voorkom diefstal op de piste

Voorkom diefstal met een ski- of snowboardslot

Je leest weleens over diefstal op de skipiste. Vooral tijdens de lunch en de apres-ski willen dieven nog weleens hun slag slaan. Bij zo’n bericht moet ik terug denken aan die ene wintersport. Ik had op de piste snel mijn ski’s in een rek gezet omdat ik zag dat er net een plek vrij kwam op het overvolle terras. Dus ik haastte me om dat tafeltje te bemachtigen. Na afloop van de lunch liep ik gedachteloos naar de plek waar ik mijn ski’s had achtergelaten. Maar waar ik ook keek, ik zag ze niet staan. Mijn ski’s waren weg. De paniek sloeg toe. Had ik mijn ski’s maar op slot gezet. Had ik dat maar gedaan.

Voorkom diefstal met een ski- of snowboardslot

Diefstal op de piste komt steeds vaker voor. Ski’s en snowboards die tijdens de lunch of de après-ski onbeheerd achtergelaten worden zijn heel eenvoudig mee te nemen. Toch zie je maar weinig ski’s op slot staan. Eigenlijk is dat raar. Je fiets zet je toch ook op slot. Waarom je ski’s of snowboard dan niet?

Gelukkig kun je bij  Wintersportartikelen.nl ook ski- en snowboardsloten kopen.  Waarmee je je dure materiaal heel gemakkelijk tegen diefstal beveiligen. Het 3-cijferige slot is eenvoudig in gebruik en is gemaakt van stevig kunststof. En met de staalkabel van 80 cm kun je je ski’s of snowboard gemakkelijk aan elkaar of aan een rek vastzetten. Zo kun je ze met een gerust hart achterlaten als je gaat pauzeren. En als je daarna weer gaat skiën stop je het slotje gewoon in de zak van je skibroek.

Tip: Het kabelslot is trouwens ook handig voor andere dingen zoals het beveiligen van je skikoffer op het dak van de auto!

Boze droom

Gelukkig was het schrikbeeld van mijn gestolen ski’s geen werkelijkheid. Na een tijdje goed zoeken zag ik mijn ski’s gewoon in een rek staan. Ik had ze zonder na te denken ergens neergezet en was vergeten waar ik ze had achtergelaten.

Toch kan het gebeuren dat je ski’s of snowboard tijdens het lunchen of de après-ski worden verzet of worden gestolen. Zet ze op de piste dus op slot. Voor het geld hoef je het niet te laten. Voor nog geen 2 tientjes heb je al een skislot waarmee je een hoop ellende kunt voorkomen.

Zet jij je ski’s of snowboard altijd op slot als je gaat après-skiën?

Related Posts

33 thoughts on “Voorkom diefstal met een ski- of snowboardslot

    1. hallo Esmay leuk dat je zo enthousiast bent. Wil je ook nog even de Facebook pagina van Mam is de hort op liken Dan kun je meedoen.

  1. Wat erg eigenlijk dat het nodig is om je ski’s zo goed vast te zetten, maar goed dat er een relatief simpele oplossing voor is; TSA slotjes. Ik heb thuis geen goede slotjes en zou dat voor het reizen echt heel handig vinden. Ik zou gaan voor de gewone slotjes, omdat ik nooit op wintersport ga. Ik likete je al op facebook!

    1. Hallo Fleur, leuk dat je meedoet met de win-actie om snowboard- of normale slotjes te winnen. Om mee te kunnen doen moet je alleen nog even de Facebookpagina van Mam is de hort op liken.

  2. wat grappig om dit te lezen joh. Ik wist heel niet dat een ski of snowboard slot bestond. Zo zie je ook maar weer gelijk dat ik geen verwend snowboard ben. Ik ben ooit eens op wintersport geweest om te snowboarden, maar dat was geen succes. Ik ben namelijk een echte koukleum!

  3. Och jee, wat zal je toen geschrokken zijn en wat een goed idee een slot en voor het egld moet je het zeker niet laten. Hier skiën we nooit, maar dit is een hele verstandige tip!

    1. Ik mag een 4-pack ski- of normale slotjes verloten onder de volgers van Mam is de hort op. Dus ook als je een slotje wilt hebben voor de buggy dan kun je meedoen met deze win-actie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.