en nog veel meer

Lees(ie) zondag: alle artikelen van week 5 op een rijtje

Foto: Foter

De rubriek Lees(ie) zondag – vrij vertaald naar lazy sunday is speciaal  voor degene die geen tijd hebben gehad op mijn stukjes te lezen.

Ook deze zondag zet ik alle artikelen die deze week op of over Mam is de hort op  zijn verschenen nog even op een rijtje. Als je op de rode link klikt kun je het artikel nog eens terug lezen.

Koken met kliekjes

Koken met kliekjes is hot. Het Voedingscentrum heeft zelfs een kliekipedia pagina in het leven geroepen om aandacht te vragen voor voedselverspilling. Want we gooien nogal wat weg met z’n allen. En daar hoor ik ook bij.  Voordat ik  boodschappen ga doen vergeet ik nog wel eens te kijken wat ik nog op voorraad heb.

Maar ik hou ook van kliekjes. Ik vind het een sport om van het restje eten van de vorige dag wat lekkers te maken.

En wat dacht je van deze wentelteefjes die ik bak van oude boterhammen. Ik deel mijn recept in de blogpost koken met kliekjes

Hoe werkt dat nou? Zo’n blog.

Omdat ik best actief ben in Facebookgroepen worden mijn stukjes vooral gelezen door collega-bloggers. En als je zelf een blog hebt dan weet je precies hoe dat werkt: zo’n blog. Dan weet je dat je onder het blogbericht je reactie kwijt kunt. En dat je het artikel ook kunt delen op sociale media.

Maar of een willekeurige lezer; iemand die spontaan een kijkje komt nemen op Mam is de hort op ook weet hoe mijn blog werkt. Misschien wel niet.

Want soms heb je zelf niet door dat iets voor een ander geen gesneden koek is! Zoals Nicole Oriëns van Huisvlijt zo mooi verwoordde in een reactie onder de blogpost Hoe werkt dat nou? Zo’n blog. Vandaar dat ik je in dit artikel wegwijs ga maken in de wondere wereld van een weblog.

Foto: Foter

Geïnterviewd voor Op de blog af

Onlangs werd ik door Ben van de website Blogtrommel gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview voor de rubriek Op de blog af.  Want nieuwe blogs ontdekken is leuk, maar misschien is het nog wel interessanter om te zien hoe de persoon achter zo’n blog naar zijn/haar eigen project kijkt. 

Donderdag  1 februari stond het  interview met mij als drijvende kracht achter Mam is de hort op op de website van Blogtrommel. Dus als je wilt weten  wat de concrete aanleiding was om met Mam is de hort op te beginnen? En of het moeilijk was een naam te kiezen voor mijn blog? Je kunt het allemaal in het interview lezen.

Te mooi om waar te zijn

Een paar dagen na de Westerstorm van een tijdje geleden ontving ik van de NS een mail waarin zij een gratis dagkaart beloofden als compensatie voor de geleden stormschade.

In het mailtje, dat qua vormgeving en inhoud veel lijkt op echte NS-mails, biedt ‘de klantenservice van NS’ excuses aan voor de overlast en zegt dat er twee dagkaarten voor mij klaarliggen. Om die te kunnen gebruiken moet ik op een link klikken en daar allerlei gegevens invullen.

Dit soort mails ontvang ik wel vaker van de NS. Zoals deze van 5 gratis dagkaarten. Bij het zien van zo’n aantrekkelijk aanbod begin ik altijd een beetje te twijfelen. Maar mijn onderbuikgevoel zei : “Nee, niet doen!”  En dát was verstandig.  Want ook deze aanbieding was namelijk te mooi om waar te zijn. 

Dit waren de blogposts van de afgelopen week, met als extraatje het interview dat op de website van Blogtrommel is verschenen.

Morgen vind je weer een nieuw artikel op mijn website. Wil je geen artikel missen van Mam is de hort op. Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag!

Groet van Marion.

 

 1. Wat grappig eigenlijk. Zo aan het eind van de week een soort samenvatting van de stukjes die je schreef. Handig en had het nog niet eerder gezien!

 2. Je hebt weer leuk en divers geschreven afgelopen week, ik had er een aantal gemist, altijd leuk om bij te lezen!

 3. Eva

  handig zo’n overzicht aan het einde van de week 🙂 En leuk dat je ebnt geïnterviewd!

 4. Leuk dat je geïnterviewd ben! Ik ken de Blogtrommel wel. Ik ga zeker je interview lezen.

 5. Het is echt soms opletten met wat je wel of niet doet he. Maar jammer genoeg zijn er ook wel mensen die hun gegevens wel hadden ingevuld

 6. Leuk om te weten! Sommige artikelen mis je weleens en dan is het leuk als er zo een overzicht is.

 7. Leuke artikelen weer van afgelopen week, lekker divers en leuk om terug te lezen

 8. priscilla

  Interessant voor je volgers! Zo missen ze niks 🙂 Ik heb er een aantal gelezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial