en nog veel meer

Voorkom diefstal met een ski- of snowboardslot

voorkom diefstal op de piste

Je leest weleens over diefstal op de skipiste. Vooral tijdens de lunch en de apres-ski willen dieven nog weleens hun slag slaan.

Bij zo’n bericht moet ik terug denken aan die ene wintersport. Ik had op de piste snel mijn ski’s in een rek gezet omdat ik zag dat er net een plek vrij kwam op het overvolle terras. Dus ik haastte me om dat tafeltje te bemachtigen. 

Na afloop van de lunch liep ik gedachteloos naar de plek waar ik mijn ski’s had achtergelaten. Maar waar ik ook keek, ik zag ze niet staan. Mijn ski’s waren weg. De paniek sloeg toe. Had ik mijn ski’s maar op slot gezet. Had ik dat maar gedaan. 

Voorkom diefstal met een ski- of snowboardslot

Diefstal op de piste komt steeds vaker voor. Ski’s en snowboards die tijdens de lunch of de après-ski onbeheerd achtergelaten worden zijn heel eenvoudig mee te nemen. Toch zie je maar weinig ski’s op slot staan. Eigenlijk is dat raar. Je fiets zet je toch ook op slot. Waarom je ski’s of snowboard dan niet?

Gelukkig kun je bij  Wintersportartikelen.nl ook ski- en snowboardsloten kopen.  Waarmee je je dure materiaal heel gemakkelijk tegen diefstal beveiligen. Het 3-cijferige slot is eenvoudig in gebruik en is gemaakt van stevig kunststof. En met de staalkabel van 80 cm kun je je ski’s of snowboard gemakkelijk aan elkaar of aan een rek vastzetten. Zo kun je ze met een gerust hart achterlaten als je gaat pauzeren. En als je daarna weer gaat skiën stop je het slotje gewoon in de zak van je skibroek.

Tip: Het kabelslot is trouwens ook handig voor andere dingen zoals het beveiligen van je skikoffer op het dak van de auto!

Boze droom

Gelukkig was het schrikbeeld van mijn gestolen ski’s geen werkelijkheid. Na een tijdje goed zoeken zag ik mijn ski’s gewoon in een rek staan. Ik had ze zonder na te denken ergens neergezet en was vergeten waar ik ze had achtergelaten.

Toch kan het gebeuren dat je ski’s of snowboard tijdens het lunchen of de après-ski worden verzet of worden gestolen. Zet ze op de piste dus op slot. Voor het geld hoef je het niet te laten. Voor nog geen 2 tientjes heb je al een skislot waarmee je een hoop ellende kunt voorkomen.

Zet jij je ski’s of snowboard altijd op slot als je gaat après-skiën?

33 Reacties

 1. Esmay

  Wat een oplossing! Ik doe graag mee!

 2. Het is mij gelukkig nog niet overkomen, maar je kan het beter voor zijn. Handig om zon slot dan te hebben.

 3. Wat erg eigenlijk dat het nodig is om je ski’s zo goed vast te zetten, maar goed dat er een relatief simpele oplossing voor is; TSA slotjes. Ik heb thuis geen goede slotjes en zou dat voor het reizen echt heel handig vinden. Ik zou gaan voor de gewone slotjes, omdat ik nooit op wintersport ga. Ik likete je al op facebook!

 4. Dat is handig ding. Ik doe mee

 5. Wat handig! Ik doe graag mee voor voor de normale slotjes voor mijn vriend. Hij gaat graag snowboarden

  • Reactie door auteur

   marion.stam

   Hallo Fleur, leuk dat je meedoet met de win-actie om snowboard- of normale slotjes te winnen. Om mee te kunnen doen moet je alleen nog even de Facebookpagina van Mam is de hort op liken.

 6. Yvonne Chaudry

  Hoi Marion, leuk artikel(site) zelf geen wintersporters, maar de kids wel. Dus iIk doe een poging.

 7. Eke

  Hoewel we al jaren niet meer op wintersport zijn geweest, hebben we wel slotjes. Dus mochten we nog eens gaan, dan staan ze veilig!

 8. Handig dat dit bestaat! Ik ben zelf nog nooit op wintersport geweest, het lijkt me wel heel tof (al denk ik dat ik eerder zou gaan apres skieen).

 9. Zelf ben ik nog nooit op wintersport geweest. Maar een goed artiekel voor mensen die wel gaan!

 10. Wat een schrik trouwens dat je je ski’s niet meer kon terugvinden. Gelukkig dat ze dus niet gestolen waren!

 11. Super handig, ik ben altijd als de dood dat mijn ski’s woeden gestolen. Ik hou ze altijd in de gaten, maar zo’n slotje zou helemaal handig zijn!

 12. Ik ben nog nooit op wintersport geweest en ik denk ook niet dat het wat voor mij is :p Maar wel handig dat je die dingen op slot zou kunnen zetten.

 13. ohhhh amai, heel handig!

 14. Gelukkig waren ze niet echt gestolen! Ik wist eigenlijk niet dat dit gebeurde, het is mij gelukkig nog nooit overkomen.

 15. Eva

  Ik ga zelf nooit op wintersport. Maar het is inderdaad wel super handig voor mensen die wel (regelmatig) op wintersport gaan

 16. Slim om over na te denken inderdaad. Ik haat wintersport, dus zelf heb ik ‘m niet nodig, maar anders is het zeker fijn voor een rustig gevoel.

 17. wat grappig om dit te lezen joh. Ik wist heel niet dat een ski of snowboard slot bestond. Zo zie je ook maar weer gelijk dat ik geen verwend snowboard ben. Ik ben ooit eens op wintersport geweest om te snowboarden, maar dat was geen succes. Ik ben namelijk een echte koukleum!

 18. Goeie! Ik zit altijd op hete kolen inderdaad, heb altijd het idee dat iedereen er met m’n ski’s enzo vandoor gaat. Echt niet chill.

 19. Zelf ben ik totaal geen wintersportfanaat maar de tip ga ik zeker aan mijn vriend doorgeven

 20. Och jee, wat zal je toen geschrokken zijn en wat een goed idee een slot en voor het egld moet je het zeker niet laten. Hier skiën we nooit, maar dit is een hele verstandige tip!

 21. Dit zou ook heel handig zijn voor buggy’s en kinderwagens. Wat jammer da je niet ongestoord iets kunt drinken, maar altijd op je spullen moet letten (buiten mededinging)

  • Reactie door auteur

   marion.stam

   Ik mag een 4-pack ski- of normale slotjes verloten onder de volgers van Mam is de hort op. Dus ook als je een slotje wilt hebben voor de buggy dan kun je meedoen met deze win-actie.

 22. Ik ga nooit op wintersport maar wat vervelend dat er ook daar al dieven zijn die niet van andermans spullen kunnen afblijven zeg.

 23. Krystle

  Wij gaan nooit op wintersport, maar wel lullig als je spullen opeens gestolen zijn. Zo’n slotje is dan zeker wel handig!

 24. Wat een goed artikel. Overal word zo veel gestolen. Beter voorkomen dan genezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial