Reizen

Dagje wintersport dicht bij huis

Dagje wintersport

Voor een dagje wintersport hoef je niet helemaal naar de Alpen. Je kunt het wintersportgevoel ook dicht bij huis ervaren. Op een paar uur rijden vanaf Utrecht ben je zo in het Duitse Winterberg. Een wintersportdorp in het klein, maar wel met alles erop en eraan.

Dagje wintersport dicht bij huis

Met de auto rij je er in een paar uur naartoe. Maar je kunt ook de bus pakken. Want  met een geheel verzorgde busreis van de Hema  ben je ’s ochtends al  rond  09.15 uur in het hart van skidorp Winterberg.  Direct bij de skiverhuur en bij een van de vele skiliften. En na een dag skiën, boarden of wandelen staat om 18.45 uur de bus weer klaar om je terug naar Nederland te brengen.

Winterberg is verreweg de grootste en meest veelzijdige wintersportplaats van de regio en heeft de uitstraling van een echt skidorp. Moderne stoeltjesliften brengen de wintersporter razendsnel naar de top van de blauwe, rode en zwarte pistes. Voor de niet-wintersporter is er ook genoeg te doen, met vele activiteiten ‘off piste’ zoals sleeën, sneeuwschoenlopen, wandelen, winkelen, en een gezellige après-ski.

Wat kost zo’n dagje Winterberg?

Dagje wintersport

Een ticket voor de Winterbergbus kost 24.50 euro per persoon.  Voor die prijs brengt een luxe touringcar je vanaf verschillende opstapadressen rechtstreeks naar de sneeuw.  Je hoeft dus niet over te stappen.  Via deze link vind je de timetable voor het hele winterseizoen en zie je gelijk in welke weekends je nog mee kunt gaan.

Hoewel op de website van de Hema staat dat je uiterlijk om 6.15 uur vanuit Nederland vertrekt kan het echter voorkomen dat je veel vroeger aanwezig moet zijn. Vanaf Groningen heeft de bus natuurlijk meer tijd nodig om Winterberg te bereiken dan wanneer je in het midden van het land opstapt.  Je zou dus zomaar een paar uur eerder klaar moeten staan.

Wat als er geen sneeuw ligt?


De ‘Wintersport-Arena Sauerland’ waar Winterberg onderdeel van is, is vrijwel sneeuwzeker van december tot maart.  En als het niet sneeuwt maar wel vriest dan zorgen 200 sneeuwkanonnen ervoor dat de pistes up tot date zijn. Mocht het lange tijd regenen of heel warm zijn in de periode dat jij je ticket hebt geboekt waardoor er onvoldoende sneeuw ligt  dan biedt Winterbergbus  je kosteloos een alternatieve datum naar keuze aan.

Kun je niet op een ander moment dan kun je  je geld terugkrijgen. Je krijgt dan de kosten van je ticket terug met aftrek van 5.- euro p.p.

Dagje wintersport

Lijkt het je wat zo’n dagje wintersport dicht bij huis boek dan HIER je tickets. Wacht niet te lang want niet alle weekenden zijn nog vrij en je kunt t/m 3 maart van deze aanbieding gebruik maken.

Vergeet niet dat kosten van een skipas en het huren van je ski’s en/of snowboard er nog bijkomen. De ski’s kun je van te voren reserveren  via de website van Skiset. Dan weet je zeker dat de ski’s voor je klaar staan als je in Winterberg arriveert. De prijs van een liftpas voor een hele dag kun je HIER vinden.

 

11 Reacties

 1. Wat leuk artikel, wist eigenlijk niet dat je met de Hema zo’n leuke dagtrip kunt maken en zal zeker het in de gaten gaan houden

 2. mirteblogt

  Leuk artikel! Zelf ben ik nog nooit op wintersport geweest, het lijkt mij overigens wel heel leuk

 3. Wij denken er ook over om met de kinderen naar Winterberg te gaan. Ze hebben nu een paar ski cursussen gedaan in Snow World en vonden dat erg leuk. Tijd dus om de echte bergen op te zoeken

 4. Dat valt goed mee 24.5euro om een hele dag te kunnen skieën! Leuke post!

 5. Eva

  Dat is wel héél goedkoop! Waar is te vinden hoeveel de rest kost? Misschien kan ik mijn ouders dan overhalen, haha 😉

  • Reactie door auteur

   marion.stam

   volgens mij staat op de website van wintersportbus vermeld waar en hoe je skis e.d. kunt huren.Ik heb op mijn blog nog een verwijzing naar deze site en een link naar de prijzen van de skilift gezet.

 6. 24,50 is niet duur, maar wat zijn de bijkomende kosten? Zoals skipassen, huur materialen en kleding etc?

 7. Daisy

  Oog dat ziet er leuk uit. En helemaal niet zo duur!

 8. Superleuk en ga ik zeker naar kijken. IK Wil mijn kindjes heel graag leren skiën en dan is winterberg ideaal. Nietgleijk ver weg, want straks vinden ze het niks aan!

 9. 24,50 is niet duur zeg! En je hebt dan denk ik wel echt het gevoel dat je er even helemaal uit bent!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial