voordelige treinkaartjes

Waar blijven toch die voordelige treinkaartjes?

Is het jou ook opgevallen dat er tegenwoordig nauwelijks nog voordelige treinkaartjes worden aangeboden? Voorgaande jaren was er altijd wel een winkelketen die een dagkaartactie aanbood, waardoor je nooit mis hoefde te grijpen als je voordelig met de trein “de hort op” wilde gaan.

Maar de laatste tijd zie ik alleen maar de kaartjes van de NS Spoordeelwinkel voorbijkomen en een vage actie van AH. Maar met het kaartje van AH kon je alleen maar naar de Efteling. Terwijl er in februari altijd een dagkaartenactie bij het Kruidvat was, die ik gebruikte voor ons vriendinnenweekend in maart.

Ik doe een rondje winkelketens

Ik heb maar eens een rondje winkelketens “gedaan”. Ik heb het Kruidvat, de Hema en Blokker via Twitter gevraagd waarom er tegenwoordig geen voordelige treinkaartjes worden aangeboden. Van alle drie ontving ik een reactie. Maar of ik daarmee verder kwam. Nee.

Het Kruidvat gaf het volgende antwoord:

We hebben inderdaad geen inzicht in de komende acties. Ik raad je aan om onze folder en webshop goed in de gaten te houden. Zo ben je het snelst op de hoogte van onze aankomende acties. Bekijk de folder via …

Tsja. Daar kom je niet veel verder mee. Want iedere zondagochtend zit ik klaar om de digitale folder in mijn mailbox te ontvangen om die, onder het genot van een kopje koffie helemaal door te spitten. En dan ontgaat mij echt geen dagkaartactie.

Een vergelijkbaar antwoord kwam er van de Hema en van Blokker.

Reactie van de HEMA

De Hema verontschuldigde zich en gaf aan dat zij hier helaas geen zicht op hebben. Terwijl Blokker aan gaf nog steeds regelmatig deze actie te hebben en verwees naar de folder én de website. Dus als ik Blokker mag geloven dan is er nog hoop. Maar een concreet antwoord op mijn vraag heb ik niet gekregen.

Ik ben gelukkig niet de enige

Ik ben echter niet de enige die het is opgevallen dat er minder vaak dagkaartacties zijn. Ook de bezoekers van de website treinreiziger.nl is het opgevallen. Vandaar dat Treinreiziger.nl de vraag heeft voorgelegd aan de NS en hierop het volgende antwoord heeft gekregen.

“Treinacties blijven bestaan,” reageert Paul Geelen, accountmanager marketing en sales bij NS. “Maar,” erkent hij direct: “er komen dit jaar minder acties.”

Dit jaar komen er minder vaak treinacties via grote winkelketens. Het spoorbedrijf wil de goedkope treinkaartjes exclusiever maken. Daarnaast worden de acties in vergelijking met voorgaande jaren duurder. Dat zegt NS tegenover Treinreiziger.nl.

Kosten en marges

Als reden voor het uitblijven van de acties is de kleine marge op de actiekaartjes. Hierdoor zijn de kosten toegenomen. Want door de enorme populariteit kwam het weleens voor dat er dagen waren dat er treinen verlengd moesten worden om alle reizigers te kunnen vervoeren.

Daarom heeft de NS besloten om het aantal acties te minderen en de tarieven iets te verhogen. Het worden weer echte op-is-op-aanbiedingen,” aldus de accountmanager. NS blijft gedurende het jaar acties via haar eigen websites zoals ns.nl en NS Spoordeelwinkel aanbieden. En ze gaan een aantal gerichte acties doen, gericht op specifieke doelgroepen.

Acties met je persoonlijke bonuskaart van AH

Het schijnt dat er bij AH in januari een treinkaartjesactie was met de persoonlijke bonuskaart. Die heb ik dan gemist. Ik zie weleens mailtjes van AH voorbijkomen, maar die gaan meestal ongeopend de prullenbak in. Daar zou dus zo maar eens een leuke treinkaartjesaanbieding in hebben kunnen zitten. Openen dus die mails van AH!

Maar de conclusie is dat het aantal dagkaartacties behoorlijk is verminderd. Dat is jammer. Het is dus zeker raadzaam wanneer je er eentje ziet, je gelijk je slag slaat.

Maak jij weleens gebruik van voordelige dagkaartacties?

Related Posts

5 thoughts on “Waar blijven toch die voordelige treinkaartjes?

  1. Fijn dat er vanaf maandag weer Kruidvat-treinkaartjes zijn.
    Daar sla ik er zeker een paar van in. Als het er te veel blijken te zijn, zet ik ze – op tijd – op Marktplaats.

    Tot nog toe geen probleem om ze weer te verkopen voor de prijs die ik er zelf voor heb betaald.

    1. Goed te horen dat je de kaartjes die je over hebt weer doorverkoopt op Marktplaats. En gelukkig wel voor de prijs die je zelf hebt betaald. Je ziet namelijk ook weleens bedragen waar je niet blij van wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.