zwart-wit foto's

7 dagen niet de hort op in zwart-wit foto’s

Ik deed mee  met de 7-daagse challenge voor zwart-wit fotografie. Waarbij het de bedoeling was om iedere dag één foto op mijn Facebookpagina te plaatsen over het leven van alledag, zonder mensen, zonder dieren en zonder uitleg. Dus van het leven dat ik niet de hort op ben.

7 Dagen niet de hort op in zwart-wit foto’s

Nu de challenge achter de rug is voorzie ik mijn huis-tuin en keuken zwart-wit foto’s van commentaar.

Dag 1: Maandag

Yes. Ik heb een kerstboom gekocht. Maar past hij ook in mijn auto? Na betaling werd mijn Nordmann spar netjes in een netje gehesen waardoor hij keurig tussen de voorstoelen paste. Maar omdat je tegenwoordig overal autootjes ziet met de kerstboom óp het dak heb ik speciaal voor deze foto, mijn kerstboom even op het dak gelegd. Bij het zien van deze foto kreeg ik wel de vraag van mijn zoon (die mede-eigenaar dan deze auto is) hoe ik dat toch had gedaan? Die kerstboom op die auto.

Dag 2: Dinsdag

Deze foto is al eens eerder voorbij gekomen. Ik hou namelijk erg van stamppot. Met name van boerenkool met worst. Zeker met het winterse weer van afgelopen week. Heerlijk.

Dag 3: Woensdag

De winter lijkt van korte duur. Nadat er voor maandag code oranje was uitgeroepen; verdween de sneeuw de dagen erna als sneeuw voor de zon. Met gevolg: natte sneeuwresten op onze brug.

Dag 4: Donderdag

Al vanaf het begin van de winter zit deze emmer om de buitenkraan. Met daaronder ook nog een paar handdoeken. Tegen het vriezen. Als het heel koud wordt dan wordt de buitenkraan helemaal afgesloten. Maar dat is weer zo’n gedoe. Dan maar een paar oude lappen en een emmer erom heen.

Dag 5: Vrijdag

Hier gebeurt het allemaal. Dit is de plek waar ik mijn stukjes schrijf voor Mam is de hort op. Maar ook waar ik de reserveringen doe voor Natuurvriendenhuis Allardsoog. Kortom mijn multifunctionele werkplek. Midden in in de kamer.

Dag 6: Zaterdag

Zaterdag: Klusdag. We zijn al een klein jaar bezig met onze keukenverbouwing. Omdat we alles zelf doen en de meeste klussen in het weekend worden gedaan zijn we hier al geruime tijd mee bezig. Dit is een foto van een belangrijk moment. Namelijk het verwijderen van de bovenkastjes. De kastjes waar ik altijd zo’n hekel aan had.

Inmiddels zijn we flink opgeschoten met de verbouwing. De bovenkastjes zijn weg; de tegels zijn verwijderd en de wand is gestuct. Nog een paar manden doorbijten en door-klussen en dan is ook dit project afgerond.

Dag 7: Zondag

Ik heb lang getwijfeld of ik dit jaar kerstkaarten zou versturen. Ik had er niet zo’n zin in en dat geldt voor meer mensen. De eerste kaarten vielen pas eind vorige week in de brievenbus. Dus snel naar de winkel voor wat kaarten en kerstzegels.

Wat vind jij van zo’n 7-daagse  zwart-wit fotografie challenge. Heb jij weleens meegedaan?

Related Posts

10 thoughts on “7 dagen niet de hort op in zwart-wit foto’s

  1. Ik doe zelf (bijna) nooit mee aan de challenges, maar ik ben wél dol op zwart wit foto’s! Het geeft zoveel meer sfeer vaak dan kleur. Net alsof je meer emotie over houd als je de kleur weg haalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.