en nog veel meer

Nieuwe lay-out

Ik zat laatst een beetje te stoeien met een nieuwe lay-out.  Er zijn bij WordPress namelijk heel veel leuke  thema’s verkrijgbaar. En soms wil je eens wat anders. Maar welk thema past bij de uitstraling van mijn blog?

Lay-out uitproberen

Dus ik probeerde wat. En nog eens wat. En het leuke is dat je gelijk een voorbeeld van je blog kunt zien. Je kunt dus gelijk kijken of het wat is; die nieuwe lay-out.

En toen stuitte ik op het thema Rowling. En die vond ik mooi. De kleur rood komt mooi naar voren; het intro wordt leuk uitgelicht met rode aanhalingstekens. En de homepage is erg overzichtelijk. Heel verfrissend allemaal.

Opeens een nieuwe lay-out

Ik weet niet wat ik (verkeerd) heb gedaan. Maar opeens was mijn hele lay-out veranderd. En niet eens met het thema waar ik enthousiast over was. Een van mijn probeersels  had de uitstraling van mijn blog totaal veranderd. En ook nog op een moment dat ik helemaal geen tijd had om alles terug te zetten.

Thema is eenvoudig aan te passen

Gelukkig kon ik mijn blog met een paar eenvoudige muisklikken aanpassen. Het logo kwam weer tevoorschijn, de social media iconen waren er weer.  Je kon weer zien welke mensen mijn blog allemaal volgen op Facebook.  En ook de meest gelezen berichten kwamen weer “boven water”. Net zoals de directe link naar mijn Mediakit.

Dingen die weg zijn

Natuurlijk zijn er ook functionaliteiten die niet werken met dit thema. Zoals advertenties. En ik had juist net door hoe ik die op mijn blog kon zetten. Maar daar verzin ik wel weer wat op. De eerste indruk is goed. Tenminste dat vind ik.

Wat vind jij van de nieuwe lay-out van Mam is de hort op? 

19 Reacties

 1. Eke

  Heel erg mooi en goed overzichtelijk! Goede keuze hoor!

 2. Ik ken je vorige lay-out niet. maar deze ziet er prima uit. Zelf stoei ik altijd graag met de lay-out en het uiterlijk van mijn blog. Beetje digitaal fröbelen 🙂

 3. Ik ken je vorige lay-out niet. maar deze ziet er prima uit. Zelf stoei ik altijd graag met de lay-out en het uiterlijk van mijn blog. Beetje digitaal fröbelen 🙂

 4. Ik vind het altijd een heel gedoe, er komt toch altijd meer bij kijken dan je verwacht! Toch goed dat je zo nu en dan het thema aanpast en zo steeds beter je eigen stijl kunt vinden! Die laatste dingetjes komen straks ook wel weer! Fijne Feestdagen alvast!

 5. Erg modern! Ik ben zelf geen fan van rood maar dat is heel persoonlijk, je valt wel lekker op en dat vind ik dan wel weer erg leuk.

 6. Ik vond de vorige mooier moet ik bekennen. Ik ben dol op blog make-overs en haastte me dan ook naar je blog toen ik de titel van de post las : )

  Ik vind dat zwart niet zo mooi bovenaan.

 7. Chris

  De nieuwe lay-out ziet er goed uit. Het ziet er overzichtelijk en modern uit.

 8. Mooi layout, overzichtelijk.

 9. Overzichtelijk hoor! Ik vind hem mooi! Kende je blog nog niet, leuk om zo ook nieuwe schrijvers te ontdekken! -x- Mama van Dijk

 10. Leuke lay-out zo, stijlvol. Ik vind het sowieso al knap dat je dat zelf doet. Ik ben helemaal niet handig met dat soort dingen.

 11. Ik vind het een mooie en stijlvollen lay-out. Less is more. De artikelen staan nu overzichtelijk op een rijtje met de datum erbij. Super!

 12. Mooie lay uit heb je gekozen mooie kleuren ik vind het ook leuk te wisselen heb nu een winter thema met vallende sneeuw

 13. Op de telefoon merk je er niet veel van, maar je ziet wel de verschillende rode details. Dat ziet er leuk uit.

 14. Lekker overzichtelijk, mooi hoor!

  Ik heb mijn lay-out grondig onder handen genomen toen ik in mei van Blogspot/Blogger overstapte naar WordPress. Nu doe ik nog wel eens wat kleine tweaks, maar wel allemaal binnen hetzelfde thema.

 15. Krystle

  Ik heb mijn lay-out nog nooit veranderd. Heb al wel heel vaak gekeken, maar nog niet echt iets gezien waar ik een juich gevoel bij kreeg.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial