een terugblik op oktober in instagram foto’s.

De wortelboer is langs geweest

Vanaf oktober komt hij weer langs: onze wortelboer. Eens in de twee weken brengt hij een zak wortels. Voor 3,50 euro heb 10 kilo winterpeen. Voor onze dieren. Nou ja, onze veestapel wordt wel steeds kleiner. Na het overlijden van mijn paard dit voorjaar, die de respectabele leeftijd van 32 jaar heeft behaald, hebben wij alleen nog een shetlandpony en een geit. Maar ook die zijn dol op winterpeen. Wij zelf trouwens ook. Want van deze winterwortels kun je hele lekkere hutspot maken.

We hebben weer wortels, winterpeen
We hebben weer wortels

Boerenkool met worst

Ik ben dol om stamppot. Maar aan boerenkool met worst kleeft een verhaal. Een verhaal dat dateert uit 1 oktober 1998. De dag dat ik weer eens boerenkool wilde eten.
Maar die dag verliep anders. De geboorte van mijn zoon kondigde zich aan en dan vergeet je dat je boerenkool zou eten. Dus dát hebben we die dag dan ook niet gedaan. Toch denk ik iedere eerste van oktober aan boerenkool. Daar heb ik dan zin in. Zoals je ziet heeft de boerenkool mét worst ook nu al op tafel gestaan.

Het mag weer: boerenkool met worst
Het mag weer: boerenkool met worst

Storm

Ik weet niet welke code er was uitgeroepen: Geel of oranje. In ieder geval ging het flink te keer hier in de De Mieden. De wind raasde om het huis. Toen de storm eenmaal geluwd was en ik de schade ging opnemen zag ik dat er een boom was omgewaaid.

Hij was in het weiland van de buurman gevallen, maar gelukkig mankeerden de schapen die er liepen niets. Maar zo’n boom die op andermans terrein ligt moet daar natuurlijk wel vandaan. Dus een paar dagen later hebben manlief en ik de boom in stukken gezaagd, de takken verzameld en over het hek gekieperd. De stukken liggen inmiddels op de houtstapel te drogen. Die kunnen volgend jaar houtkachel in.

Er ligt een boom om, oktober storm
Er ligt een boom om

High tea van de Hema

Vorige week vrijdag heb samen met een vriendin genoten van een high tea in Paviljoen de Leyen, een leuke plek aan het water; midden in de Friese Wouden. Dit restaurant biedt in samenwerking met de Hemavestigingen in Drachten, Burgum en Surhuisterveen een high tea én de high wine aan waar je van oktober t/m april er maar één van de twee hoeft te betalen. En dat laat ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen.

Rond 15.00 werden wij verwelkomd met een glaasje biologisch perensap en werden in een leuke steigerhouten bak de lekkerste hapjes geserveerd. En voor een leuk prijsje ook.  Hoe deze actie werkt kun je nalezen op Hema winteractie voor een high tea of high wine.

leuke steigerhouten bak met de lekkerste hapjes
leuke steigerhouten bak met de lekkerste hapjes

Fokkersdag van de Friese stabij

Op het platteland heeft (bijna) iedereen een hond. Zeker op een boerderij. Een hond die waakt over je erf en dienst doet als mollenvanger. Maar die zichzelf ook uitlaat. Onze keus viel op een Friese Stabij. Een stabij komt uit het Friese Woudengebied en laten we daar nou ook wonen. Twaalf jaar hebben wij heel veel plezier gehad van Cera. Sinds vorig jaar oktober hebben wij haar opvolgster Djarra. Zij komt uit een nestje van 7 waarvan 3 teefjes en 4 reutjes.

Nu een jaar later kregen wij een uitnodiging voor de fokkersdag van de  NVSW in Zutphen. Tijdens deze dag komen alle nesten die nu 1 tot 1,5 jaar oud zijn bij elkaar om door een echte jury beoordeeld te worden. Zodat zij een beeld krijgen hoe het ras er momenteel voor staat. Helaas waren niet alle broers van onze hond aanwezig, maar wel haar moeder en zelfs haar oma (van vaders kant). Daarnaast was het leuk om alle bazen te ontmoeten.

Friese stabijen.
Groepsfoto van de Friese stabijen. Met tweede van links onze Djarra.

Misschien ook leuk om te lezen: september in plaatjes en mijn zomer in plaatjes. Maar dit was mijn terugblik op oktober.  Wil je meer foto’s zien? Volg Mam is de hort op dan op Instagram. Zie ik je daar?

Related Posts

15 thoughts on “Terugblik op oktober in instagram foto’s .

  1. Wat leuk dat je dit met ons deelt. Ik vind het een erg origineel idee. Oe boerenkool met worst en die Friese Stabij hondjes…..hebben wij vroeger ook gehad, Fellow…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.