en nog veel meer

Lees (ie) zondag: alle artikelen van week 3 op een rijtje

Heb je deze week geen tijd gehad op mijn stukjes te lezen? In deze Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday, maar dat spreekt voor zich,  zet ik de artikelen die deze week op Mam is de hort op zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

WIFI in de trein. Een must of mooi meegenomen

Als ik mijn kinderen moet geloven dan is WIFI een levensbehoefte. Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed. Althans, die indruk wekken ze. Mijn pubers en hun mobiel zijn onafscheidelijk. En dan heb ik het alleen nog maar over het fysieke deel. Nog veel belangrijker is een goede WIFI verbinding zodat zij contact met “hun wereld”  kunnen houden. En die WIFI-verbinding die willen ze overal: Thuis, op school maar ook in het openbaar vervoer. En daar gaat WIFI in de trein. Een must of meegenomen over.

De trage WIFI is dus al jaren een ergernis van veel treinreizigers

trage WIFI is al jaren een ergernis van veel treinreizigers

Dagje wintersport dicht bij huis

Het sneeuwt in Winterberg.  En ook de komende dagen wordt er sneeuw verwacht. Dus als je een dagje wil skiën dan hoef je niet helemaal naar de Alpen. Op een paar uur rijden vanaf Utrecht ben je zo in het Duitse Winterberg. Een wintersportdorp in het klein, maar wel met alles erop en eraan.

Je kunt met de auto maar je kunt ook de bus pakken. Met een geheel verzorgde busreis van de Hema  sta je ’s ochtends al  in het centrum van Winterberg.  En na een hele dag skiën, snowboarden of wandelen staat de bus weer klaar om je terug naar Nederland te brengen. In een dagje wintersport dicht bij huis lees je precies hoe dat werkt.

een dagje wintersport in winterberg

een dagje wintersport in winterberg

Secret hotels vs. Secret Escapes

Ik boek graag een secret hotel.  Ik hou namelijk wel van een verrassing én van de korting die dat oplevert. Maar de laatste tijd zie ik op TV ook commercials van Secret Escapes. Hierin doet een mevrouw, op bed gezeten heel geheimzinnig over haar verblijf  in een “heel duur hotel” en doet alsof zij dát geheim eigenlijk niet verder mag vertellen. Ondanks dat ik het een erg irritante reclame vind maakt  het mij wel nieuwsgierig. Ik heb daarom een klein onderzoekje gedaan naar de verschillen tussen secret hotels en Secret Escapes.

secret hotel

Ik boek graag een secret hotel. Gewoon omdat ik van verrassingen hou

Wil je geen artikel missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter en Instagram. Zie ik je daar?

Ik wens je een fijne zondag.

Groet van Marion.

21 Reacties

 1. Wat een leuk overzicht. Ik ken dat principe ‘Secret Hotel’ helemaal niet, leuk zeg!

 2. Ik ging vandaag weer met de Trein en dan ben ik toch weer blij als ik de Wifi kan gebruiken

 3. Mooi overzicht! Ik heb ook nog nooit een Secret Hotel geboekt, om eerlijk te zijn vind ik de lokkertjes altijd heel mooi, maar kan ik ze nooit op die manier echt goed vinden, of zitten er heel veel kleine lettertjes aan vast. En dan is het ineens toch niet meer zo aantrekkelijk.

 4. Leuk om ze even terug te lezen. De meeste artikelen had ik wel voor bij zien komen, maar die van Secret Hotels had ik gemist. Ben nu weer bij gelezen

 5. Handig zo’n overzichtje! Ik ben wel benieuwd naar het artikel over secret hotels, dus die ga ik zeker even lezen 🙂

 6. Winterberg staat hoog op mijn to do list 🙂 Een secret hotel? Ik weet niet of ik dat wel aan zou durven

 7. Wat leuk dat je zo’n weekoverzicht maakt, zodat je eventueel een ongelezen artikel nog even kunt lezen!

 8. Handig weekoverzicht! Overnachten in een secret hotel lijkt mij wel wat!

 9. Ik heb zo een hekel aan die reclame van Secret Escapes!
  Dat wintersporten dicht bij huis lijkt me heel fijn.

 10. Zeer handige zo’n weekoverzicht! Ik ga direct eens je artikel lezen over zo’n secret hotel! Ik ben benieuwd geworden!

 11. Erg handig zo’n weekoverzichtje, kun je mooi met een kopje thee op je gemak alle blogpost lezen die je interesseren

 12. Secret escapes is ook wel een van mijn favoriet getaways en vaak mooie aanbiedingen. hifi in de trein maakt me vaak wel heel blij, daardoor kan ik echt mijn werk even afronden

 13. Wat is dat een goed idee, zo’n overzicht! Een leuke manier om lezers naar je blog te krijgen.

 14. Wat leuk zeg zo’n overzichtje! Zondag is voor mij de dag bij uitstek om wat bij te lezen 🙂

 15. Wat een slim idee om je posts even zo te verzamelen. Ik had ze toevallig alledrie gelezen warempel : )

 16. Ik ben niet voor wintersporten. Wel ben ik benieuwd naar die secret hotels en secret escapes. En natuurlijk is wifi een basisbehoefte 😉 😀 !

 17. Leuke woordspeling! hihi

 18. Ik hou wel van de woordspeling. Die reclame is idd irritant:-). Overigens tof idee zo’n weekoverzicht!

 19. Leuke woordspeling en hele verschillende bijdragen de afgelopen week. WIFI onderweg is zeker handig. We hebben het in ons (dorps)centrum maar ook tijdens zwemles.

 20. Handig zo’n weekoverzicht. Ik heb nog nooit secret hotel geboekt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial