wintersport

Wintersportfabels die je gerust in de wind kunt slaan

Ik kijk op zondagmiddag graag naar RTL Snowmagazine. Je weet wel dat wintersportprogramma dat op RTL-4 wordt uitgezonden. Bij het zien van die winterse beelden kom ik gelijk in de wintersportstemming. Helaas staat het programma bol van de reclames waardoor het lijkt, dat je hele dure spullen moet aanschaffen om op wintersport te gaan. Maar geloof mij. Ook zonder de aanprijzingen van deze sponsors kun je prima van je wintersport genieten.

1. Een dure auto

Een Mazda C5 of een dikke BMW. Het liefst met four wheel drive. Heb je zo’n dure auto echt nodig om op wintersport te gaan? Nee. Natuurlijk moet je op je auto kunnen vertrouwen want het is een lange reis die je moet afleggen en door de winterse omstandigheden krijgt je auto het soms zwaar verduren. Maar je kunt gerust met een gewone auto op wintersport gaan. Je moet alleen op een paar dingen letten.

Zo heb je in verschillende wintersportlanden een vignet nodig en is het verplicht dat je winterbanden om de velgen van je auto zitten. In landen als Duitsland en Oostenrijk kun je namelijk een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden of met winterbanden die minder dan 4 mm profiel hebben. En je moet passende sneeuwkettingen bij je hebben.

2. Op maat gemaakte tassen

Het ziet er fantastisch uit: Een achterbak met daarin op maat gemaakte tassen. Die precies passen in de kofferruimte van de auto waardoor deze maximaal wordt benut. En die niet verschuiven tijdens het rijden. Maar wat als je na verloop van tijd een andere auto koopt. Schaf je dan ook gelijk een set van die dure tassen aan of sla je dit advies gelijk al in de wind. Want waarom zou je speciale tassen aanschaffen voor je auto als je een zolder hebt die vol ligt met weekendtassen in alle vormen en maten.

3. Voorkom koude voeten met dure skisokken

Het is waar dat goede skisokken kunnen voorkomen dat je tijdens het wintersporten koude voeten krijgt. Maar om daarvoor nou dure merksokken te kopen, die het hele Oostenrijkse skiteam ook draagt. Ik doe het niet. Ik kan best volstaan met Hema skisokken, of die van de Lidl die eveneens een goede pasvorm hebben en veel voordeliger zijn. En mijn voeten ook lekker warm houden.

Maar welke hulpmiddelen je ook kiest zorg er in elk geval voor dat je skischoenen goed passen zodat de doorbloeding van je voeten niet afgekneld wordt. Verder is het kwestie dat je skischoenen elke ochtend goed droog zijn. Hang je schoenen ’s avonds dus in het verwarmde droogrek en laat ze niet achter in de achterbak van je auto. Want als je ’s ochtends al met natte schoenen begint dat is het niet verwonderlijk als je snel koude voeten krijgt.

4. Lunchen op de piste

Als je de presentatoren van Snowmagazine moet geloven dan lunch je iedere dag op “de piste”. Dat hoort erbij. Het liefst op een terras met bediening. Tuurlijk. Maar wacht maar tot je de rekening ziet. Voor een goede lunch ben je al snel twintig tot dertig euro kwijt. Neem dus gewoon je eigen eten mee. Maak zelf lunchpakketjes mee en ga gezellig picknicken.

5. Modebewust de piste op

Tijgerprints, streepjes, felle kleuren? Wat is hot en hip op de piste? Om de blits te maken moet je tegenwoordig flink uitpakken. Zeker als je in een ski-speciaalzaak gaat shoppen. Maar hoe modebewust moet je zijn op wintersport.

mijn oude vertrouwde wintersport outfit aan.
Of trek gewoon je oude vertrouwde ski-outfit aan.

Mijn ski-jack heb ik al jaren. Ooit gekocht bij Perry Sport. Het eerste jaar dat ik het aanhad kwam ik op de piste verschillende skiërs tegen in hetzelfde jack. Was het niet dat iedereen het jack combineerde met een andere kleur skibroek. Nu jaren later zie je mij nog steeds in dit ski-jack skiën en is het aantal copy cats alweer een stuk minder. Ben je op zoek naar skikleding en wil je niet te veel uitgeven? Shop deze bij een supermarkt discounter of neem een kijkje op Marktplaats. Of trek gewoon je oude vertrouwde ski-outfit aan.

Inspiratie op doen voor op wintersport?

Wil je meer inspiratie opdoen voor de wintersport lees dan de gastblog die ik schreef voor Liefde voor Reizen. Meer wintersporttips vind je op:

Heb jij ook zo’n zin in wintersport bij het zien van deze winterse beelden?

Related Posts

20 thoughts on “Wintersportfabels die je gerust in de wind kunt slaan

  1. Op maat gemaakte tassen? Bestaat dat? Haha! Ik vind zelf dat je ook niet super modebewust er uit hoeft te zien, maar sommige skipakken zijn wel heeeel erg hoor :p

  2. Wat een handige tips! Ik ben nog nooit op ski vakantie geweest (kan dus ook niet skieen) maar zeg altijd voor de grap… hey ik ga wel vanaf een terrasje naa de rest kijken… Mag ik mijn portemonnee dus wel mee nemen ? Aan de andere kant heb ik danweer geen skipas enzo nodig ?

  3. Wij hebben die kofferbaktassen op maat uit de reclame dus wel, en ze zijn echt super. Ik zou nooit meer zonder die dingen op vakantie willen met de auto. Zeer goede kwaliteit, lekker ruim waardoor ook alle losse spullen zoals schoenen erin passen. En handige wielen eronder om ze naar je hotelkamer te rijden. De volgende auto wordt gewoon weer een zelfde model zodat de tassen er in passen. Onze oude weekendtassen liggen nu al jaren ongebruikt op zolder. Soms prijzen ze echt wel handige dingen aan in die reclame. Oh ja we lunchen ook tijd op de piste, lekker uitgebreid eten is voor ons ook belangrijk op vakantie. Het is een duur grapje met kids erbij maar picknicken in de kou lijkt me niks.

    1. Wat leuk om de andere kant van het verhaal te horen. Ik snap best dat die op maat gemaakte tassen handig zijn en als je ze eenmaal hebt niet anders wilt. En dat je ook gewoon uitgebreid op de piste gaat lunchen. Wat wij overigens af en toe ook doen hoor. Want er is niks lekkerder dan zo’n groot bord kaiserschmarrn in zo’n warme Oostenrijkse skihut.

  4. Ik ben nog nooit op wintersport geweest, waarschijnlijk zit ik in de eerste de beste gips-vlucht weer naar huis. Sommige mensen zijn niet gemaakt om dit soort dingen te doen, zoals ik. Hoe dan ook, leuke tips voor de mensen die wel graag op ski-vakantie gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.