Slapen

Hotelkamerveilingen vs vakantieveilingen

Hotelkamerveilingen vs vakantieveilingen

Ik ben een fan van Vakantieveilingen. Ooit won ik de veiling voor een overnachting op de SS Rotterdam voor een spotprijs en ging ik voor een paar tientjes een dagje zeilen op het Sneekermeer. Allemaal uitjes die ik scoorde ver beneden de “gewone prijs”. Maar er is naast Vakantieveilingen nog een veiling waarop je kunt bieden. Namelijk Hotelkamerveilingen. Maar WAAR moet je voor WAT  zijn.

Vakantieveilingen

Vakantieveilingen richt zich voornamelijk op activiteiten in ons eigen land. Want naast het bieden op hotels kun je er ook terecht voor een avondje uit; een dagje weg en ook de laatste tafeltjes in restaurants worden daar per opbod verkocht. Maar tegenwoordig kun je er ook voor cadeaus terecht. Hierdoor is de keuze echt enorm. Een compleet overzicht van alle veilingen vind je hier.

Hotelkamerveilingen

Wil je alleen een hotel reserveren voor een scherpe prijs? Dan kun je eens op Hotelkamerveilingen kijken. Niet alleen in Nederland, maar ook in 20 andere landen biedt deze organisatie hotelovernachtingen aan. Variërend van de zogenaamde euroveilingen waar je in een tijdsbestek van ongeveer een uur, kunt bieden op voornamelijk Nederlandse hotels in de provincie.

Vink je stedentrips als voorkeur aan, dan volgt er een aantal hotels in (grote) binnenlandse maar ook buitenlandse steden, die je voor zo’n 40 euro kunt scoren. Tel daarbij wel 9,00 euro administratiekosten die je aan Hotelkamerveilingen betaalt en hou rekening met toeristenbelasting, die per stad kan verschillen. En het ontbijt is vaak niet bij de prijs inbegrepen. Check ook vóórdat je gaat bieden even op de beschikbaarheid van de kamers. Het zou jammer zijn dat als je een veiling gewonnen hebt er in het weekend van jouw keuze geen kamer vrij is. En die kans is groot bij Hotelkamerveilingen. Aankomsten op zaterdag zijn niet altijd mogelijk en ook duurder vanwege de toeslag die je betaalt.

Kleine lettertjes en verborgen knoppen

Wat me tevens opvalt bij Hotelkamerveilingen is de zwarte KOOP DIRECT knop die gelijk naast de oranje PLAATS BOD knop zit. Dat vind ik altijd een gevaarlijke. Als  je daarop drukt, dan zit je aan de veiling vast en moet je gelijk afrekenen. Oppassen dus. Dat laatste geldt trouwens ook voor Vakantieveilingen, ook daar is het belangrijk om goed de kleine lettertjes te lezen. Maar verder zijn het prima sites die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Ben je nog niet zo bedreven. Lees dan voordat je gaat bieden mijn blog Bieden voor beginners met handige tips. Zorg dat je ingelogd bent en ga los op het juiste moment.

Ken jij het verschil tussen vakantieveilingen en hotelkamerveilingen? 

 

  1. Nee…beide gebruik ik nog nooit. Het lijkt mij interessant. Die hotelkamerveilingen lijkt mij erg leuk als je weekendje weg wilt

  2. Karlien

    Mmm ik heb nog nooit dergelijke sites gebruikt maar kan wel eens de moeite zijn idd

  3. Vakantieveilingen kende ik al maar dat van die hotelkamer nog niet. Handig om te weten als we eens weg willen

  4. Hier doen we af en toe eens mee aan vakantieveilingen :), hotelkamerveilingen kende ik nog niet

  5. Ik kende hotelkamerveiligen helemaal niet. Leuk als we een weekendje weg willen 😉

  6. Vroeger vond ik vakantieveilingen erg leuk, maar tegenwoordig is alles 10x zo duur. Voor dat geld boek ik liever is ‘veilig’ bij een reisbureau.

  7. Ik ken de verschillen niet, maar eerlijk gezegd zou het ook niets voor mij zijn hoor. Nou ga ik ook weinig naar hotels en vakanties plannen we altijd ter plekken. Goede tip over die kleine lettertjes. eerst even alles goed doorlezen.

  8. Nee, nog niet. Maar ik maak eigenlijk ook van geen van beide gebruik.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial