Slapen

De nieuwe Hotelweek is gestart! Grijp je kans!

Het idee om mijn blog Mam is de hort op te beginnen is ontstaan tijdens het jaarlijkse “weekend weg” met mijn beste vriendin. Hiervoor gaan we op zoek naar een goed hotel voor niet te veel geld. Slaan wij onze slag slaan als er voordelige treinkaartjes in de aanbieding zijn. En ook het geld dat wij besteden aan eten en drinken blijft binnen ons budget. Kortom simpel weg voor niet teveel. Zodat wij er weer helemaal tegenaan kunnen!

We prikken een datum

Het is een beetje traditie om in maart ons weekendje weg te houden. En dan het liefst in het laatste weekend van de boekenweek.

Dat heeft een reden. In het laatste weekend van de boekenweek reis je namelijk op zondag gratis. Als je in het bezit bent van het boekenweekgeschenk tenminste. En omdat wij allebei van lezen houden slaan wij tijdens ons vriendinnenweekend 2 vliegen in 1 klap. Namelijk lekker een boek lezen en gratis met de trein. In 2018 is de boekenweek van 10 – 18 maart. Dus ons weekend weg wordt van 17 en 18 maart.

We kiezen een bestemming

De datum die staat. Nu nog een locatie. Nu moet ik erbij zeggen dat wij al heel wat steden hebben bezocht. Toch staan er nog een paar op ons wensenlijstje. Waaronder Breda. De stad waar ik studeerde en waar ik al jaren niet meer ben geweest. Breda is met de trein goed bereikbaar, heeft een mooi oud centrum, natuur in de omgeving en er zijn voldoende hotels in onze prijsklasse.

En een hotel

Ik hoef je niet te vertellen dat ik voor een weekend-weg, graag een hotel boek via Hotelspecials. Meestal een secret hotel maar wist je dat je in de HotelWeek WinterWeek een voordelige hotelovernachting kunt reserveren voor een aankomstdatum tot 31 maart 2018. Dus perfect voor ons vriendinnenweekend van 17 – 18 maart 2018.

Voor hoteliers is HotelWeek de perfecte mogelijkheid om in te spelen op het laagseizoen, waarin de vraag lager is. Voor hotelgasten is het juist de ideale gelegenheid om in de duurdere wintermaanden toch voordelig ertussenuit te gaan. 

Voor ons weekend in Breda kiezen wij voor het Apollo hotel midden in het centrum van Breda. En voor een overnachting in dit voormalige postkantoor hoeven we slechts €51,54 te betalen voor een tweepersoonskamer. Dit is exclusief reserveringskosten en citytax. Maar wel inclusief uitgebreid ontbijt. Dus voor de helft van de prijs die je normaal voor kamer in een vier sterren hotel moet betalen!

Hotelkamer in het Apollo hotel in Breda

De hotelweek duurt nog een paar dagen

Wil je ook voordelig overnachten? Wacht dan niet te lang. De hotelweek duurt nog tot en met 27 november 2017. Dat is het laatste moment dat 4- en 5-sterrenhotels geboekt kunnen worden vanaf €50,- per kamer per nacht, inclusief ontbijt. 

Ga jij een luxe overnachting boeken tijdens de Hotelweek? 

 

 

 

 

 

 

 1. Hi, dit is een leuke actie! Ik kan direct kijken of er een leuk hotel tussen zit. Een weekendje weg is ALTIJD een goed idee 😉

 2. Wel leuk voor de mensen die niet super veel geld hebben, maar toch een keer lekker weg willen gaan

  • marion.stam

   ik denk dat het leuk is voor mensen die niet super veel geld over hebben voor een hotelovernachting:)

 3. Wow, wist zelfs niet dat dat bestond! bedankt voor de tip!

 4. Eva

  Dat is nog eens een leuk geprijsd! Ideaal voor mensen met een low budget!

 5. Wat een goede tip zeg. Wij gaan helaas maar zelden een weekendje weg. Ik heb het op de agenda gezet om toch eens te kijken wat de mogelijkheden zijn 😉

 6. Nee, maar dat is meer omdat ik gewoon graag thuis blijf. Anders lijkt me dit zeker leuk om te doen.

 7. Wow wat goedkoop! Ik ga dit weekend met mijn kleintje een weekend weg, maar al geboekt helaas

 8. ah wat heerlijk en goed betaalbaar leuk als je minder geld te besteden hebt maar wel weg wilt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén